Jump to content



Βαρέθηκα τα καμώματα των epson


istrios1442169073

Recommended Posts

Στη κατοχή μου μέχρι τώρα είχα μόνο εκτυπωτές της epson(stylus fhoto 700-R200-R265) οι οποίοι με ικανιποιούσαν στην εκτύπωση φωτογραφίας(ερασιτεχνικά). Δεν εκτυπώνω συχνά αλλά αυτό με τον καθαρισμό των μελανιών δεν πάει άλλο....συνήθες πρόβλημα είμαι στο μαύρο να βγαίνουν άσπρες γραμμές. Μετά τον καθαρισμό με μελάνια που μόλις έβαλα φτάσαμε όλα σχεδόν στο τέλος. Τον εκτυπωτή τον έχω 6 μήνες αλλά αυτό που παρατήρησα είναι να συμβαίνει το ίδιο πράγμα σε όλα τα μοντέλα. Με βάση ότι θέλω να εκτυπώνω φωτογραφίες, απευθείας σε CD/DVD, υπάρχει κάποιος άλλος που να μην έχει αυτά τα μειονεκτήματα?

Παρατήρηση: Έχω πιστωτικό στο πλαίσιο και αναγκαστικά θα πάρω κάτι από εκεί, αλλά αυτό που παρατήρησα είναι ότι στην κατηγορία photo printers έχει μόνο μοντέλα της epson και HP ενώ αυτά της cannon, που έχουν μερικά χαραχτηριστικά από αυτά που ψάχνω, τα έχουν στην κατηγορία inkjet εκτυπωτές...δεν είναι δηλαδή φωτογραφικοί ? Επίσης κάτι τελευταίο έχω στη κατοχή μου αρκετά φύλλα χαρτιού epson fhoto glossy και κάπου διάβασα ότι δεν είναι και τόσο συμβατά με άλλους εκτυπωτές...ισχύει κάτι τέτοιο?

Link to comment
Share on other sites

canon ip4500 οτι καλυτερο μπορεις να παρεις σε αυτα τα χρηματα, με ποιοτητα που δε βλεπει κανενας hp και epson.

εχω τον 4200 1 χρονο με τα ιδια μελανια, ποτε δε χρειαστηκε καθαρισμο.

για τα glossy της epson δε γνωριζω εαν μπαινουν σε αλλους εκτυπωτες, αλλα εχω δει εκτυπωση απο stylus phto 700 σε glossy και την ιδια φωτο τυπωσα και εγω σε Photo paper pro στον 4200 μου.

περιτό να πω πιο μου φανηκε καλυτερο... :)

Link to comment
Share on other sites

μεχρι να αρχισουν να βουλωνουν οι κεφαλες... :033:

σωστα, αλλα θα εχει παλιωσει ηδη και τα λεφτα του θα τα εχει βγαλει ήδη, και σε καμια περιπτωση δε χαλαει τα μισα του μελανια για να τις καθαριζει καθε τρεις και λιγο.

αν και πιστευω οτι εαν ηταν να βουλωσουν θα ειχε ηδη να αρχισει, ειχα τυπωσει τελευταια φορα τον Ιουνιο, και ξανατυπωσα μετα τη πρωτοχρονια χωρις προβλημα :p

Link to comment
Share on other sites

Αν και μιλάω πολύ για εκτυπωτές, να επαναλάβω τα δικά μου συμπεράσματα.

Καταρχάς σε θέμα ποιότητας εκτύπωσης , ε εντάξει τώρα, έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου. Δεν υπάρχουν πολλά τεστ που δε βγάζουν κορυφή τους έπσον. Το ίδιο και για την ποιότητα των μαμά μελανιών τους και για την κορυφαία ποιότητα των χαρτιών τους.

Για τα χαρτιά, δε θα πω ότι καταλαβαίνω πάντα σε τι αναφέρονται, αλλά όσα τεστ έχω διαβάσει πάντα βγαίνουν καλύτερα τα έπσον. Τώρα προβλήματα συμβατότητας δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν.Εγώ χρησιμοποιώ για τις καλές μου εκτυπώσεις σε έπσον κάνον 190 γραμμάρια για καθαρά οικονομικούς λόγους.

Και τους δύο πρώτους εκτυπωτές που αναφέρεις τους είχα στα χέρια μου. Ασύγκριτοι για την εποχή τους.

Η έπσον όμως πάντα είχε το ζήτημα με τα φραξίματα. Ειδικά αν τον αφήνεις λίγες μέρες χωρίς χρήση,...., πολλά κιλά μελάνι πάει για πέταμα.!!!!!

Όταν από τους R200 και R300 πήγαμε στους 200κάτι και 300κάτι αντίστοιχα η έπσον πήγε από die σε pigment μελανι και τότε τα χρώματα γίνανε πιο μόνιμα, ίσως λίγο πιο ζωντανά αλλά σίγουρα πιο πυκνά. Αυτό είχε ως συνέπεια να έχουμε ελαφρώς μεγαλύτερο πρόβλημα με τα φραξίματα.

Ο αντίποδας

Οι κεφαλές της έπσον είναι μάλλον οι ποιοτικότερες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Είναι οι μόνες που αντέχουν όσα κιλά μελάνι και αν περάσουν από μέσα τους. Αν έχει κανείς την όρεξη να τους φροντίζει χειροκίνητα και το μελάνι να σπαταλάει, μόνο ο έπσον θα του κρατήσει για χρόνια.

Πάμε στην αντιμετώπιση.

Αν χρησιμοποιούσα όλα αυτά τα χρόνια αυθεντικά μελάνια, δε θα είχα να πληρωσω τη συνδρομή dsl . Πραγματικά πανάκριβα μελάνια, κάποιον καιρό κόστιζαν 115 ευρώ η εξάδα για τους εξάχρωμους!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Προσωπικά , από την πρώτη στιγμή γεμίζω. Ευτυχώς που με τη δεύτερη βρήκα ένα άνθρωπο να μου εξηγήσει λίγα πράγματα και να μου πει μερικά κόλπα.

Και να μου δώσει και επιλογή στο μελάνι.

Χρόνια τώρα χρησιμοποιούσα το μελάνι Α. Αυτό μοιάζει τόσο πολύ στο αυθεντικό που κάνει πραγματικά εντύπωση πώς η έπσον δεν έχει κάνει κάποια μύνηση στον κατασκευαστή του, όποιος και αν είναι αυτός. Απίστευτο ταίριασμα στα χρώματα (αχ έχω κάνει ολόκληρο συγκριτικό τεστ με καμιά πενηνταριά εκτυπώσεις με διαφορετικά μελάνια και χαρτιά, άντε να δω πότε θα το ανεβάσω) αλλά και στις πηκτικές ιδιότητες. Φράζει τις κεφαλές με την ίδια συχνότητα που τη φράζουν και τα μαμά. Αυτός που μου τα δίνει μου λεει ότι κατά την εμπειρία του φράζει πιο δύσκολα από τα μαμά αλλά κάνει πιο άσχημα φραξίματα. Η δική μου μικρότερη εμπειρία λέει αυτό που ανέφερα.

Το μελάνι Β , ήρθε να με βοηθήσει πριν κάνα μήνα όταν πλέον το RX600 πολυμηχάνημά μου (ίδια μηχανή με το R200 και R300) θεωρούσα ότι πήγαινε για πέταμα. Ως τώρα δεν είχα πετάξει ποτέ έπσον που να έχει χαλάσει χωρίς να του βάλω και τα δυο μου χέρια μέσα. Οπότε η προφανέστατα κατεστραμμένη μπλε κεφαλή με ωθούσε στο πέταμα. Μου είχε πει πολλές φορές ο άνθρωπος να δοκιμάσω το Β μελάνι γιατί πάντα τον έσωζε από τέτοιες καταστάσεις αλλά δεν άκουγα. Γιατί ξέρω μπόλικα κόλπα να καθαρίσω κεφαλή έπσον και τα είχα κάνει όλα 15 φορές. Μέχρι που τον άκουσα και έχω εκτυπωτή που δουλεύει. Το απίστευτα φραγμένο μπλε (δεν είχε απλά φράξει , είχε και κάτι που λέγεται nozzle misfiring, που κάνει το nozzle check pattern να βγαίνει μουτζουρωμένο,λες και έχει πέσει νερό πάνω του.

Ένα μικρό ζήτημα με αυτό το μελάνι είναι ότι κάποια χρώματά του έχουν λίγο μεγαλύτερο κορεσμό. Σε ανοικτόχρωμες φωτογραφίες αυτό δείχνει πολύ ζωντανό αλλά σε σκούρες λίγο χάνει. Δεν είναι πάντως κάτι που δε φτιάχνει σε λίγη ώρα με ένα profile.

Συμπερασματικά.

Μη μου κακολογείτε τους έπσον. Οι κεφαλές τους για μένα είναι πολύ μπροστα. Και μεταξύ μας, δεν ξέρω κατά πόσο η έπσον δεν μπορεί να κάνει τα μελάνια της να μη φράζουν και κατά πόσο δεν το θέλει.... Όταν σας δώσω υπολογισμούς πόσο μελάνι πάει χαμένο σε κάθε κύκλο απλού καθαρισμού θα πάθετε......

Link to comment
Share on other sites

ερχομαι να συμφωνησω οτι αν καποιον τον ενδιαφερει η ποιοτητα και δεν εχει προβλημα να τα χωνει αλλα να εχει φωτο εκτεθημενες που μετα απο 3 και χρονια που τις εχω εγω να ειναι οπως πρωτα παιρνει epson.Μακραν ποιοτικοι αλλα απο προβληματα ειναι παλι πρωτοι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Παιδια επειδή βλέπω ότι έχετε εμπειρία λέω να πάρω τον Epson R265.Ποιό μελάνι(χύμα) χρησιμοποιείτε?Σκεφτομαι να συνεργαστώ με την inkline.gr μιας και εκτυπώνω 1000αδες σελίδες ανα μήνα.Έχω παραγγείλει και σύστημα συνεχούς εκτύπωσης το οποίο νομίζω έχει και σλυστημα που καταργεί τους καθαρισμούς.Τι γνώμη έχετε επ αυτου?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πολύ πιθανόν ο φίλος χημικός να μην ενδιαφέρεται για ασπρόμαυρες. Επίσης με το κατάλληλο μελάνι και την κατάλληλη υποστήριξη οι R200 έχουν χρησιμοποιηθεί από πολύ κόσμο στην εκτύπωση τρελού όγκου έγχρωμων φωτογραφιών. Τα αποτελέσματά τους στα photo και best photo είναι πραγματικά αξιοσημείωτα και από ταχύτητα και από ποιότητα.

Και μετά από 1000 εκτυπώσεις έγρωμες η κεφαλή δε θέλει άλλαγμα κόστους 100 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.