Jump to content

Αμεση αγορα οθονης!

PainkiLer

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα

Εχω μπερδευτει παραπολυ με ολες αυτες τις οθονες και δεν ξερω με ποια κριτηρια να διαλεξω μια.Δινω γυρο στα 300 ευρω,για 19''-21''.

Η οθονη ειναι για κλασικη χρηση: παιχνιδια,σερφαρισμα,ταινιες.Αντε και λιγο photoshop.

Θελω να ειναι οσο πιο ξεκουραστη για τα ματια και να εχει καλη αναληση.

Ακομα αν γινεται στις ταινιες το μαυρο να ειναι πραγματικα μαυρο!Αυτο το τελευταιο ειναι λιγοτερο σημαντικο απο τα παραπανω.

Θα παω να την παρω αυριο,το πολυ την Δευτερα το πρωι,γι'αυτο αν γινεται βοηθηστε με λιγο γρηγορα.

Ευχαριστω

Έχω δεί και μια προσφορά στα Multirama μια 20άρα viewsonic 268 ευρά. Απλά έχει χαμηλότερο contrast. Μιας και το θές και για ταινίες μπορεί να σε βολέψει μια ίντσα παραπάνω. Πάντως είπαμε, η LG είναι απλά εγγυημένη υπόθεση.

Ότι οθόνη σου πρότειναν τα παιδιά είναι πολύ καλή. Εγώ LG είχα 1980Q και πραγματικά έμεινα υπερευχαριστημένος. Τι κάρτα γραφικών έχεις. Μπορείς γενικά να μας πεις το σύστημα σου?

Μια 6800GT εχω αλλα θα παρω αλλο pc.Πηγα και ειδα στο πλαισιο την 19'' του ΚΤΜ πολυ καλη.Παντως νομιζω οτι η 19'' αυτη ειναι καλυτερη απο την 20'' του DidicolA, ή κανω λαθος;

Η γνώμη μου είναι και νομίζω ότι αυτό φαίνεται να πάρεις μια 22” Wide και να ξεμπερδεύεις από οθόνη για 4-5 χρόνια. Το τίμημα σε αυτή την περίπτωση και γι΄ αυτό σε ρώτησα τη κάρτα γραφικών έχεις, είναι να έχεις καλό σύστημα ώστε να μπορείς να παίζεις στην μέγιστη ανάλυση της οθόνης και αυτό για να έχεις την μέγιστη απόδοση της οθόνης.

Νομίζω ότι μια 22άρα Wide είναι ότι πρέπει για τα πάντα. Θα σου έλεγα να πάρεις αυτή που έχω και εγώ. Να τονίσω ότι πολύ σπάνια λέω σε κάποιον να αγοράσει κάτι που έχω και εγώ, καθώς το βρίσκω από κάποια έννοια λάθος. Δεν θα σου πω να πάρεις ποτέ το PC που έχω επειδή μπορείς να μην έχεις τη δική μου όρεξη και μπορεί και να μην το χρειάζεσαι – αξιοποιήσεις στην τελική. Στο θέμα όμως της οθόνης είμαι διαφορετικός. Θα σου πω να την πάρεις καθώς στα πάντα σου προσφέρει περισσότερα.

"Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη"!Η φωτινοτητα και ειδικα η αντεθεση της lg ειναι καλυτερες απο αυτες της ViewSonic 22'' Wide VX2235

,απ'οτι φαινεται.Μπορει να ειναι 22'' και φτηνη αλλα δεν υπαρχουν τα λεφτα αυτη τη στιγμη,ασε που δεν τρελενομαι για κατι τοσο "μεγαλο".Αν θελω κατι τοσο καλο θα παω σε κατι αντιστοιχο της Eizo,οταν θα εχω τα λεφτα.

20''

Χρόνος Απόκρισης 5 ms

Μέγιστη Ανάλυση 1680 x 1050

Αντίθεση 2000:1

Φωτεινότητα 300 cd/m2

Συνδέσεις D-Sub 15 pin + DVI-D

Γωνία Θέασης 160/160

19''

Χρόνος Απόκρισης 2 ms

Μέγιστη Ανάλυση 1280 x 1024

Αντίθεση 3000:1

Φωτεινότητα 300 cd/m²

Συνδέσεις D-Sub 15 pin + DVI-D

Γωνία Θέασης 170/170

Εγω στη θέση σου θα πηγαινα στο μαγαζί να τις τσεκάρω από κοντά και θα επαιρν όποια μου γυάλιζε περισσότερο :)

Αφου και οι δυο είναι μια χαρα.

Το μονο αρνητικό είναι η γωνία θέασης της 20άρας. Ειδικά αν βλέπεις ταινιες αραχτός σε κανα κρεβάτι απένατι απ το PC...

Η 19αρα παλι, αστερι.(με βαση τα specs)

Η γνώμη μου είναι και νομίζω ότι αυτό φαίνεται να πάρεις μια 22” Wide

Συμφωνώ στο wide (ανεξαρτήτως ιντσών, αυτό άλλωστε είναι και θέμα τσέπης)!

Αν μπορείς οικονομικά, καλύτερα να κοιτάξεις σε 16:10. Είναι μια κ...α σε ταινίες και γενικά επειδή η οπτική του ανθρώπου είναι ορθογώνια και όχι τετράγωνη, είναι πιο βολικές στο μάτι. Μειονέκτημα ότι "δείχνουν" μικρότερες συνολικά σε σχέση με μία ίδιων ιντσών 4:3.

:)

Στις οθόνες δεν παίζουν ρόλο τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αντίθεση, φωτισμός, πάνελ, χρόνος απόκρισης είναι πολύ γενικές έννοιες οι οποίες δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα και δεν κάνουν μια οθόνη καλή. Είναι καθαρά θέμα Marketing.

Μια οθόνη για παράδειγμα με μεγάλο Contrast Ratio έχει πρόβλημα (εμένα δεν με πειράζει) στην απεικόνιση του μαύρου χρώματος. Αντίθετα μια με χαμηλότερο δεν έχει πολύ καλό άσπρο. Κατά τη γνώμη μου μια 19άρα είναι μια προσωρινή λύση και αν αισθανθείς την ανάγκη να αγοράσεις μεγαλύτερη το κόστος θα σου κοστίσει παραπάνω. Όσο για αυτό περί Eizo*… ντάξει… Οι καλύτερες οθόνες, αλλά υπερτιμημένες. Αν είχα λεφτά πάντως να πάρω EIZO δεν θα έπαιρνα. Μόλις μου ήρθε η Viewsonic επειδή είχα ζητήσει αλλαγή λόγω καμένου pixel, ευτυχώς δεν έχει ούτε ένα.

Eizo* : Όσο για αυτά που είπα περί τεχνικών χαρακτηριστικών που είπα πριν η EIZO τα επιβεβαιώνει. Έχουν χαμηλές αντιθέσεις, χαμηλούς χρόνους απόκρισης και γενικά τα τεχνικά χαρακτηρίστηκα τους δεν είναι αν το θέλεις σαν εκείνα των LG και πραγματικά είναι κορυφαίες.

Επειδή είχα κορυφαία LG, θα πω ότι ναι είχε πιο καλά χρώματα, πιο ζωντανά, αλλά η ViewSonic είναι όλα τα λεφτά. Πιο ξεκούραστη και κάνει τα games Cinema.

κοιτα καποια πραγματα παιζουν μεγαλο ρολο.εγω εχω μια LG L1730s με 8ms και αγορασε ενας φιλος μου μια με 5 ms της ιδιας εταιριας με ιδια περιπου χαρακτηριστικα,+επαθα πλακα!!εγω ειδα διαφορα(πες με ψειρα αλλα.. ).εχω δει+με κοντραστ+αντιθεση μια αλλη+παλι επαθα πλακα.ειναι στον ανθρωπο.ο καθενας εχει διαφορετικη αντιληψη της καλης εικονας

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.