Jump to content



DDR3... Επιλογή ΣΩΣΤΗΣ μνήμης.... HELP !!!!


nick2008

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Να ρωτήσω κάτι που ίσως βοηθήσει γενικά και εμένα σίγουρα στην επιλογή της σωστής μνήμης...

Έχω ήδη πάρει τον ΙΝΤΕL QX9650 ο οποίος έχει FSB 1333Mhz ...

Κρίνετε παιδιά σκόπιμο να βάλω πάνω σε μία ASUS P53E Premium (επίσης αγορασμένη) μνήμες DDR3 στα 1800Mhz ή θα έχω πρόβλημα bottleneck λόγω μικρότερου FSB του επεξεργαστή ???

Θέλω το ταχύτερο δυνατό σύστημα με τον παραπάνω συνδυασμό (χωρίς σκέψη για το οικονομικό)... Και μ' ενδιαφέρει η σωστή επιλογή (σε δυναμικότητα) μνήμης. Στοχεύω σωστά ??? :115:

Ευχαριστώ πολύ :001:

.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου δεν υπάρχει θέμα bootleneck αν οι μνήμες παίζουν ψηλότερα απ'το fsb του επεξεργαστή.Απλά θα χρειαστεί να τρέχουν με διαιρέτη,οπότε κανένα πρόβλημα!

Σαφώς είναι ταχύτερο να πάρεις μνήμες που δουλεύουν όσον το δυνατόν ψηλότερα με χαμηλά timings,παρά κάποιες που είναι στα ίδια με χειρότερα timings ή ακόμη περισσότερο με χαμηλότερη ταχύτητα.

Τέλος δεν ξέρω κατά πόσον σ'ενδιαφέρει το Overclocking.Αν κρίνω απ'τον επεξεργαστή που διάλεξες πάντως...μάλλον αρκετά.Καλοδούλευτο..;)

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε deadlock7.

Για πρώτη φορά σπάω τον κανόνα μου "κάθε δύο γενιές επεξεργαστών" αναβάθμιση. Μετά από 2 μόλις χρόνια γυρίζω σε intel, μόνο και μόνο για να έχω "χώρο" να κλοκάρω το pc στα όριά του... Ήρθε το Crysis φέτος και με πείσμωσε ... Και πλακώσανε και τα vista που - θέλουμε δε θέλουμε - θα πρέπει εκεί να μεταφέρουμε τη δουλειά μας και τις ασχολίες μας... Καταλαβαίνεις... :)

Θα δουλέψω επομένως fsb και strap μνήμης (εντελώς πρόσφατα το έμαθα αυτό) και θα 'μαι οκ !!! :032:

Link to comment
Share on other sites

Οι 1800άρες είναι δεδομένο απλά πρέπει να βρεις ποιές είναι οι καλύτερες για υπερχρονισμό. Μπορείς να τις δουλεύεις όπου θέλεις χρησιμοποιώντας διαιρέτες όπως είπε και ο deadlock7.

Link to comment
Share on other sites

με την premium περιμενεις να παιζουν οι μνημες πανω απο τα 1333;

Έχοντας πάνω και τον QX9650 δεν νομίζω να έχω πρόβλημα.

Η μητρική έχει στο BIOS ήδη επιλογή για αυτόματο κλοκάρισμα (FSB και STRAP) ανάλογα με τί μνήμη (μέχρι 2000Mhz) θα του βάλω επάνω, ώστε να βλέπει την πραγματική της ταχύτητα.

Nομίζω ότι πρόκειται περί .... αστακού !!!! :041:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.