Jump to content

kallileo

Premium Members
 • Content Count

  7,363
 • Joined

 • Last visited

About kallileo

 • Rank
  Senior Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Έμενα αλλά την έδωσα λόγω ΕΝΦΙΑ ? Μιλάμε ότι περνά το καλώδιο πάνω από πόρτες, παράθυρα και κρεβάτια. Για αυτό είναι μακρύ. Καταρχάς θα δοκίμασω με ένα φτηνό router σε bridge mode και μετά αν δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα θα δω για άλλο.
 2. Ακριβώς το πρόβλημά μου είναι το καλώδιο είτε είναι τηλεφωνικό είτε ethernet. Το δεύτερο πρόβλημα είναι το δωμάτιο είναι αρκετά μακριά και παρεμβάλλονται αρκετοί τοίχοι. Δεν είμαι σίγουρος ότι usb κάρτα μπορεί να έχει τόσο καλό σήμα. Το powerline θα μπορούσε να είναι λύση.
 3. Καλησπέρα, Έχω ένα μικρό δίκτυο σπιτιού στο οποίο πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές. Η πρίζα τηλ. βρίσκεται στο χωλ και έως αυτή την στιγμή τραβούσα καμία 15αρια καλώδιο τηλεφώνου μέχρι το ασύρματο Router/Modem το οποίο βρίσκεται στο δωμάτιο όπου βρίσκεται ο σταθερός. Τώρα θέλω να μεταφέρω το Modem/Router στο χωλ δίπλα στη πρίζα τηλεφώνου και να βάλω ένα repeater στο δωμάτιο δίπλα στον σταθερό και να τα συνδέσω με ethernet. Θέλω να αποφύγω usb wifi κάρτες στον σταθερό. To router/modem είναι το TP-LINK TD-W8970 (V1). Ψάχνω για ένα repeater με ethernet θύρα, με δυνατό σήμα λήψης και να είναι σταθερό χωρίς αποσυνδέσεις.
 4. Έχω έναν λογαριασμο της Alpha συνδεμένο με το Paypal, τον οποίο χρησιμοποιώ χρόνια για αγορές κυρίως από ebay. Τώρα θέλω να κάνω μια αγορά από ένα κινέζικο ιντερνετικό μαγαζί. Έχω καμια επιλογή ή να πάω Βουλγαρία να κάνω λογαριασμό?
 5. Από τι βλέπω τα 2 έτη ειναι υποχρεωτικά: http://europa.eu/youreurope/citizens/shopping/shopping-abroad/guarantees/index_el.htm Αν μου χαλάσει το ψυγείο στον ένα χρόνο λειτουργίας τι ακριβώς γίνεται; Πάω το ψυγείο σε εξουσιοδοτημένο κέντρο service; Ζητώ να μου στείλουν τεχνικό για να κάνει την επισκευή; Πληρώνω τον τεχνικό και μου καλύπτουν τα ανταλλακτικά;
 6. Ξέρεις τι ακριβώς γίνεται με τις εγγυήσεις ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών; Από οσο γνωρίζω όλες οι συσκευές που πωλούνται εντός ΕΕ θα πρέχει υποχρεωτικά και συνοδεύονται με διετή εγγύση. Βλέπω όμως πολλά καταστήματα να προσφέρουν 1 χρόνο εγγύηση και κάποιες φορές με δυνατότητα επέκτασης πληρώνοντας έξτρα κάποιο ποσό, όπως συνήθως γίνεται με τα λαπτοπ. Από που προκύπτει αυτός ο ένας χρόνος χρόνος. Πατάνε στη άγνοια του κόσμου ή είναι κάποιο παραθυράκι στη νομοθεσία? Μπορείς να κυνηγήσεις τα 2 χρόνια με κάποιο τρόπο?
 7. Κάτι που μου συνέβει πρόσφατα. Καινούργια μητρική 1150 και RAM. Βάζω το πρώτο dim δουλεύει, βάζω το δεύτερο σε dual channel παίρνω memory error και μπιπ. Οτι και να έκανα δεν δούλευε. Λέω ασυμβατότητα θα είναι. Βάζω δεύτερο ζευγάρι, το ίδιο ακριβώς. Υπέθεσα ότι κάτι γίνεται με την μητρική. Βγάζω τον επεξεργαστή,εξετάζω το σόκετ με μεγεθυντικό και βλέπω 2 στραβωμένα ποδαράκια στο κάτω μέρος. Το ένα ειδικά είχε ανάποδη φορά και βραχυκύκλωνε με άλλα. Αφού ίσιωσα το πρώτο και δεύτερο έσπασε η RAM δούλεψε σε dual channel. Πρέπει να βρω ένα ποδαράκια από καμιά παλιά μητρική αλλά για την ώρα δουλεύει χωρίς πρόβλημα. Οπότε ρίξε μια ματιά στο socket να είσαι σίγουρος. Παρεμπιπτόντως κανένα από τα δύο ζευγάρια δεν ήταν στη λίστα συμβατότητας της μητρικής.
 8. Αυτός είναι ίσως και βασικός σκοπός ύπαρξης αυτών των boards.... Π.χ το arduino που έχω δοκιμασει προγραμματίζεται πανευκολα και έχει πολλες βιβλιοθήκες για σύνδεση και έλεγχο κάθε λογής hardware.
 9. Αυτοί λένε ότι θα παίζουν οι Devil's Canyon σε Z87. Devil's Canyon compatible Z87 ! - Processeurs - HardWare.fr Το θέμα είναι θα κλοκάρουν όσο στις Ζ97.
 10. Old school τροπος είναι να χρησιμοποιήσεις υδραυλικό συλλέκτη για να κάνεις εξαέρωση αλλά κυρίως για προσθέτεις νερό οποτε χρειάζεται χωρίς κόπο. Το χρησιμοποιώ κοντά στη δεκαετία και είναι πολύ βολικό και γλυτωνεις και τον όγκο που έχει ενα τανκ.
 11. Δες για τσιπάκια με 8 ποδαράκια στη περιοχή που βρίσκεται η μπαταρία. Googlare το τύπο που γράφει πάνω και δες ποιά είναι eeprom.
 12. Κάνε σύγκριση των pinout του SPI connector από τα manual της DFI και της ASUS. Από φαίνεται από τα λινκ σου το pinout ανάμεσα στη ASUS και MSI πρέπει να είναι διαφορετικό. Επειδή η σύνδεση γίνεται στη παράλληλη και όχι στη σειριακή δεν χρειάζεσαι ούτε προγραμματιστή. Μόνο με το καλώδιο γίνεται δουλειά.
 13. Είχες επιλέξει να κάνει update και το bootblock? To C1 είναι πρόβλημα με μνήμες. Θα μπορούσε να εμφανίζεται ακόμα και αν τα default timings και Vmem είναι διαφορετικά από τα προηγούμενο. Ίσως να έχει κάποιο μικρό voltage drop η μητρική στις μνήμες και δεν φτάνει για να μπουτάρουν οι μνήμες σωστά. Θα μπορούσες να το ψάξεις λίγο παραπάνω με δοκιμές μνημών αλλά μάλλον δεν είναι εκεί το πρόβλημα. SPI είναι σειριακό πρωτόκολλο επικοινωνίας που χρησιμοποιείται στα ηλεκτρονικά που πολλές φορές χρησιμοποιείται για προγραμματισμό μικροελεγκτών και eeprom. Το κακό είναι ότι στην μητρική σου το chip της eeprom που έχει το bios είναι κολλημένο στη pcb και δεν βγαίνει για να το προγραμματίσεις σε άλλη μητρική αλλά έχει SPI connector όποτε θα χρειαστείς SPI προγραμματιστή. Δες τι eeprom chip έχεις και ψάξε το datasheet για το πως προγραμμίζεται. Σίγουρα θα βρεις κάποιον προγραμματιστή στο ebay που θα υποστηρίζει την eeprom σου ίσως και σχέδιο κυκλώματος για να το φτιάξεις ο ίδιος. Συνήθως είναι πολύ απλά. Θα βρεις και το κατάλληλο software π.χ. PonyPorg θα κάνεις την δουλειά σου. Δεν ξέρω αν αξίζει το κόπο όλο το παραπάνω αλλά θα ήταν καλό project εισαγωγής στα πρωτόκολλα σειριακής επικοινωνίας αν σε ενδιαφέρουν τα ψηφιακά ηλεκτρονικά. Αλλιώς παραγγέλνεις προγραμματισμένη μνήμη και ξεκίνας να προπόνηση με κολλητήρι. Οι παρακάτω το προσφέρουν σαν υπηρεσία. SPI Serial Flash | SPI-ISP Programming
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.