Jump to content

ΚΛΑΣΙΚΗ Ή WIDE 19αρα

ghercules

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ως καινούριος στο Forum θα ήθελα τις προτάσεις σας...θέλω να αλλάξω την 6 ετών crt οθόνη μου με μια tft...ξεκινώντας να βρω στοιχεία διαπίστωσα ότι θα πρέπει να κατευθυνθώ σε 19 ίντσες..να ξεκαθαρίσω εξαρχής τη χρήση της οθόνης..βρίσκομαι πολλές ώρες καθημερινώς μπροστά στην οθόνη κυρίως για word και ΙΝΤΕΡΝΕΤ...δεν χρησιμοποιώ την οθόνη για παρακολούθηση ταινιών ούτε για παιχνίδια..άρα, θέλω μια οθόνη πρώτιστα ξεκούραστη για τα ταλαιπωρήμενα πια μάτια μου..που θα κοστίζει γύρω στα 200-240 ευρώ και που δεν θα μου παρουσιάζει προβλήματα..προσανατολίζομαι σε LG μια και εξασφαλίζει εγγύηση για καμένο pixel..ενδιαφέρουσα για μένα είναι η lg 1952 s-sf..το τελευταίο διάστημα έχει εξαντληθεί, υπάρχει όμως η αντίστοιχη wide..πολλοί πωλητές τονίζουν ότι οι wide θα κυριαρχήσουν στο προσεχές μέλλον..για τη χρήση που τη θέλω με εξυπηρετούν οι wide..ακόμη η κάρτα γραφικών που έχω είναι nvidia tnt2-model 64 (microsoft corporation) επηρεάζει την επιλογή οθόνης;

Καλώς ήρθες στο φόρουμ...

Όσον αφορά την Οθόνη , αν κύρια απασχολησήσου είναι το Ιντερνε και το Word και όχι τόσο τα παιχνίδια , η Wide θα σε βολέψει καλυτερα , με παραπάνω χώρο για να δουλέψεις...

Καρτα γραφικων σου εχει D-Sub 15 που εχουν ολες οι οθονες οποτε εισαι ΟΚ.

Αλλα wide απο 20' και πανω. Η 19αρα δεν φαινεται ωραια.

H ανάλυση είναι περίεργη και ως εκ τουτου τα γράμματα φαίνονται σαν να έχεις 17αρα στην ουσία...

ΑΠλά είναι άψογη όταν βλέπεις ταινίες...

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...βέβαια δεν είμαι και στην καλύτερη κατάσταση για ιντερνετ τώρα..χθες το βράδυ γυρίζοντας από τη δουλειά, 9 παρά, δέχτηκα επίθεση ξυλοδαρμού από 2 αλλοδαπούς και έτρεχα σε νοσοκομεία για ράμματα..η πρώτη μου μέρα στο forum δεν ήταν η τυχερή μου...διαπιστώνω στις απαντήσεις σας μία τάση να φθάσουμε στο τέλειο..ξέρετε ότι ο εχθρός του καλού είναι το τέλειο...προφανώς μία μεγαλύτερων διαστάσεων οθόνη θα' ναι καλύτερη...το θέμα είναι για τη χρήση που τη θέλω η wide είναι βολική-πρακτική - συμφέρουσα αγορά;προς το παρόν όμως το χτυπημένο μου κεφάλι δεν αντέχει περισσότερη ώρα μπροστά στην οθόνη...

Βασικά εγώ θα έπαιρνα απλή και όχι wide...

ΚTM πες βρε την γνώμη σου που έχεις wide..

Περαστικά βρε φίλε... Ελπίζω τουλάχιστον να μην σου εκλεψαν κάρτες και τέτοια γιατί είναι μπλέξιμο...

Εγώ έχω οθόνη wide την viewsonic vg2230wm. Είναι βέβαια μεγαλύτερη (22 ίντσες) και έχει ανάλυση 1680x1050. Πριν την αγοράσω είχα το δίλημμα "wide or not" όχι τόσο για τα προγράμματα όσο για την widescreen υποστήριξη σε παιχνίδια. Την οθόνη την πήρα όχι σίγουρος ότι έκανα σωστή επιλογή, απλά επειδή οι 20-21 κλασικές 4:3 οθόνες ήταν ακριβότερες.

Τα συμπεράσματά μου εδώ και τέσσερις μήνες που έχω την οθόνη είναι ότι:

α) Παιχνίδια - αυτά που δεν έχουν 16:10 native αναλύσεις είναι τα παλαιότερα, πολλά από αυτά όμως γίνεται να ρυθμιστούν μέσω αρχείων ini ή registry tweaks. (λεπτομέρειες στο site www.widescreengamingforums.com).

β) Ταινίες - πολύ καλύτερα στη widescreen.

γ) Προγράμματα - Δεν νομίζω να είναι χειρότερη από την 4:3, αλλά ούτε και καλύτερη, δηλ. στο Excel πχ βλέπεις περισσότερα κελιά κατά μήκος, στο 3d Studio max βολεύει με άπλετο χώρο (πραγματικά σε αυτό το πρόγραμμα βλέπεις καλύτερα από όλα τη χρησιμότητα της widescreen οθόνης, στο Photoshop φορτώνεις μια πλάγια φωτό και δεν στην κρύβουν οι παλέτες στο πλάι κλπ.

Συμπερασματικά να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτή μου την αγορά, αλλά ακόμα κι αν έπαιρνα κανονική οθόνη πάλι ευχαριστημένος θα ήμουνα.

Η επόμενή μου οθόνη (αν και όταν πάρω) θα είναι κι αυτή widescreen.

Βασικά εγώ θα έπαιρνα απλή και όχι wide...

ΚTM πες βρε την γνώμη σου που έχεις wide..

Περαστικά βρε φίλε... Ελπίζω τουλάχιστον να μην σου εκλεψαν κάρτες και τέτοια γιατί είναι μπλέξιμο...

Δεν εχω wide εγω, εχω http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=29502

Η wide δεν μαρεσε καθολου στις 19'' και σε περιοριζει στα παιχνιδια λογο αναλυσης.

Ταινιες δεν βλεπω στο pc.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.