Jump to content



Επιτέλους, καινουριος υπολογιστής....τον περίμενα πιο γρήγορο...


Silvester

Recommended Posts

Πήρα καινουριο υπολογιστή, αλλά περίμενα να ειναι πολύ πιο γρήγορος. Δηλαδή και σε εκκίνηση μου φαίνεται αρκετά αργός (πανω απο 30-40") και σε απλές εγρασίες. Απο παιχνίδια απο ότι βλέπω τα παει μια χαρά, αλλά δεν με ενδιαφέρει μόνο αυτό. Το σύστημά μου είναι:

CPU: Intel Core 2 Duo 8500

Mobo: Asus P5Q3 Deluxe

Ram: corsair DDR3 2X1Gb 1600Mhz

GPU: Gainworld 8800 GT 512

HDD: 2 X 500 Gb W.D. SATA + 1X 320 Gb IDE

Τροφοδοτικό: Thermaltake 600W

Κουτί: Antec Nine Hundred

O.S.: Windows XP SP2

Δεν θα έπρεπε να ειναι αρκετά γρήγορος? Στο 3DMark06 βγάζει γύρω στις 12.800 αν αυτό σας λέει κάτι. Υπάρχουν παρόμοια προγράμματα να το τεστάρω? Α, και απο ότι ειδα...και οι 2 πυρήνες δουλευουν ταυτόχρονα...ετσι πρεπει?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 43
  • Created
  • Last Reply

Δηλαδη πως ακριβως τον περιμενες? Μια χαρα συστημα εχεις. Αν σου φαινεται αργο μπορεις παντα να clockαρεις. Και οι μνημες ανεβαινουν χαλαρα, και ο επεξεργαστης και η καρτα γραφικων (για ψυχολογικους λογους).

Αληθεια, το κουτι πως σου φαινεται? Μολις πηρα κι εγω το ιδιο.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς το πλέον αργό κομμάτι των υπολογιστών είναι και αυτό που "φταίει" για την καθυστέρηση στο boot. Ο σκληρός.

Αν θες πιο γρήγορη εκκίνηση άρχισε να αφαιρείς services και startup items

Link to comment
Share on other sites

Σωστά... κάνε αυτό που είπε ο @schumifer διαφορετικά στίσε ένα raid...οι διαφορές με Raid-0 ή χωρίς είναι τεράστιες

To κακό με τους 500 είναι ότι είναι πολλά τα 1000gb...(ΑΝ πάει κάτι στραβά πχ.καεί ο ένας σκληρός)

Link to comment
Share on other sites

Πριν ειχα έναν Ρ4 1,7 Ghz με 512 Ram, mobo Asus, κλπ. Γιαυτό περίμενα μεγάλη διαφορά. Κι εγώ αυτό βλέπω οτι οι σκληροι καθυστερουν, απο ένα πρόγραμμα που πήρα να μου κάνει κατι μετρησεις (δεν ξερω πόσο αξιοπιστο ειναι...Dacris 5,0). Δεν γίνεται να κάνω σε Raid 0 μόνο ένα κομμάτι 50 ή 100 γίγα για παράδειγμα...μόνο για το λογισμικό, ώστε να φορτώνει πιο γρήγορα? Όσο για τα δεδομένα....έχω και έναν εξωτερικό για ότι ειναι σημαντικό. Τα drivers πρεπει να ειναι περασμένα, απο το μαγαζί που μου το στήσανε.

Link to comment
Share on other sites

πραγματική διαφορά μπορεί να φανεί μόνο από τους δίσκους. Διαφορά θα μπορούσες να δεις αρκετή αν είχες (για windows και προγράμματα μόνο) τον 300αρη raptorα (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1133381&removeFilter=HYSKLIROSDISKOSHORITIKOTHTA&Manufacturer=Western+Digital&category=69977741&catalog=20)

Link to comment
Share on other sites

θα μπορούσες αντί τον E8500 να αγόραζες έναν phenom 9950 που είναι λίγο ταχύτερος και θα σου κρατούσε για πολύ περισσότερο καιρό.

Από δίσκους θα πρότεινα 2x 1TB σε RAID για ταχύτητα αλλά είναι risky γιατί αν θες να αλλάξεις mobo θα πρέπει να αδειάζεις το array και στην επόμενη να το ξαναδημιουργήσεις. Οπότε η λύση του raptor είναι καλή επιλογή για λειτουργικό.

Link to comment
Share on other sites

τα windows σε ποιο δισκο τα εχεις?? οι ποντοι του 3dmark δεν ειναι καθολου λιγοι εγω με amd 9600 B2 και asus mobo και asus 3870x2 δεν ειχα τοσους.

οσο για το raid 0 μπορεις να το κανεις με τους 2 500ες και μετα να κανεις partition με την εγκατασταση των windows γιατι πρεπει να κανει νεα εγκατασταση

Υ.Γ. για να δεις το πριν και το μετα με το raid 0 τρεξε το HD Tune Pro

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να δοκιμάσω και τα Vista, να δώ μήπως εκμεταλεύονται καλύτερα τον δυπύρινο. Δεν τα εβαλα από την αρχή γιατί φοβόμουν μήπως δεν είναι αρκετή η μνήμη, αλλά πιστεύω δεν θα έχω πρόβλημα. Όσο για το Raid 0, γίνεται τελικά να κάνω μόνο ένα κομμάτι 50 ή 100 γίγα απο τον κάθε σκληρό, και το υπόλειπο να είναι κανονικό, ωστε αν πάει κάτι στραβά να χαθεί μόνο εκείνο το κομμάτι με το λογισμικό?

Silvester added 1 Minutes and 37 Seconds later...

Υ.Γ.: επειδή δεν ξέρω να κάνω Raid 0, είδα οτι το cd της μητρικής έχει ένα προγραμμα το οποίο σε βοηθά να κάνεις raid 0 πιο ευκολα. Σκευτομαι να χρησιμοποιησω αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν με βλέπω να μπλέκομαι με raid γιατί δεν το πολυ κατέχω το θέμα...μπορεί να πάρω έναν raptor αργοτερα. Τα sturt up items και τα services πως τα βγάζω?

EliasKir, το κουτι ικανοποιητικό είναι....μου κρατάει πολύ καλές θερμοκρασίες (μια πολύ ζεστή μέρα , χωρίς κλιματιστικό στο δωμάτιο, ειχα 32-35 βαθμούς στον επεξεργαστή, και 36 στην μητρική). Η ηχομόνωση μπορούσε να ειναι λίγο καλύτρη (ακούγεται ο ανεμιστήρας... του επεξεργαστή νομίζω)

Link to comment
Share on other sites

ή αντί για ράπτορα να σκεφτώ και κατι τέτοιο?

http://www.memoryc.com/storage/solidstatedisk/64gboczcoressdsataii.html

Προσωπικά είμαι αντίθετος ...

Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις RAID-0 για ταχύτητα ή RAID-5 για ταχύτητα/προστασία δεδομένων. Το RAID-5 θέλει 3 δίσκους ...

Link to comment
Share on other sites

Πλάκα πλάκα έχει αρχίσει να πέφτει η τιμή των ssd. 215.00 € έχει ο 64άρης, μόλις 2πλάσια τιμή από εναν raptor των 74 gb.

Προσωπικά αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα σε raid0 και raptor με μοναδικό κριτήριο την ταχύτητα θα διάλεγα raptor. Μπορεί να κοστίζει περισσότερο και να χάνεις σε GB αλλά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Δεν είναι και λίγα τα προβλήματα που διαβάζουμε ανα διαστήματα για raid controllers, άσε που θέλει και αρκετό διάβασμα αν ξεκινάς από το 0.

(Ξαναθυμίζω, προσωπική άποψη είναι και όχι fact)

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ συμφωνώ με Chris Kaf, και για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, και για να μην μπλέκομαι σε πολύπλοκες διαδικασίες δημηουργίας Raid, και απο οτι κατάλαβα χρειάζεται να την επαναλάβεις μετά απο Format, και ειμαι και ασχετος στο θέμα δημιουργίας Raid. Απλά τίθεται το θέμα.... raptor ή SSD ?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.