Jump to content

kallileo

Premium Members
  • Posts

    7.365
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by kallileo

  1. Μάλλον τελικά θα πάρω τις παρακάτω σε μεταχειρισμένες. CMZ8GX3M2A2400C10 https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Memory/Vengeance®-—-8GB-Dual-Channel-DDR3-Memory-Kit/p/CMZ8GX3M2A2400C10#tab-tech-specs
  2. Καλημέρα και Καλη Χρονιά. Έχω 4670K@4,2GHz με custom υδρόψυξη, Asrock Z97 Extreme4 και 2x4GB XMP 1.3 DDR3 TeamGroup Vulcan 2400MHz (tld34g2400hc11cbk). Αρχίζουν μου πέφτουν λίγα τα 8GB και θέλω να προσθέσω ακόμα 2x4GB αλλά δεν μπορώ να βρώ τις ίδιες μνήμες. Οπότε σκέφτομαι να πάρω τις παρακάτω που ειναι και οικονομικές: https://www.e-shop.gr/ram-mushkin-997164f-8gb-2x4gb-ddr3-2133mhz-blackline-series-dual-kit-p-PER.574209 Παίζει να έχουμε προβλήματα με ασυμβατότητες;
  3. kallileo

    Ασύρματο repeater ή bridge

    Έμενα αλλά την έδωσα λόγω ΕΝΦΙΑ ? Μιλάμε ότι περνά το καλώδιο πάνω από πόρτες, παράθυρα και κρεβάτια. Για αυτό είναι μακρύ. Καταρχάς θα δοκίμασω με ένα φτηνό router σε bridge mode και μετά αν δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα θα δω για άλλο.
  4. kallileo

    Ασύρματο repeater ή bridge

    Ακριβώς το πρόβλημά μου είναι το καλώδιο είτε είναι τηλεφωνικό είτε ethernet. Το δεύτερο πρόβλημα είναι το δωμάτιο είναι αρκετά μακριά και παρεμβάλλονται αρκετοί τοίχοι. Δεν είμαι σίγουρος ότι usb κάρτα μπορεί να έχει τόσο καλό σήμα. Το powerline θα μπορούσε να είναι λύση.
  5. Καλησπέρα, Έχω ένα μικρό δίκτυο σπιτιού στο οποίο πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές. Η πρίζα τηλ. βρίσκεται στο χωλ και έως αυτή την στιγμή τραβούσα καμία 15αρια καλώδιο τηλεφώνου μέχρι το ασύρματο Router/Modem το οποίο βρίσκεται στο δωμάτιο όπου βρίσκεται ο σταθερός. Τώρα θέλω να μεταφέρω το Modem/Router στο χωλ δίπλα στη πρίζα τηλεφώνου και να βάλω ένα repeater στο δωμάτιο δίπλα στον σταθερό και να τα συνδέσω με ethernet. Θέλω να αποφύγω usb wifi κάρτες στον σταθερό. To router/modem είναι το TP-LINK TD-W8970 (V1). Ψάχνω για ένα repeater με ethernet θύρα, με δυνατό σήμα λήψης και να είναι σταθερό χωρίς αποσυνδέσεις.
  6. kallileo

    Αγορές και paypal

    Έχω έναν λογαριασμο της Alpha συνδεμένο με το Paypal, τον οποίο χρησιμοποιώ χρόνια για αγορές κυρίως από ebay. Τώρα θέλω να κάνω μια αγορά από ένα κινέζικο ιντερνετικό μαγαζί. Έχω καμια επιλογή ή να πάω Βουλγαρία να κάνω λογαριασμό?
  7. Από τι βλέπω τα 2 έτη ειναι υποχρεωτικά: http://europa.eu/youreurope/citizens/shopping/shopping-abroad/guarantees/index_el.htm Αν μου χαλάσει το ψυγείο στον ένα χρόνο λειτουργίας τι ακριβώς γίνεται; Πάω το ψυγείο σε εξουσιοδοτημένο κέντρο service; Ζητώ να μου στείλουν τεχνικό για να κάνει την επισκευή; Πληρώνω τον τεχνικό και μου καλύπτουν τα ανταλλακτικά;
  8. Ξέρεις τι ακριβώς γίνεται με τις εγγυήσεις ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών; Από οσο γνωρίζω όλες οι συσκευές που πωλούνται εντός ΕΕ θα πρέχει υποχρεωτικά και συνοδεύονται με διετή εγγύση. Βλέπω όμως πολλά καταστήματα να προσφέρουν 1 χρόνο εγγύηση και κάποιες φορές με δυνατότητα επέκτασης πληρώνοντας έξτρα κάποιο ποσό, όπως συνήθως γίνεται με τα λαπτοπ. Από που προκύπτει αυτός ο ένας χρόνος χρόνος. Πατάνε στη άγνοια του κόσμου ή είναι κάποιο παραθυράκι στη νομοθεσία? Μπορείς να κυνηγήσεις τα 2 χρόνια με κάποιο τρόπο?
  9. kallileo

    Προβλημα με καινουργια ram

    Κάτι που μου συνέβει πρόσφατα. Καινούργια μητρική 1150 και RAM. Βάζω το πρώτο dim δουλεύει, βάζω το δεύτερο σε dual channel παίρνω memory error και μπιπ. Οτι και να έκανα δεν δούλευε. Λέω ασυμβατότητα θα είναι. Βάζω δεύτερο ζευγάρι, το ίδιο ακριβώς. Υπέθεσα ότι κάτι γίνεται με την μητρική. Βγάζω τον επεξεργαστή,εξετάζω το σόκετ με μεγεθυντικό και βλέπω 2 στραβωμένα ποδαράκια στο κάτω μέρος. Το ένα ειδικά είχε ανάποδη φορά και βραχυκύκλωνε με άλλα. Αφού ίσιωσα το πρώτο και δεύτερο έσπασε η RAM δούλεψε σε dual channel. Πρέπει να βρω ένα ποδαράκια από καμιά παλιά μητρική αλλά για την ώρα δουλεύει χωρίς πρόβλημα. Οπότε ρίξε μια ματιά στο socket να είσαι σίγουρος. Παρεμπιπτόντως κανένα από τα δύο ζευγάρια δεν ήταν στη λίστα συμβατότητας της μητρικής.
  10. kallileo

    Free Intel Galileo Dev Board

    Αυτός είναι ίσως και βασικός σκοπός ύπαρξης αυτών των boards.... Π.χ το arduino που έχω δοκιμασει προγραμματίζεται πανευκολα και έχει πολλες βιβλιοθήκες για σύνδεση και έλεγχο κάθε λογής hardware.
  11. kallileo

    t-line διάταξη και τι πρέπει να προσέξω

    Old school τροπος είναι να χρησιμοποιήσεις υδραυλικό συλλέκτη για να κάνεις εξαέρωση αλλά κυρίως για προσθέτεις νερό οποτε χρειάζεται χωρίς κόπο. Το χρησιμοποιώ κοντά στη δεκαετία και είναι πολύ βολικό και γλυτωνεις και τον όγκο που έχει ενα τανκ.
  12. kallileo

    C1 error σε DFI lanparty DK P45-t2rs plus μετά από ΟC

    Δες για τσιπάκια με 8 ποδαράκια στη περιοχή που βρίσκεται η μπαταρία. Googlare το τύπο που γράφει πάνω και δες ποιά είναι eeprom.
  13. kallileo

    C1 error σε DFI lanparty DK P45-t2rs plus μετά από ΟC

    Κάνε σύγκριση των pinout του SPI connector από τα manual της DFI και της ASUS. Από φαίνεται από τα λινκ σου το pinout ανάμεσα στη ASUS και MSI πρέπει να είναι διαφορετικό. Επειδή η σύνδεση γίνεται στη παράλληλη και όχι στη σειριακή δεν χρειάζεσαι ούτε προγραμματιστή. Μόνο με το καλώδιο γίνεται δουλειά.
  14. kallileo

    C1 error σε DFI lanparty DK P45-t2rs plus μετά από ΟC

    Είχες επιλέξει να κάνει update και το bootblock? To C1 είναι πρόβλημα με μνήμες. Θα μπορούσε να εμφανίζεται ακόμα και αν τα default timings και Vmem είναι διαφορετικά από τα προηγούμενο. Ίσως να έχει κάποιο μικρό voltage drop η μητρική στις μνήμες και δεν φτάνει για να μπουτάρουν οι μνήμες σωστά. Θα μπορούσες να το ψάξεις λίγο παραπάνω με δοκιμές μνημών αλλά μάλλον δεν είναι εκεί το πρόβλημα. SPI είναι σειριακό πρωτόκολλο επικοινωνίας που χρησιμοποιείται στα ηλεκτρονικά που πολλές φορές χρησιμοποιείται για προγραμματισμό μικροελεγκτών και eeprom. Το κακό είναι ότι στην μητρική σου το chip της eeprom που έχει το bios είναι κολλημένο στη pcb και δεν βγαίνει για να το προγραμματίσεις σε άλλη μητρική αλλά έχει SPI connector όποτε θα χρειαστείς SPI προγραμματιστή. Δες τι eeprom chip έχεις και ψάξε το datasheet για το πως προγραμμίζεται. Σίγουρα θα βρεις κάποιον προγραμματιστή στο ebay που θα υποστηρίζει την eeprom σου ίσως και σχέδιο κυκλώματος για να το φτιάξεις ο ίδιος. Συνήθως είναι πολύ απλά. Θα βρεις και το κατάλληλο software π.χ. PonyPorg θα κάνεις την δουλειά σου. Δεν ξέρω αν αξίζει το κόπο όλο το παραπάνω αλλά θα ήταν καλό project εισαγωγής στα πρωτόκολλα σειριακής επικοινωνίας αν σε ενδιαφέρουν τα ψηφιακά ηλεκτρονικά. Αλλιώς παραγγέλνεις προγραμματισμένη μνήμη και ξεκίνας να προπόνηση με κολλητήρι. Οι παρακάτω το προσφέρουν σαν υπηρεσία. SPI Serial Flash | SPI-ISP Programming
  15. kallileo

    Αγορά i5 4430 ή fx8320

    Το μπλοκ είναι το παλιό χάλκινο του ELEVEN με το κάλυμμα από πλέξι που το έκανε κατάλληλο για 775. Το πολύ φτιάχνω άλλο κάλυμμα για να προσαρμοστεί σε άλλο socket. Τροφοδοτικό είναι Silverstone 650W που δεν θα έχει πρόβλημα με κανένα επεξεργαστή. Με βλέπω να βρίσκω καμιά μεταχειρισμένη μητρική 775. Το σύστημα έτσι κι αλλιώς στο 90% του χρόνου δεν χρησιμοποιείται για απαιτητικές εφαρμογές. Από τι είδα σε κάνα δίμηνο θα βγει και i5-4590K και λογικά θα πέσουν oi τιμές και τσιμπήσω τίποτα.
  16. kallileo

    Πιθανή αγορά από ΗΠΑ

    Αν πάει με κουρίερ σίγουρα θα περάσει από τελωνείο και θα πληρώσεις. Αν είναι με ταχυδρομείο μπορεί και να περάσει. Επίσης η δήλωση σαν δώρο και η μή παρουσία τιμολογίου δεν σημαίνει ότι θα περάσει έτσι απλά. Εμένα μου σταμάτησαν κούτα με αθλητικό ρουχισμό αξίας περίπου 550€ χωρίς να έχει τιμολόγιο μέσα και ήταν δηλωμένο σαν δώρο. Με πήραν τηλέφωνο και ζήτησαν να τους στείλω τιμολόγιο με mail. Οπότε τους έστειλα υποτιμολογημένο στο 1/3 τις τιμής και πλήρωσα για εκτελωνισμό γύρω στα 40€ από τα 120€. Έτυχε να πάρω κάμερα 500€ από ebay και πέρασε χωρίς πρόβλημα. Συνήθως όταν βλέπουν ότι κάτι είναι για προσωπική χρήση το αφήνουν να περάσει. Θέλω να πάρω και εγώ να πάρω ένα 3d printer από Αμερική αλλά το φοβάμαι. Στο αεροδρόμιο μου είπαν πάντως να πάρω στο κέντρο διανομής για να μάθω πόσο πληρώνεις ανάλογα με το είδος του προϊόντος.
  17. kallileo

    Αγορά i5 4430 ή fx8320

    Πρόταση για μητρική και μνήμη?
  18. Μετα απο καμια 5ετια με q9550 και abit ip35 pro, η μητρική το είπε το ποίημα. Οποτε χρειαζόμαστε αναβάθμιση. Οι υποψήφιοι είναι οι i5 4430 και fx8320. Ο 4430 απο οτι κατάλαβα δεν κλοκαρει καθόλου αλλά ο fx έχει πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση. Το budget είναι 300-350€ και συμπεριλαμβάνει 1χ8gb ram και μητρική. Χρήση κυρίως για ιντερνετ /office, λίγο 3d/cad/HD video editing και ελάχιστα παιχνίδια. Βασικά θα δω καμια ουσιαστική διάφορα ή να βρω απλά μια 775 μητρική? Επίσης η στήριξη του μπλοκ της υδροψυξης πρέπει να αλλάξει ή οι τρύπες ταιριάζουν?
  19. kallileo

    Γυμναστηριο και χημειες

    Αν έχεις πρόβλημα στο ώμο τουλάχιστο μέχρι να γιατρευτεί καλύτερα να μείνεις μακρυά από βάρη. Τα λάστιχα βοηθάνε πολύ καλύτερα στη αποκατάσταση. Ασκήσεις ενδυνάμωσης των στροφέων μυών του ώμου
  20. "I've had money I've had fame I've had it all; but if God made anything better than pussy he's keeping it for himself." - Mike Tyson
  21. Ο απίστευτος χτεσινός αγώνας του Ζαμπίδη. Ίσως ο καλύτερος που έχω δει στο K-1 Max. Mike Zambidis vs Chahid - 2010 K-1 World Max Final 16 PART 1/2 [ame=http://www.youtube.com/watch?v=V2pzfJucLvk]YouTube - Mike Zambidis vs Chahid - 2010 K-1 World Max Final 16 PART 1/2[/ame] Mike Zambidis vs Chahid - 2010 K-1 World Max Final 16 PART 2/2 [ame=http://www.youtube.com/watch?v=PjT6nXvMmAY]YouTube - Mike Zambidis vs Chahid - 2010 K-1 World Max Final 16 PART 2/2[/ame]
  22. kallileo

    Γυμναστηριο και χημειες

    Από τι καταλαβαίνω κανένα προϊόν δεν είναι κακό... Κακός είναι τρόπος με τον οποίο παρασκευάζεται. Φαντάζομαι ότι το γάλα που φτάνει στο τραπέζι μας και έχει περάσει από παστεριώσεις και ένας θεός ξέρει τι άλλα συντηρητικά βάζουν μέσα για να διατηρείται "φρέσκο" τόσες μέρες δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση με το ΓΑΛΑ. Αλλά αυτό ισχύει για όλα τα προϊόντα. Είναι πραγματικά στην εποχή μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις κάτι ΦΡΕΣΚΟ και μή αλλοιωμένο. Το κύριο πρόβλημα είναι το αυτό με τα συντηρητικά που δεν ξέρουμε να τα αναγνωρίζουμε... H κρυφή zάχαpη στα τρόφιμα Δύο καλά άρθρα για κομμάτιασμα σε ένα καλό site για με πολλά bodybuilding tips. http://www.simplyshredded.com/6-steps-to-a-summer-6-pack.html http://www.simplyshredded.com/shredded.html
  23. kallileo

    Γυμναστηριο και χημειες

    Το kettlebell είναι φοβερό εργαλείο. Μπορείς κυριολεκτικά να γυμνάσεις τα πάντα με αυτό και όλο και περισσότερος κόσμος αρχίζει να ασχολείται με αυτού του είδους προπόνηση. Το χρησιμοποιούμε στη σχολή για ασκήσεις αύξησης έκρηξης. Ο θείος είναι 54 παρεπιπτώντος... [ame=http://www.youtube.com/watch?v=ALibjVx4CXs]YouTube - Steve Maxwell - 300 Kettlebell Challenge - Ultimate DVD[/ame]
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.