Jump to content



Κάποιες ερωτήσεις για Opteron64


kIlGoRi

Recommended Posts

Γεια σας,

ένας φίλος μου ενδιαφέρεται να μάθει αν αξίζει η αγορά Opteron 64 και γενικά τέτοιου συστήματος για βαριά χρήση προγραμμάτων μουσικής.

Μπορείται να με διαφωτίσετε για το τι θα ήταν το πιο σωστό να του απαντήσω;

ΥΓ Δεν τον ενδιαφέρει το overclocking.

Link to comment
Share on other sites

σε θεματα μουσικης και επεξεργασια εικονας ιδανικη λυση ειναι ενας PENTIUM 3,46 EE αν

διαθετη βεβαια τα λεφτα.ανθελει να παιζει και παιχνιδια εδω υπερτερει η AMD και φυσικα μοντελα πανω απο 3500+

Link to comment
Share on other sites

δεν τον ενδιαφέρουν τα παιχνίδια απλά δεν νομίζω ότι τον ενδιαφέρει να πάει σε Ιntel πλατφόρμα τουλάχιστον όχι ακόμα αφού τον ενδιαφέρει 64μπιτο σύστημα για αξιοποίησή του και στο μέλλον.

Με λίγα λόγια το Dual Core αξίζει ή δεν είναι τόσο απαραίτητο και να πάρει AMD 64?

Link to comment
Share on other sites

καταρχην να ξεκαθαρισουμε κατι ολοι οι διπλοπυρινοι θα ειναι 64. οποτε και ενας amd 3500+ θα τον κανει την δουλεια του πολυ καλα. και θα εχει ενα ακομα ατου οτι θα κυκλοφορισουν τα win 64 οποτε δεν χρειαζεται βιαστικες κινησεις,να κανει ενα συστημα με βαση τι εφαρμογες θα κανει

Link to comment
Share on other sites

ναι βασικα το τελευταιο που τον ενδιαφερει ειναι το ποσο γρηγορα θα τον παρει ,οχι βεβαια και του χρονου, απλα επειδη οι απαιτησεις σε θεματα μουσικης επεξεργασιας εχουν αυξηθει καναμε μια κουβεντα μαζι χθες για το αν αγοραζε εναν υπολογιστη πριν απο το καλοκαιρι τι θα ηταν καλυτερο για αυτον να αγοραζε οσο αφορα την επεξεργαστικη ισυ .. δεν ξερω τι να του προτεινω μαλλον θα του πω να περιμενει για τους dual core και μια μητρικη που να υποστηριζει 2 τετοιους :devil:

Link to comment
Share on other sites

η μητρικη που θα υποστηριζει τους διπλους θα ειναι η πλατηφορμα 940 στην αρχη για τουε opteron με την ονομασια agypt και στην συνεχεια η 939 με μια αναβαθμηση,αλλα μην νομιζεις οτι θα εχουν μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα με εναν 3.6 αφου τα καλυτερα κομματια για AMD μιλαω παντα θα ειναι χρονισμενα τα μεγαλυτερα στα 1.4 1.6 το πολυ.

Link to comment
Share on other sites

διαβαστε τα readme των προγραμματων που χρεισημοποιει αν αξιοποιουν την πολυεπεξεργασια.Το photoshop λεει +12% στα φιλτρα.Το 3ds max +50-60%στο rendering απο μονο cpu σε διπλο.

Αλλα θα μπορει να κανει με το ιδιο συστημα οτιδηποτε αλλο ταυτοχρονα πολυ ανετα λογο της πολυεπεξεργασιας

Ρωτηστε και σε κανενα φορουμ σχετικο με μουσικα προγραμματα

Αν παρει τις καλες μητρικες θα εχουν χωρια μνημες για καθε επεξεργαστη λογαριασε 400-550ευρα η μητρικη +50% απανω τιμη οι μνημες ecc.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πολύ συγκεκριμένοι αλγόριθμοι επωφελούνται από παράλληλη επεξεργασία. Αν το πρόγραμμα μουσικής δεν το λέει ρητά ότι εκμεταλλεύεται μια 2η CPU, καλύτερα να πάρει μια μέτρια (=τζαμπέ, μη σου πω ακόμα και sempron... το τραβάω λιγάκι, αλλά...) CPU και μια PCI με dedicated DSP μονάδες που να τις υποστηρίζει το cubase για παράδειγμα.

πολύ πιο γρήγορο.

Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες στο lab τσιρακο !!!!!! τωρα ειδα τα ποστ σου !!!!

θα του τα πουμε και απο κοντα αν και πιστευω οτι μεχρι τοτε θα εχουμε πιο καλα πραγματα να του προτεινουμε ... παντως αγορασε την dsp UAD PROJECT PACK και του παει σφαιρα που γλιτωσε τα software εφε

ΥΓ ποτε θα τα φτιαξουμε τα σουβλακια που λεγαμε ???

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.