Jump to content



Βοηθεια με raid0


SokoNik

Recommended Posts

Καλησπερα! Εχω την ασους P5E της εχω φλασαρει το τελευταιο βιος (24-1-08) cpu εχω τον Ε8400 και προσπαθω να στησω raid0. Ενεργοποιω απο το βιος το SATA AS... RAID ΚΑΙ στο ρεσταρτ παταω ctrl-i και μπαινω στο μενου του raid, κανω νew array, stripe size 128 κλπ ολα καλα εχω φτιαξει την δισκετα με τον driver του raid f6 και ξεκιναω σεταπ στα xp παταω f6 οπως πρεπει και οταν μου ζηταει να πατησω S για να φορτωσει τον οδηγο απο την δισκετα μου ανοιγει 3 επιλογες, επιλεγω την 1η ΙCH9R(οπως λεει και το μανουαλ της μ/β)φορτωνει οκ αλλα στο επομενο βημα του ινσταλλ δεν βλεπει κανεναν δισκο η συστοιχια raid οποτε η εγκαταστασει σταματαει. Δοκιμασα να φορτωσω και την 2η επιλογη (στο f6) αλλα και παλι τπτ. Εννοειται οτι οι δισκοι ειναι ιδιοι γιατι τους ειχα ραιδ και στην παλια μ/β. Τι παει στραβα βρε παιδια???

Χωρις raid γινεται κανονικα εγκατασταση τα xp

Link to comment
Share on other sites

Χμμ έχει περάσει καιρός από τότε που έκανα raid,αλλά δε θυμάμαι να είχα τέτοιου είδους πρόβλημα ποτέ..καλύτερα να περιμένεις ν'απαντήσει κάποιος που ασχολείται περισσότερο μ'αυτά!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειμαι σιγουρος γιατι ολες οι μητρικες δεν ειναι ιδιες αλλα....

Αφου το συστημα αντιγραψει το πρωτο μερος των αρχειων θα κανει reboot,στην επανεκινηση μετα το single beep θα πρεπει να πας στο Βιος και στο boot priority πρεπει να βαλλεις το array σαν boot device,αν δεν το κανεις σε αυτο το σημειο τα win δεν θα δουν ποτε το array.

stealth

Link to comment
Share on other sites

Θα το δοκιμασω αλλα το συστημε δεν κανει reboot απο μονο του παρα μονο οταν πρεπει να πατησω f3 να βγω απο το σεταπ (οταν δεν βρισκει το ραιδ δηλαδη). Αν το κανω ετσι και μετα βαλω πρωτα να bootarei απο ραιδ πως θα κανει εγκατασταση τα win αφου δεν θα εχει πρωτο το cd να φορτωσει τα αρχεια για την εγκατασταση των χπ.

:(

Link to comment
Share on other sites

Tι ενοεις δεν κανει reboot...........κατι δεν γινεται σωστα.

Λοιπον ενεργοποιεις το Raid στο Bios,στην επανεκινηση μπαινεις στο Raid set-up και δημιουργεις το Raid που θελεις.

Μετα κανεις boot απο το CD των Windows,στο ξεκινημα της εγκαταστασης πατας F6 για να εγκαταστησης τους Raid drivers(οταν σου τους ζητησει),μετα εχεις την δυνατοτητα να κανεις format και partition τους δισκους,η εγκατασταση συνεχιζεται και σου ζηταει τους Raid drivers,τους εγκαθηστα και μετα θα κανει reboot.

Σε αυτο το σημειο θα πρεπει να διακοψεις το reboot να πας στο Bios και στο boot priority πρεπει να βαλεις το array σαν boot device και το συστημα θα κανει boot απο το array.

Δεν μπορεις να το κανεις πιο πριν γιατι το array δεν υπαρχει ακομη και αν δεν το κανεις σε αυτο το σημειο τα Win δεν θα δουν το array,θα συνεχισουν την εγκατασταση στον εναν απο τους δυο δισκους σαν μια απλη εγκατασταση και Raid δεν θα υπαρχει.

Αφου λοιπον βαλεις το array σαν boot device το συστημα κανει boot απο το array,φωρτωνει τους Raid drivers,συνεχιζει την εγκατασταση και installs win to the array.

Δεν ξερω αν σε βοηθησα αλλα ετσι δουλευει σε μενα.

Το δικο μου Raid ειναι nVidia και δεν ξερω αν υπαρχουν διαφορες.

stealth

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.