Jump to content



Παλια cd και dvd που δεν διαβαζονται..


Jordan1442169162

Recommended Posts

Βασικα ειναι πολλες φορες που τα cd και τα dvd που γραφουμε δεν διαβαζονται. Εγω προσωπικα τα προσεχω παρα πολυ και ειναι ολα εντελως αγρατζουνιστα. Παρ ολα αυτα μετα απο λιγο καιρο εχουν πολυ συχνα προβλημα. Ειδικα αυτα που εχουν multimedia (τραγουδια, video κτλ)

Δεν τα διαβαζει ο υπολογιστης ή δεν βλεπει καν οτι υπαρχει δισκακι στο drive...

Τι κανεις σ αυτη την περιπτωση; Υπαρχει τροπος να τα σωσεις; Εχω αρχισει και αμφιβαλλω κατα ποσο ειναι αξιοπιστη η αποθηκευση δεδομενων σε δισκακια....

Και κατι ακομα:Πιο αξιοπιστος ειναι ο σκληρος δισκος(ενα φορητο ας πουμε drive) ή τα δισκακια;

Ευχαριστω Jordan.

Link to comment
Share on other sites

Μερικες ερωτησεις.

Σε τι μαρκες δισκακια γραφεις?

Βαζεις μηπως αυτοκολλητο επανω στα δισκακια?

Γραφεις σε max ταχυτητες?

Προσωπικα εχω να αγορασω δισκακια πανω απο 2 χρονια και πλεον αποθηκευω σε δισκους. Αξιοπιστο δεν μπορει να θεωρηθει τιποτα. Παντα πρεπει να κρατας 2πλο backup των σημαντικων δεδομενων σου.

Link to comment
Share on other sites

@Linos Σε καλες μαρκες γραφω..Παντα παιρνω καλα δισκακια.Ουτε αυτοκολλητα βαζω και τα γραφω σε χαμηλες ταχυτητες.Ολα αυτα τα κανω γιατι ξερω το προβλημα.Επισης δοκιμαζω να τα διαβασω σε 3 διαφορετικα drives αλλα τιποτα.

Δεν ξερω και ποσο μεγαλο ρολο παιζει το αν ειναι καλο το drive.

@tacticalcube Thanx θα ψαξω καποια απο τα προγραμματα που προτεινεις...

Γενικα εχω δωσει πολλα λεφτα για γνησια cd μουσικης που πλεον δεν διαβαζονται.Νομιζω οτι η τεχνολογια προχωραει με τεραστιους ρυθμους το θεμα της αξιοπιστιας εχει μεινει πολυ πισω.Δειτε και στα video club.Νοικιαζεις μια ταινια που οι προηγουμενοι την εχουν πιασει με λιγδωμενα χερια, την εχουν κανει.. σουβερ και πολυ συχνα κολλαει..

Link to comment
Share on other sites

Ακριβως οπως τα λες ειναι.

Απο εκει και περα, παιζει ρολο και η ικανοτητα του drive να διαβαζει "δυσκολα" διασκακια.

Ακριβως επειδη δεν εχω καμια απολυτως εμπιστοσυνη, επαψα κι εγω να κραταω δεδομενα μου σε cd,dvd.

Link to comment
Share on other sites

Linos Και η δικη μου πειρα αυτο λεει...

Αν και ενας τεχνικος απο ενα μαγαζι που ειχα ρωτησει ηταν καθετος, οτι και καλα τα δισκακια ειναι πιο αξιοπιστα... Τελοσπαντων, ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια!

Link to comment
Share on other sites

Αυτο το πρόβλημα το είχαμε πει και πιο παλιά. Παίζει σημασία το μέσο , το μηχάνημα με το οποίο έκανες εγγραφή αλλά και το αν έχεις βάλει αυτοκόλλητο ή μαρκαδόρο πάνω του. Πάντως αν και λένε διάρκεια πάνω απο 60 χρόνια δύσκολο ακόμα και μετά απο 4....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.