Jump to content

HELP PLZ

calaquendir

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

γεια σας παιδια ειμαι καινουργιος εδω και μπηκα γιατι ενας φιλοσ μου μου ειπε πως θα βρω αυτο που ψαχνω λοιπον

εχω 1300-1400 ευρω

και θελω να παρω νεο pc απλα δεν ειμαι τοσο ειδικος στο θεμα απλα το θελω για να παιζω games οσο καλυτερα μπορω (α και οταν λεο νεο pc εννοω μονο πυργο οθονεσ κια λοιπα εχω)

Mαζι με αυτο θελω να κανω μια ερωτηση λενε τελικα τα vista ναι ή ου, γιατί έχει ένας φίλος μου αλλά απιχνίδια όπως lineage και κάποια άλλα που παίζουν στα xp δεν τα παίζει ή τα παιζει χωρισ ηχο και καποιοι μου λενε xp pro ftw

Λοιπον περιμενω

Πες μας ότι είσαι και ο γνωστός cala από το NW και θα σου φτιάξουμε turbo μηχάνημα! :p

(btw πάω για τρελό ύπνο, μόλις νοιώσω αύριο θα κάνω edit το ποστ και θα σου δώσω και μια γνώμη για pc;) )

Αν και ξεφεύγει κάπως από τον προϋπολογισμό σου θα πρότεινα τα παρακάτω.

Μητρική P5k3 p35 ASUS 205€, 2900XT DDR3 ΑΤΙ 319€, DDR3 μνήμη 2GB (πχ Kingston 1024MB DDR3 DIMM 1066MHz Χ2=400€), Vista 32bit, οθόνη HDCP συμβατή όπως η ASUS 20.1'' LCD MW201U 314.96€.

Βάλε και ένα επεξεργαστή Ε6600 200€ ή και καλύτερο - νεώτερο, ανάλογα με το ποσό που θέλεις να διαθέσεις.

Επίσης τροφοδοτικό Enermax Galaxy 850EWL το καινούργιο 216€

Ψύκτρα για τον επεξεργαστή (πχ Ε120), ποντίκι πληκτρολόγιο διαλέγεις.

Αργότερα θα βάλεις υδρόψυξη στον επεξεργαστή.

http://www.skroutz.gr/

Θα διαφωνήσω στη μητρική. Πάρε Gigabyte GA-P35-DS4 έχει γύρω στα 150 ευρώ. Όπως και στις DDR3 μνήμες που είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ακόμα...

Αν υπάρχει οικονομικό θέμα τότε η εναλλακτική πρόταση σου είναι πολύ καλή.

Προτίμησα όμως να δώσω την πρόταση με DDR3 για δύο λόγους.

To p35 είναι σχεδιασμένο για DDR3 μνήμες και όχι για DDR2 με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό σε απόδοση και συμβατότητα - προβλήματα - μελλοντική επεκτασιμότητα (penryn - 1600 FSB κτλ).

2GB DDR3 με 400€ δεν είναι άσχημα.

Θεωρώ τη συγκεκριμένη μητρική της ASUS διαμάντι.

1. Είναι πανάσχημα δεδομένου ότι μπορείς να βρεις 2 GB DDRII με λιγότερα από 100 euro.

2. Είπε ΟΧΙ ΟΘΟΝΗ το παληκαράκι.

3. Γιατι 400 euro για ΑΤΙ και όχι 350 για Nvidia;

4. Γιατί Vista;;;

5. Γιατί υδρόψυξη;;;;;;;

Προσωπικές απόψεις:

1. DDRII μνήμη.

2. -

3. NVidia.

4. XP pro SP2 δαγκωτό.

5. Stock αερόψυξη(δηλαδή αυτή που δίνει η Intel μαζί με τη cpu) ή στη χειρότερη μια ψύκτρα με κανά 40άρι euros.

Επίσης ent ξανακοίτα πόσα λεφτά βγαίνουν αυτά που προτείνεις χωρίς να υπολογίσεις κουτί, σκληρό, DVD-RW, κάρτα ήχου(ναι την θεωρώ απαραίτητη, τουλάχιστον με τέτοιο budget για νέο σύστημα)...

_______________________________________________________________________________________________________________

Τέλος πάντων εδώ είναι αυτά που προτείνω εγώ:

-case: THERMALTAKE VB6000SWS SWING WINDOW SILVER 55.89 euros(e-shop)

-cpu: INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600 2.40 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX 260 euros(e-shop)

-μνήμη: Mushkin Ram 2GB Kit DDR2 XP-6400 4-4-3-10 129 euros(πλαίσιο

-μητρική: ASUS STRIKER EXTREME 247 euros(e-shop)(πάρε και άλλες απόψεις για μητρική δεν τις έχω ψάξει πολύ)

-κάρτα γραφικών: ASUS EN8800GTS/HTDP 640MB PCI-E RETAIL 352 euros(e-shop)

-σκληρός δίσκος: SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3500630AS 500GB SATA2 120 euros(e-shop)

-DVD-RW: ένα οποιοδήποτε NEC περίπου 20-35 euros

-κάρτα ήχου: CREATIVE SOUND BLASTER X-FI XTREME AUDIO BULK 48.86 euros(e-shop)

-τροφοδοτικό: THERMALTAKE W0117 TOUGHPOWER 750W NVIDIA SLI CERTIFIED 111,99 euros(e-shop)(για να σε καλύπτει σε περίπτωση που σκέφτεσαι να βάλεις αργότερα 2η κάρτα γραφικών για SLI)

ΣΥΝΟΛΟ: 1323.74 euros + τιμή για DVD-RW

Και είσαι τούμπανος!!!(μην ξεχάσεις να εξοπλίσεις το κουτί σου με όλους τους ανεμιστήρες που παίρνει, δλδ για το συγκεκριμένο χρειάζεσαι ακόμα έναν "12άρη" ανεμιστήρα)

Για την παραπάνω σύνθεση υπολόγισα πως είσαι αρχάριος χρήστης γενικά και δεν θα επιχειρήσεις overclocking(οπότε σου έβαλα ό,τι καλύτερο γινόταν σε stock) και ότι δεν χρειάζεσαι εξειδικευμένες λύσεις σε κάποια πράγματα όπως 2 σκληρούς σε RAID configuration κλπ. Αν παρ'όλα αυτά κάποια στιγμή θες να επιχειρήσεις overclocking ξαναμπες εδώ μέσα να πάρεις συμβουλές από τα μεγάλα κεφάλια για το πώς να το κάνεις, και για τυχόν συμβουλές για την extra ψύξη του pc.

(Ουφ, κουράστηκα. Μισή ώρα το γράφω το post για πάρτη σου ;):D )

ΥΓ: Τώρα που το σκέφτομαι, καλύτερα αυτό νομίζω:

-μητρική: GIGABYTE GA-N650SLI-DS4 137,2 euros(e-shop)(ή κάποια άλλη που ίσως προτείνει κάποιος σε αυτά τα λεφτά)

-κάρτα γραφικών: ASUS EN8800GTX/HTDP 768MB PCI-E RETAIL 502 euros(e-shop)

ΝΕΟ ΣΥΝΟΛΟ: 1364,94 + τιμή DVD-RW

1. Είναι πανάσχημα δεδομένου ότι μπορείς να βρεις 2 GB DDRII με λιγότερα από 100 euro.

2. Είπε ΟΧΙ ΟΘΟΝΗ το παληκαράκι.

3. Γιατι 400 euro για ΑΤΙ και όχι 350 για Nvidia;

4. Γιατί Vista;;;

5. Γιατί υδρόψυξη;;;;;;;

Η 2900ΧΤ DDR3 κάνει 312€ .

Ή άλλη κάρτα γραφικών που πρότεινα, δεν ήταν ξεκάθαρο αν είχε πράγματι DDR4 μνήμη και διόρθωσα την παραπομπή.

Ποια κάρτα γραφικών είναι πιο γρήγορη σε αυτά τα λεφτά?

Έχουν και HDMI έξοδο για υποστήριξη τηλεόρασης HDCP, ώστε να παίζουν τα HD DVD και τα BD στη μέγιστη ανάλυση.

Έχουν και έξοδο ήχου HDCP συμβατή.

Χώρια που οι Nvidia θα έχουν σοβαρό πρόβλημα με DirectX-10 παιχνίδια λόγω αδυναμίας σωστής διαχείρισης μνήμης (memory virtualization), σε σημείο που η M$ άλλαξε τις προδιαγραφές συμβατότητας ειδικά για την Nvidia.

Σχετικά με τις μνήμες Kingston 1024MB DDR3 είναι στα 1066MHz οπότε είναι πολύ πιο γρήγορες από τις Muskin που προτείνεις, και δεν συγκρίνονται οι τιμές. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης επεξεργαστή - μνήμης στα 1600 FSB.

Προσωπικά προτείνω τα Vista 32bit, γιατί είναι πολύ πιο σύγχρονο λειτουργικό και θα δουλέψει με τη μια χωρίς προβλήματα, συγκριτικά με τα XP, που θέλουν χίλια updates για να έρθουν στα ίσια.

Επιπλέον δεν θα γίνονται αγορές που μελλοντικά θα είναι ασύμβατες (πχ video κάμερες, κάρτες τηλεόρασης, κάρτες video capturing, scanner και γενικά ότι έχει σχέση με video και ήχο λόγω DRM).

Το θέμα της υδρόψυξης δεν είναι του παρόντος, οπότε ας μην αναφέρουμε τα υπέρ και τα κατά.

Προσωπικά έχω Striker Extreme εδώ και 9 μήνες, με 4GB και Vista 64 με Nvidia κάρτες γραφικών σε SLI.

Παίζουν όλα τα παιχνίδια 32bit και 64bit.

Παίζουν ακόμα και τα πολύ παλιά παιχνίδια όπως το Tomb Raider 1 και 2, Monkey island, Need for Speed Porche και γενικά ότι έβαλα επάνω παίζει.

Έξτρα κάρτα ήχου όχι μόνο δεν είναι απαραίτητη αλλά είναι πλεονασμός.

Η ποιότητα της On board με τα ηχεία που διαθέτει ο μέσος και πάνω χρήστης είναι υπέρ αρκετή.

Όπως και να το κάνουμε όμως, η ζωή πάει μπροστά και το βρίσκω παράξενο να προτείνουμε πισωγυρίσματα.

Το προτεινόμενο μηχάνημα κοστίζει 1200€ χωρίς κουτί (περιέχει τροφοδοτικό), σκληρό δίσκο (ένας SATA 2 500GB=100€), ποντίκι πληκτρολόγιο και είναι μέσα στο ζητούμενο ποσό.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο γρήγορο, πιο αναβαθμίσιμο και πιο σύγχρονο μηχάνημα αυτή τη στιγμή στο ποσό αυτό.

Τα παλιά κομμάτια αρχίζουν σιγά σιγά οι εταιρίες να τα δίνουν σε τιμή ευκαιρίας να τα ξεφορτωθούν.

SALES λέμε, εδώ και τώρα, να ξεστοκάρουν.

Αν και ξεφεύγει κάπως από τον προϋπολογισμό σου θα πρότεινα τα παρακάτω.

Μητρική P5k3 p35 ASUS 205€, 2900XT DDR3 ΑΤΙ 319€, DDR3 μνήμη 2GB (πχ Kingston 1024MB DDR3 DIMM 1066MHz Χ2=400€), Vista 32bit, οθόνη HDCP συμβατή όπως η ASUS 20.1'' LCD MW201U 314.96€.

Βάλε και ένα επεξεργαστή Ε6600 200€ ή και καλύτερο - νεώτερο, ανάλογα με το ποσό που θέλεις να διαθέσεις.

Επίσης τροφοδοτικό Enermax Galaxy 850EWL το καινούργιο 216€

Ψύκτρα για τον επεξεργαστή (πχ Ε120), ποντίκι πληκτρολόγιο διαλέγεις.

Αργότερα θα βάλεις υδρόψυξη στον επεξεργαστή.

http://www.skroutz.gr/

ολα καλα αλλα οχι sVISTA

ολα καλα αλλα οχι sVISTA

Σωστος. Καλυτερα τα xp και μια χαρα θα εισαι απο παιχνιδια. Μην επιρεαστεις απο αυτα που ακους για vista επειδη εχουν γραφικα καλυτερα και dx10. Προς το παρον καλυτερα με τα xp

Σωστος. Καλυτερα τα xp και μια χαρα θα εισαι απο παιχνιδια. Μην επιρεαστεις απο αυτα που ακους για vista επειδη εχουν γραφικα καλυτερα και dx10. Προς το παρον καλυτερα με τα xp

Συμφωνω με αυτα που λεει ο NGF,Και εγω χρ θα προτιμουσα παρα vista.

Η 2900ΧΤ DDR3 κάνει 312€ .

Ή άλλη κάρτα γραφικών που πρότεινα, δεν ήταν ξεκάθαρο αν είχε πράγματι DDR4 μνήμη και διόρθωσα την παραπομπή.

Ποια κάρτα γραφικών είναι πιο γρήγορη σε αυτά τα λεφτά?

Έχουν και HDMI έξοδο για υποστήριξη τηλεόρασης HDCP, ώστε να παίζουν τα HD DVD και τα BD στη μέγιστη ανάλυση.

Έχουν και έξοδο ήχου HDCP συμβατή.

Χώρια που οι Nvidia θα έχουν σοβαρό πρόβλημα με DirectX-10 παιχνίδια λόγω αδυναμίας σωστής διαχείρισης μνήμης (memory virtualization), σε σημείο που η M$ άλλαξε τις προδιαγραφές συμβατότητας ειδικά για την Nvidia.

Σχετικά με τις μνήμες Kingston 1024MB DDR3 είναι στα 1066MHz οπότε είναι πολύ πιο γρήγορες από τις Muskin που προτείνεις, και δεν συγκρίνονται οι τιμές. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης επεξεργαστή - μνήμης στα 1600 FSB.

Προσωπικά προτείνω τα Vista 32bit, γιατί είναι πολύ πιο σύγχρονο λειτουργικό και θα δουλέψει με τη μια χωρίς προβλήματα, συγκριτικά με τα XP, που θέλουν χίλια updates για να έρθουν στα ίσια.

Επιπλέον δεν θα γίνονται αγορές που μελλοντικά θα είναι ασύμβατες (πχ video κάμερες, κάρτες τηλεόρασης, κάρτες video capturing, scanner και γενικά ότι έχει σχέση με video και ήχο λόγω DRM).

Το θέμα της υδρόψυξης δεν είναι του παρόντος, οπότε ας μην αναφέρουμε τα υπέρ και τα κατά.

Προσωπικά έχω Striker Extreme εδώ και 9 μήνες, με 4GB και Vista 64 με Nvidia κάρτες γραφικών σε SLI.

Παίζουν όλα τα παιχνίδια 32bit και 64bit.

Παίζουν ακόμα και τα πολύ παλιά παιχνίδια όπως το Tomb Raider 1 και 2, Monkey island, Need for Speed Porche και γενικά ότι έβαλα επάνω παίζει.

Έξτρα κάρτα ήχου όχι μόνο δεν είναι απαραίτητη αλλά είναι πλεονασμός.

Η ποιότητα της On board με τα ηχεία που διαθέτει ο μέσος και πάνω χρήστης είναι υπέρ αρκετή.

Όπως και να το κάνουμε όμως, η ζωή πάει μπροστά και το βρίσκω παράξενο να προτείνουμε πισωγυρίσματα.

Το προτεινόμενο μηχάνημα κοστίζει 1200€ χωρίς κουτί (περιέχει τροφοδοτικό), σκληρό δίσκο (ένας SATA 2 500GB=100€), ποντίκι πληκτρολόγιο και είναι μέσα στο ζητούμενο ποσό.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο γρήγορο, πιο αναβαθμίσιμο και πιο σύγχρονο μηχάνημα αυτή τη στιγμή στο ποσό αυτό.

Τα παλιά κομμάτια αρχίζουν σιγά σιγά οι εταιρίες να τα δίνουν σε τιμή ευκαιρίας να τα ξεφορτωθούν.

SALES λέμε, εδώ και τώρα, να ξεστοκάρουν.

Σαν να μην στα έχουνε πει καλά μου φαίνεται.

Αφενός η ΑΤΙ 2900 ΔΕΝ υποστηρίζει UVD http://ati.amd.com/products/hdseries.html. Δες τον αστερίσκο εκεί που αναφέρει για το UVD. Επίσης το επιχείρημα με το memory virtualization. Ποιος σου είπε ότι θα έχουν πρόβλημα οι κάρτες της NVidia με το DX10; Είναι τελείως άστοχο αυτό που λες, με το συμπάθιο. Εδώ τα πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν βγαίνει μια κάρτα και υποστηρίζει ότι της καπνίσει, όπως παλιότερα. Για να θεωρείται DX10 συμβατή ΠΡΕΠΕΙ να υποστηρίζει ΟΛΕΣ τις τεχνολογίες του DX10. Άρα από τη στιγμή που δεν θεωρείται DX10 τεχνολογία το virtualization δεν υποστηρίζεται κιόλας. Και εννοείται ότι θα προτιμήσω την καλύτερη κατά μ.ό. στα παιχνίδια NVidia τη δεδομένη στιγμή, αφού έχει και 8+ μήνες στην αγορά και οι drivers της είναι πολύ πιο ώριμοι, με 35 παραπάνω ευρώ. Επίσης αν είδες το υστερόγραφό μου, πρότεινα την GTX και όχι την GTS τελικά, οπότε σε θέμα ισχύος δεν υπάρχει σύγκριση...

Πάμε παρακάτω: Όσον αφορά στις μνήμες, απλά θεωρώ ότι βρίσκεται σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πρώιμο στάδιο το πρότυπο της DDRIII και για αυτό απλά δεν την εμπιστεύομαι ακόμα. Επίσης εγώ πρότεινα την 800άρα me κορυφαία timings και όχι μια μνήμη τύπου Corsair Dominator στα 1142 MHz(όπως βλέπεις και η DDR2 πιάνει αυτές τις ταχύτητες) στα 347 ευρώ γιατί αν δεν κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις, πάλι σαν 800άρες θα τρέχουν, και για το φίλο μας που δεν ξέρει, ποιος θα τις κάνει τις ρυθμίσεις; Οι τεχνικοί; Ας γελάσω... Επίσης θεωρώ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ το ποσό των 400 ευρώ για ένα pc των 1400 για μνήμες...

Η κάρτα ήχου για μένα είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι η onboard(τουλάχιστον μέχρι πριν κάμποσο καιρό, δεν ξέρω τι κάνουν οι τελευταίες) επιβαρύνουν τον επεξεργαστή.

Πράγματι το pc που πρότεινες είναι σύγχρονο αλλά ποιός σου είπε ότι είναι πάντα καλό αυτό; Ναι ΙΣΩΣ να είναι το πιο αναβαθμίσιμο, αλλά ρώτησες το φίλο μας αν έχει σκοπό ποτέ να αναβαθμίσει; Όσον αφορά το πιο γρήγορο, ε μην τρελαθούμε κιόλας!!!! Σαφώς είναι μια τάξη ανώτερο αυτό που πρότεινα...

Για να υπολογίσουμε λίγο καλύτερα όμως το ποσό που βγάζει το pc που πρότεινες γιατί μάλλον δεν διάβαζες μαθηματικά μικρός...:

cpu 200 euros

mem 400 euros

m/b: 205 euros

vga: 319 euros

psu: 216 euros

(δεν υπολογίζω την οθόνη...)

Σύνολο: 1340 ευρώ...

ΧΩΡΙΣ HDD, CASE, DVD...= +150 ευρώ στην πολύ ξεφτίλα...

Και όσον αφορά την υδρόψυξη, ο άνθρωπος λέει από μόνος του ότι θέλει ένα pc να παίζει γρήγορα παιχνίδια και ότι δεν ξέρει και πολλά πράγματα. Πόσο πιθανό είναι να τον ενδιαφέρει το OC; Γιατί χωρίς OC είναι απλά παράλογο να πληρώσεις να βάλεις υδρόψυξη. Εκτός αν θες να την δείχνεις στους φίλους σου...

Αυτό ήταν το τελευταίο ποστ αυτής της συζήτησης από μέρους μου, επειδή δεν θέλω να κάνω πιο μπ****έλο το thread του παιδιού. Αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζομαι και άλλα ποστ έτσι και αλλιώς.

I rest my case...

Edit: Όσον αφορά τα vista, απλά απάντησαν οι υπόλοιποι για μένα...

Όσα έχεις προτείνει είναι πολύ καλά και μελετημένα.

Οι διαφορές είναι περισσότερα στις προδιαγραφές.

Η δική σου πρόταση έχει να κάνει με το παρελθόν, η δική μου με το μέλλον.

Είναι θέμα φιλοσοφίας.

Ας πούμε ότι αντί να δώσει κάποιος 216€ για το τροφοδοτικό Enermax Galaxy 850EWL μπορεί να δώσει 111.99 € για το THERMALTAKE W0117 TOUGHPOWER 750W με 2 x 6-pin PCI Express Connector.

Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά πέρα από την τιμή και την ποιότητα.

Ότι οι νέες PCIe κάρτες (και οι επόμενες Nvidia) θα απαιτούν τις νέες PCIe προδιαγραφές που για τα τροφοδοτικά σημαίνει 8pin + 6pin καλώδια. Το Galaxy καλύπτει τις νέες προδιαγραφές, ενώ το THERMALTAKE όχι.

Όσο για την τιμή της μητρικής, δεν μου αρέσει να κάνω εκπτώσεις στα σημαντικά κομμάτια, αλλά είναι θέμα προσωπικής επιλογής.

Αν λοιπόν αγοράζουμε ένα υπολογιστή με σκοπό να τον αλλάξουμε ολόκληρο μέσα σε ένα χρόνο τότε η πρόταση σου μου αρέσει.

Αν όμως σκοπεύουμε να κρατήσουμε τον υπολογιστή περισσότερο από δύο χρόνια τότε πιστεύω ότι η η δική μου πρόταση θα καλύψει όλες τις απαιτήσεις.

Ο χρόνος θα δείξει.

Νομίζω ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα έχει γεμίσει η αγορά με DX-10 παιχνίδια και ταινίες HD DVD σε Vista και εκεί θα φανεί η αξία των δύο συστημάτων.

Hardware acceleratioan δεν έχει ούτε η Nvidia.

Όσο για το αν είναι σημαντική ή όχι το virtualization θα φανεί και αυτό στην πορεία.

Επανερχόμαστε λοιπόν σε ένα χρόνο να διαβάσουμε τι γράφαμε.

Ότι οι νέες PCIe κάρτες (και οι επόμενες Nvidia) θα απαιτούν τις νέες PCIe προδιαγραφές που για τα τροφοδοτικά σημαίνει 8pin + 6pin καλώδια. Το Galaxy καλύπτει τις νέες προδιαγραφές, ενώ το THERMALTAKE όχι.

Δεν μπορώ να ακούω τέτοια τώρα.

Δηλαδή το να αλλάξει η Tt έναν connector νομίζεις είναι δύσκολο (σε ένα νέο revision). Π.χ όταν πρωτοβγήκανε τα Toughpower δεν είχανε 6 pin (παρά μόνο 4πιν) τροφοδοσίες για VGΑ, τώρα έχουν. Σιγά τα ωά.

Δηλαδή μας λές να πάρει το enermax, να σκάσει συν 100 ευρώ παραπάνω για τον κοννέκτορ (λες και χάθηκαν και οι αντάπτορες στην τελική?)..

Άμα είναι να δώσει κανείς 216 ευρώ για Enermax ζήτω που καήκαμε. Σε τέτοιο κόστος (αλλά και φθηνότερα) παίζουν τροφοδοτικά που το κάνουν σκόνη π.χ. το Etasis 850 κάνει 145.

Έλεος. Με λίγα παραπάνω (299 ευρώ) υπάρχει το Silverstone 1000 που σπέρνει.

Όσο για το Toughpower που το κράζεις, μπορείς να τσεκάρεις σε τίποτε review σοβαρά τι components φοράει και τι το Enermax και μετά τα ξαναλέμε..

Υ.Γ. Όσο για την ατάκα σου περί μητρικών:

Όσο για την τιμή της μητρικής, δεν μου αρέσει να κάνω εκπτώσεις στα σημαντικά κομμάτια, αλλά είναι θέμα προσωπικής επιλογής.
..δεν σημαίνει ότι η ακριβότερη είναι η καλύτερη. Όταν έχεις στήσει μερικά μηχανήματα αυτό πρέπει να το ξέρεις.

Αυτά...

Δεν μπορώ να ακούω τέτοια τώρα.

Δηλαδή το να αλλάξει η Tt έναν connector νομίζεις είναι δύσκολο (σε ένα νέο revision). Π.χ όταν πρωτοβγήκανε τα Toughpower δεν είχανε 6 pin (παρά μόνο 4πιν) τροφοδοσίες για VGΑ, τώρα έχουν. Σιγά τα ωά.

Δηλαδή μας λές να πάρει το enermax, να σκάσει συν 100 ευρώ παραπάνω για τον κοννέκτορ (λες και χάθηκαν και οι αντάπτορες στην τελική?)..

Άμα είναι να δώσει κανείς 216 ευρώ για Enermax ζήτω που καήκαμε. Σε τέτοιο κόστος (αλλά και φθηνότερα) παίζουν τροφοδοτικά που το κάνουν σκόνη π.χ. το Etasis 850 κάνει 145.

Έλεος. Με λίγα παραπάνω (299 ευρώ) υπάρχει το Silverstone 1000 που σπέρνει.

Όσο για το Toughpower που το κράζεις, μπορείς να τσεκάρεις σε τίποτε review σοβαρά τι components φοράει και τι το Enermax και μετά τα ξαναλέμε..

Υ.Γ. Όσο για την ατάκα σου περί μητρικών: ..δεν σημαίνει ότι η ακριβότερη είναι η καλύτερη. Όταν έχεις στήσει μερικά μηχανήματα αυτό πρέπει να το ξέρεις.

Αυτά...

Πολλά τροφοδοτικά έβαλες στο παιχνίδι.

Προτείνεις κάποιο από αυτά ως καλύτερο από το Galaxy, στα 850W, που να υποστηρίζει τις νέες προδιαγραφές PCIe μαμίσια και ποιο?

Μιλάμε πάντα για τροφοδοτικό ετοιμοπαράδοτο εδώ και τώρα.

Δεν ξέρω αν το Galaxy είναι το καλύτερο.

Το έχω όμως το ξέρω και το συνιστώ.

Έχω διαβάσει παλιότερα τεστ από το Johny Guru για τα τροφοδοτικά που ανέφερες και τα βγάζει καλά για τα λεφτά τους.

Το ότι κάνουν σκόνη το galaxy όμως το θεωρώ υπερβολή και δεν είδα πουθενά τέτοιο συγκριτικό.

Αντίθετα έχω δει αρκετά reviews που βγάζουν το galaxy 850EWL θεό.

Μια καλή πρόταση όμως είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Σε ένα τροφοδοτικό μετράνε η αξιοπιστία, η υποστήριξη του νέου PCIe, η ποιότητα κατασκευής, ο θόρυβος, η θερμοκρασία και η δυνατότητα να βγαίνει ο αέρας μέσα από το κουτί με δύο αθόρυβους ανεμιστήρες.

Το Toughpower δεν το κράζω.

Καλό τροφοδοτικό είναι, αλλά ακατάλληλο για νέες κάρτες γραφικών.

Παρελθόν δηλαδή.

Οπότε δεν μου χρειάζεται να ψάξω και να συγκρίνω components.

Αν όμως έχεις κάποιο link, μας το δίνεις να ενημερωθούμε για την ανωτερότητα του συγκεκριμένου τροφοδοτικού προηγούμενης γενιάς.

πώ-πώ,μπράβο χώσιμο ο ent!...πάντως, γ το τροφοδοτικό,συμφωνούμε candy(λές κ υπήρχε περίπτωση να διαφωνήσω μαζί σου γ τα τροφοδοτικά),ένας αντάπτορας κ είσαι οκ...τώρα αυτό το παραμύθι με το παρελθόν κ το μέλλον,άστο να το λένε οι εταίριες κ να το πιστεύουν οι "φτωχοί εν τω πνεύματι"...εσύ κοίτα νάποβάλλεις την fun-boyστική νοοτροπία γτ είσαι πιστεύω αρκετά έξυπνος,γ να σε πάνε με τα νερά τους οι εταιρίες...ούτε vista,oύτε ddr3,ούτε "τροφοδοτικό,που να υποστηρίζει τις νέες προδιαγραφές PCIe μαμίσια"...τώρα,είναι future-proof,σε ένα χρόνο θα είναι must,se 2 θα εξελιχθούν κ θα θεωρούνται μονόδρομος,σε 3...vista,ddr3 1066,Galaxy, στα 850W:χα-χα-χα,τι παλιατζούρες είναι αυτές...αντε πάρτε καμιά ddr3-1800,κανα οcz 2000watt,κανα quad core nehalem,κανα windows seven sp1...

η αγορά της πληροφορικής,ρόδα είναι κ γυρίζει ent..k κάθε φορά εμείς είμαστε απο κάτω της,ή αν είμαστε "τυχεροί",βοηθάμε τους μεγάλους να την σύρουν τραγουδώντας το χαρούμενο τραγουδάκι τους:"ενα fun-boy είμαι κ γώ,με χαρά το τραγουδώ...κ με λεφτά που δν βγάζω,hardware-software αγοράζω,κ στο τέλος δν ξέρω που το βάζω..."

@calaquendir:αγόρασε την σύνθεση που προτείνει ο artking,με το τροφοδοτικό που θα σου προτείνει ο Candyman

@artking:κοίτα οι κάθε είδους onboard συσκευές,καταναλώνουν απο το σύστημα πόρους,μιάς κ -απο ότι γνωρίζω-δν διαθέτουν επεξεργαστικά υποσυστήματα όπως οι αντίστοιχες μη onboard κάρτες...από κει κ πέρα,δν νομίζω ότι ο Q6600,θα επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από την onboard κάρτα ήχου...τι λές κ σύ?:043: :043: :043: :043: :101: :101: :101: :101: :042: :042: :042: :044: :044: :044: :116: :116: :116: :047: αν κ οι quad core,δν αποτελούν καλή επιλογή παρα την απίστευτα ελκυστική τους τιμή...ας πάρει εναν Ε4300,Ε6420,Ε6Χ50...κ μετα τα χριστούγεννα μαζεύει σιγα-σιγα φράγκα,γ έναν penryn...γνώμη μου...φυσικά κ είναι απίστευτα γρήγορος ο q6600,μν τρελλαθούμε κιόλας,αλλά ενεργοβόρος κ "θερμός",αλλά ας μιλήσουν κ όσοι τον έχουν,γτ εγώ απλώς αναφέρω τι έχω ακούσει...

αυτά...τα ολίγα:002:

@v.djay!: Έχεις δίκιο για την onboard, αλλά απλά με τόσα λεφτά(γιατί το λέμε συνέχεια εδώ μέσα ότι τώρα πια με 600 και 700 ευρώ παίρνεις τούμπανο) θεωρώ ότι δεν είναι πολυτέλεια η κάρτα ήχου. Για τον Q6600 που πρότεινα, απλά προσπάθησα να προτείνω ό,τι καλύτερο αυτή τη στιγμή για τα λεφτά που δίνει(σε αυτά τα λεφτά η AMD δεν υπάρχει στο παιχνίδι, δεν ξέρω όμως τι γίνεται με τους opteron). Εγώ γενικά θα πρότεινα στο παληκάρι να περιμένει δυο τρεις μήνες να βγουν οι Phenom και βλέπει, αλλά το παληκάρι τώρα έχει τα λεφτά και πρότεινα ότι καλύτερο για αυτή τη στιγμή.

Όσον αφορά στο τροφοδοτικό, πρώτος μαθητής του Candyman είμαι, οπότε ξέρω τι λέω ;):D

Thx για την υποστήριξη γενικά, αν και ξέρω ότι δεν υποστηρίζεις εμένα, απλά λες τη γνώμη σου! :)

@ent: man, εγώ μιλάω με επιχειρήματα και σου παρουσιάζω τι είναι καλύτερο αυτή τη στιγμή και εσύ μου λες λόγια του αέρα. Μετά την απάντησή μου δεν είπες τίποτα παρά μόνο για την υποστήριξη 8pin pci-e τροφοδοσίας από το Galaxy. Ένας αντάπτορας δουλειά δηλαδή... Δεν σε είδα να λες τίποτα για την κάρτα γραφικών, για τις μνήμες, για τα λεφτά του συστήματος, κλπ. Μόνο την καραμέλα του μέλοντος μου πιπιλάς, που δεν καταλαβαίνω πως γίνεται κάτι που τώρα είναι καλύτερο από κάτι άλλο να μην είναι σε 1 χρόνο... Και αν σου φαίνεται πως αυτό το pc θα θέλει αλλαγή σε 1 χρόνο, μάλλον πάσχεις από "σύνδρομο υπερκαταναλωτισμού"...

Και όσον αφορά το τροφοδοτικό, ε μην προσπαθείς να την πεις και στον Candyman τώρα ο οποίος έχει αποδείξει ποιος είναι... Ε μην σηκωθούν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι...

Η γνώμη μου είναι ότι ισορροπημένο μηχάνημα δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να φτιάξουμε.

Και οι δύο προτάσεις πάσχουν λίγο.

Η μια γιατί βάζει μια αποδεδειγμένα γρήγορη κάρτα σε ένα ασθενικό μηχάνημα και η άλλη γιατί έχει λίγο υπερτιμολογημένη την DDR3.

Αλλά η υπερτιμολόγηση δεν είναι τραγική για αυτά που προσφέρει συγκριτικά με αντίστοιχης ταχύτητας DDR2 μνήμες.

Θεωρώ πιο ισορροπημένη τη λύση με το νέο chipset της Intel, με έμφαση στην ποιότητα στη σταθερότητα και στην αντοχή στο χρόνο.

Αν βάλουμε ίδιους επεξεργαστές και ίδιες κάρτες γραφικών, η δική μου πρόταση έχει 100€ ακριβότερο τροφοδοτικό, 200€ ακριβότερη μνήμη και 100€ ακριβότερη μητρική.

Κατά τα άλλα προτιμώ έναν Ε6600 με την κάρτα της ATI για παιχνιδομηχανή.

Τώρα αν η διαφορά του τετραπύρηνου με τον διπύρηνο είναι 60 μόνο € μου φαίνεται παράξενο, αλλά είναι θέμα ψαξίματος τιμής και τεσπα για 60€ παραπάνω φυσικά και θα πάρει τον τετραπύρηνο.

Όσο για την κάρτα γραφικών η διαφορά ανάμεσα στην ATI 2900XT και στην 8800gtx είναι 180€.

Αν και στις επιδόσεις τώρα υστερεί λίγο η ATI, έχω τη διαίσθηση ότι θα πάρει τελικά κεφάλι στα DX-10 παιχνίδια και με διαφορά.

Πάντως δεν δικαιολογείται η διαφορά των 180€ για τα σημερινά παιχνίδια, τη στιγμή που μπορούν να παίξουν όλα σε μέγιστη ποιότητα γραφικών σε οποιαδήποτε οθόνη.

Και κάποιες προσθήκες στη σύγκριση των δύο συστημάτων ...

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή μητρική με υποστήριξη PCI express 2.0.

Ούτε η PK3 το υποστηρίζει.

Αυτό είναι ένα μειονέκτημα.

Το δεύτερο μειονέκτημα είναι ότι το P35 έχει ένα slot με 16 γραμμές και ένα με 4 για crossfire, συγκριτικά με τις 2Χ16 του SLI.

Για τους παραπάνω δύο λόγους, το crossfire αυτή τη στιγμή μειονεκτεί σημαντικά σε σχέση με το SLI, για όσους σκέφτονται να έχουν δύο κάρτες γραφικών για top bench.

Ίσως με το αναμενόμενο P38 να έχουμε δύο 16άρες PCI express 2.0 γραμμές για το crossfire, οπότε θα δείξει τα δόντια του.

Το θέμα του κονέκτορα, είναι σχετικό.

Καλές είναι οι πατέντες, αλλά κανείς δεν θα σου δώσει εγγύηση ότι δεν θα κρασάρει το τροφοδοτικό.

Από που κι ως που ξέρουμε ότι το τροφοδοτικό θα δώσει τη ζητούμενη τριπλάσια τάση που ζητάει η κάρτα γραφικών?

Πρέπει το τροφοδοτικό να υποστηρίζει quad SLI, ώστε να ενώσουμε τις δύο 6πινες σε μια 8πινη με τον κονέκτορα και να έχουμε και άλλη μια 6πινη.

Άσε που δεν βρίσκεις στην αγορά κονέκτορα.

Πρέπει να τον φτιάξεις μόνος σου, από όσο ξέρω.

Ελπίζω με όσα γράψαμε να βοηθήσαμε και όχι να μπερδέψαμε.

Ουσιαστικά δεν διαφωνώ με καμιά επιλογή.

Αρκεί που υπάρχει η σχετική πληροφόρηση, ώστε η επιλογή να είναι η ωφελιμότερη.

Πάντα μπορούμε είτε να μειώσουμε το κόστος της P35 DDR3 μητρικής, είτε να αυξήσουμε το κόστος του DDR2 συστήματος βάζοντας ταχύτερη μνήμη και καλύτερη μητρική και να έρθουν στα ίσια τα δύο συστήματα από άποψη κόστους - επιδόσεων.

Τελικά αυτό που θα μείνει είναι το πόσο σύγχρονο θα είναι το μηχάνημα που θα φτιάξουμε, τι μελλοντικές δυνατότητες θα υποστηρίζει και ποια θα είναι η αντοχή του στο χρόνο.

EDIT

Από τα προτεινόμενα από τον Candyman τροφοδοτικά, το Etasis 850 στα 145€ υποστηρίζει Quad SLI, οπότε μπορεί να γίνει η πατέντα με τον αντάπτορα.

Εν τούτοις ποτέ δεν είχα etasis, δεν το ξέρω το συγκεκριμένο τροφοδοτικό και δεν μπορώ να το προτείνω.

Πάντως έχει καλές κριτικές.

@v.djay!: Έχεις δίκιο για την onboard, αλλά απλά με τόσα λεφτά(γιατί το λέμε συνέχεια εδώ μέσα ότι τώρα πια με 600 και 700 ευρώ παίρνεις τούμπανο) θεωρώ ότι δεν είναι πολυτέλεια η κάρτα ήχου. Για τον Q6600 που πρότεινα, απλά προσπάθησα να προτείνω ό,τι καλύτερο αυτή τη στιγμή για τα λεφτά που δίνει(σε αυτά τα λεφτά η AMD δεν υπάρχει στο παιχνίδι, δεν ξέρω όμως τι γίνεται με τους opteron). Εγώ γενικά θα πρότεινα στο παληκάρι να περιμένει δυο τρεις μήνες να βγουν οι Phenom και βλέπει, αλλά το παληκάρι τώρα έχει τα λεφτά και πρότεινα ότι καλύτερο για αυτή τη στιγμή.

Όσον αφορά στο τροφοδοτικό, πρώτος μαθητής του Candyman είμαι, οπότε ξέρω τι λέω ;):D

Thx για την υποστήριξη γενικά, αν και ξέρω ότι δεν υποστηρίζεις εμένα, απλά λες τη γνώμη σου! :)

Δν προτείνω amd(αν κ λιγουρεύομαι τους phenom...),απλώς την συγκεκριμμένη στιγμή δν είναι η κατάλληλη η αγορά ενός τετραπύρηνου(κ δν λέω να πάρει penryn,προσθεού,απλώς μιας κ δν μπορεί να περιμένει μέχρι να κυκλοφορήσει ο q6600,με το νέο rev,καλό θα ήταν να πάρει ένα καλό διπύρηνο...της intel...)

Τώρα γ την onboard,την βάζει κ αργότερα μωρέ,αν δεί ότι είναι αυτό που του λείπει απο το σύστημα...ας βάλει τώρα κάπου αλλού τα 40κάτι ευρώ καλύτερα...

όσον αφορά το ότι είπα να ρωτήσει γ τροφοδοτικά τον candy,δν ήταν κίνηση να προσβάλλω την επιλογή σου(μόνο τα tr2 της Τt μου την σπάνε,τα υπόλοιπα μοντέλα,δν έχουν την ίδια ποιότητα..δόξα τω θεώ!),απλώς ήθελα τονίσω ότι υπάρχουν κάποια άτομα εδω μέσα,που είναι αναμφισβήτητοι στις επιλογές τους(κ δν το λέω "φασιστικά",φυσικά κ μπορείς να παραθέσεις την αποψή σου,όχι όμως να προσπαθείς με αβάσιστα επιχειρήματα να κααρίψεις τις θέσεις τους,δν μπορεί ο καθένας εδω μέσα να έρχεται,κ να εναντιώνεται σε καταξιωμένα μέλη,που έχουν παρελθόν εδω μέσα...το ξανα λέω δν είχα πρόθεση να προσβάλλω την επιλογή σου...)

όσον αφορά,το αν σε υποστηρίζω,όχι...δν υποστηρίζω κανένα..γενικά προσπαθώ να μείνω ουδέτερος,κ να βοηθήσω την ομαλή λειτουργία του φόρουμ...για αυτό δν παίρνω το μέρος κανενός,ούτε φυσικά παραθέτω απλώς την αποψή μου,έτσι για ν'αυξήσω τα πόστ μου...βλέπω τι γράφουν όλοι,κ ως αντικειμενικός παρατηρητής,επισημαίνω τι ισχύει,τι όχι(καλά καμιά φορά κάνω λάθη κ γώ...:022: )..αυτή την φορά,έτυχε να έχεις δίκιο,για αυτό κ προσπάθησα να εξηγήσω την θέση σου(που αντιπρωσωπεύει την γνώμη πολλών,συμπεριλαμβανομένου εμού...)στον ent...ο οποίος,όπως πολλοί(συμπεριλαμβανομένου εμού:098: ),όταν ξεκίνησαν να ασχολούνται,παρασύρθηκαν απο ένα κύμα ενθουσιασμού,που τους ανέπτυξε κ μια νοοτροπία υπερκατανάλωσης(το γνωστό,αχχ κυκλοφόρησε το τάδε,πρέπει να μαζέψω λεφτα,αλλά τον επόμενο μήνα κυκλοφορεί το τάδε,αχχ κάνει όμως 100ευρώ παραπάνω...αλλά θα κάνει δουλειά όμως...κ.τ.λ.)...

για αυτό είμαστε εμείς εδώ-πιστεύω-,γ να τους ξεκαθαρίσουμε τί είναι χρήσιμο,πότε είναι χρήσιμο, κ πόσο χρήσιμο θα είναι σε μας...

αυτά..πώ-πώ,πάλι σας έπρηξα...πολυλογία έέέ?:115:

Ε, σε όλα συμφωνούμε, τι την έγραψες την έκθεση...; Και εννοείται ότι κατάλαβα τι εννοούσες για τον Candyman, δεν προσβάλλομαι τόσο έυκολα ρε! Ξεκόλλα!!! Από τη στιγμή που ξέρω ποιοσ είναι ο Candyman!(ξέρετε, αυτός ο μάυρος με τον γάτζο στο χέρι που σφάζει τον κοσμάκη... :D χαχαχαχαχαχαχα)

Εγώ γράφτηκα εδώ μέσα για να πάρω συμβουλές για το τροφοδοτικό βασικά και μάντεψε ποιος μου απάντησε... ;)

Δηλαδή ένας υπολογιστής με 4400+ και δύο 7900gtx σε SLI δεν κάνει μια χαρά τη δουλειά του σήμερα?

Πάντως παίζει όλα τα παιχνίδια, σε μέγιστη ανάλυση, σε 19άρα οθόνη και από κόστος σκίζει.

Εκτός και αν μπει ο αδαής στο κατάστημα και του το χρεώσουν για super duper μηχανάκι που ψήνει καφέ.

Θα το συνιστούσατε?

Όπως και να το κάνουμε είναι δυο γενιές πίσω.

Και αυτά που προτείνετε είναι μια γενιά πίσω.

Χαίρομαι πάντως που κάποιοι γράφουν για να μας προφυλάξουν από την υπερκατανάλωση.

Εύχομαι λοιπόν σε ένα χρόνο που όλοι θα παίζουν DX-10 παιχνίδια, εσείς να κρατήσετε χαρακτήρα και να πείτε το μεγάλο ΟΧΙ στην άτιμη καταναλωτική κοινωνία.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.