Jump to content



Corruption;


Legend1416003172

Recommended Posts

Πως μπορώ να καταλάβω, αν έχω πρόβλημα με corruption στα αρχεία μου; Υποψίες υπάρχουν αλλά υπάρχει κάποιος τρόπος να σιγουρευτώ;

Έχω δύο WD 80άρηδες Sata σε raid 0. Η μητρική μου είναι η AN7 με το 17DE8 bios του enduracell. Έχω βάλει τους 10.0.0.51 drivers για το raid.

Ίσως να είναι και ιδέα μου, αλλά μάλλον αυτός ο συνδιασμός δεν είναι και ο βέλτιστος... :nothing:

Link to comment
Share on other sites

όταν λες ότι υπάρχουν υποψίες, τι ακριβώς σου κάνει?

Αν γίνει το corruption που γινόταν πριν διορθωθεί το πρόβλημα, τότε δε θα έπρεπε να μπορούσες να μπεις καν Windows. Τώρα καλύτερα να κάνεις ένα checkdisk (ckdsk) να δεις σε πια κατάσταση βρίσκονται οι δίσκοι σου. Επίσης καλό είναι πάντα να έχουμε back up τον δεδομένων μας δε CD/DVD, ειδικά αν είμαστε σε RAID.

Link to comment
Share on other sites

Πρόβλημα Νο. 1: Κάποια πράγματα που κατεβάζω από το BitTorrent καταλήγουν σχεδόν πάντα να είναι κάποιο μέρος τους κατεστραμένο.

Πρόβλημα Νο. 2: Στα καλά καθούμενα καταστρέφονται διάφορα αρχεία όπως το ping.exe (!). Επίσης κάθε φορά που ξεκινάει ο υπολογιστής το chkdsk βρίσκει κατεστραμένα αρχεία και άλλα παρόμοια "περίεργα" λάθη!

Link to comment
Share on other sites

κοίτα επειδή ο Sil από τότε που διορθώθηκε το πρόβλημα δε ξανά παρουσιάστηκε το βρίσκω δύσκολο να συμβαίνει λόγο Sil, μπορεί οι δίσκοι σου να αρχίζουν να τα παίζουν, ή το σύστημά σου να μην είναι σταθερό (να έχεις λάθη στις μνήμες π.χ.) καλό είναι να τα κοιτάξεις όλα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Επαναφέρω το θέμα γιατί δυστυχώς λύση δεν έχει βρεθεί... Ο υπολογιστής είναι αρκετά πουσαρισμένος, αλλά αντέχει άνετα ολονύχτια memtest και prime άρα θέμα σταθερότητας δεν νομίζω να είναι... Έτσι κι αλλιώς θα πάρω τώρα άλλες μνήμες οπότε θα το διπλοτσεκάρω.

Πριν λίγες μέρες καταστράφηκαν αρκετά αρχεία και τώρα δεν μπορώ να ανοίξω εικόνες. Μαζί με αυτά έφυγε ο Media player και δεν φτιάχνει ούτε με επανεγκατάσταση (σιγά τη ζημιά βέβαια, αλλά τον έχω βολευτεί :D).

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από totally_wired

Εάν το έχεις στο auto τι μπορείς να πάθεις?

(προς vadergr-> lock to εχώ αλλά θέλω να ξέρω)

υποψιαζομαι το pci bus λογω του οτι ενω τρεχει κανονικα τα τεστ ,το προβλημα παρουσιαζεται στην 'εγγραφη' στους δισκους - αν εχει πουσαρει και το pci ειναι πολυ πιθανο να φταιει αυτο

Link to comment
Share on other sites

Εαν εισαι σε dual channel, δες εαν οι μνημες σου ειναι error-free στο memtest. Αναλογο προβλημα ειχε παρουσιαστει σε γνωστους μου με τις περιβοητες τοτε Twinmos PC3200 που δεν ετρεχαν σωστα σε dual channel.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά το πήρα απόφαση δεν πρόκειται να δω άσπρη μέρα. :cry: Μάλλον πάμε για format πάλι...

Έχω να κάνω 100 Gbs backup και τα dvd μου δεν αντιγράφονται σωστά! Στο verification του Nero μου βγάζει fail! :tomato: Θα τον βάψω μπλε και θα τον ρίζω από το μπαλκόνι για να ησυχάω! :shifty:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.