Jump to content



Παράξενο πρόβλημα....


Phant0m1442169125

Recommended Posts

Λοιπόν... είπα να βάλω νέα καρτα ήχου στο πιτσι μου.... βαζοντας την λοιπον στο διαθέσιμο pci slot (το mobo ειναι αυτο της υπογραφης), δεν μπορουσα να περασω drivers & το πρόγραμμα της ούτε σε xp 32 ουτε σε 64. Μαλιστα στα 32 bitα μου εβγαζε ενα μυνημα του στυλ "enter pci card first", ενω την ειχαν ήδη αναγνωρίσει από προηγούμενο setup (new hardware found κλπ).

Βγάζω λοιπόν τη μια κάρτα γραφικών και αλλάζω θέση στη κάρτα ήχου (ελευθερώθηκε μια pci ακόμα). Ε, οι drivers πέρασαν κανονικά (winxp 32 η δοκιμη). Αλλάζω πάλι θύρα pci, ξαναβάζω τη 2η gpu και όλα οκ!!!!!!

Να χει αραγε προβλημα η pci Θύρα? Από την άλλη γιατί μόλις τη πέρασα δουλεύει (δεν την εχω δοκιμάσει ακόμα όμως για πιθανά κολλήματα).

Το mobo ειναι καινούριο.. λέτε να το παω για rma?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

[quote=Phant0m;399982

Βγάζω λοιπόν τη μια κάρτα γραφικών και αλλάζω θέση στη κάρτα ήχου (ελευθερώθηκε μια pci ακόμα).

Νομίζω ότι αυτή η μητρική που έχεις, έχει 4 PCI-E. Οπότε έχεις αρκετή ευελιξία στην τοποθέτηση των 2 vga. Αν τώρα σου δουλεύουν όλα σωστά, μην το σκαλίζεις άλλο το θέμα, θα ταλαιπωρηθείς άσκοπα.

Πάντως έλεος με την τελευταία pci θύρα, δεν μπορώ το 2008 να διαβάζω ακόμα για τέτοια προβλήματα.

Δοκίμασε το εξής, έτσι αν έχεις όρεξη για ψιλό-ταλαιπωρία, για να σου φύγει η ιδέα: Μπες στο bios, και απενεργοποίησε την επιλογή "quick boot", "fast boot" ή αντίστοιχη, δεν την ξέρω τη μητρική σου. Κατόπιν, κατά την εκίνηση, και αφού μετρήσει μνήμες κλπ, θα σου εμφανίσει λίστα με τις συσκευές και τα irq. Πάτα pause, κατέγραψε ποιό irq δίνει στην κάρτα ήχου. Το πιό πιθανό θα το μοιράζεται και με κάποια άλλη συσκευή. Μετά ξανά bios, πας pnp pci config, το αλλάζεις σε manual, και κάνε reserved το συγκεκριμένο irq, ώστε μετά να γίνει αναδιανομή των διαθέσιμων irq, και αν είσαι αρκετά τυχερός, θα μπορεί να περάσει drivers μετά. Επίσης, πριν πας πίσω τη μητρική, δοκίμασε να βάλεις στην συγκεκριμένη pci κάποια άλλη κάρτα, πχ lan, να δεις αν σου λειτουργήσει σωστά.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.