Jump to content



OCZ Core SSD - Εντυπώσεις


Reptile64

Recommended Posts

Πηρα που λετε ενα τετοιο, το V2 για την ακριβεια, απο eshop με τσουχτερη τιμη, μολις 440 ευρα, το εβαλα στο λαπιτοπ, τραγικα τα αποτελεσματα, μονο στην εκκινηση των προγραμματων ηταν λιγο καλυτερα τα πραγματα αλλα τιποτα φοβερο και τρομερο, τον πεταω λοιπον στο μεγαλο (pc εννοω) εγκαθιστω βιστα ολα μια χαρα, παλι τιποτα συνταρακτικο σε ταχυτητα, περασα drivers SP1 και updates, τα παντα δηλ. και εχω παθει τρομερη πλακα με το χρονο φορτωματος των παιχνιδιων, δεν προλαβαινω καν να δω τη λεξη LOADING σε ορισμενες περιπτωσεις και αν προλαβω να το δω θα ειναι για 1-2 δευτερολεπτα, επισης προσεξα οτι εχει εξαληφθει το σπαστικο stuttering που κανει σε ορισμενα παιχνιδια λογω αργου seek time στους παραδοσιακους σκληρους, το μεγαλο μειον ειναι πως σε οτι αφορα drivers και updates καποιες φορες παιρνει ωωωωρα να τα περασει, πχ στην X-Fi δεν δυσκολευτηκε περαστηκαν γρηγορα, αλλα στους drivers για καρτα γραφικων μπορει να εκανε και εικοσι λεπτα με μιση ωρα. Ενα περιεργο πραγμα..

Κατα τ'αλλα ειμαι ικανοποιημενος μεχρι στιγμης, αν και θα ημουν περισσοτερο στην περιπτωση που φορτωναν ακομη πιο γρηγορα τα vista.

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή μια είναι η λύση.. Raptor ή ssd για λειτουργικό, ssd για παιχνίδια και Η.D. για οτιδήποτε άλλο... αλήθεια δουλεύουν σε raid 0?Αν ναι θα δοκιμάσει κανείς να μας πει και μας?

Link to comment
Share on other sites

δουλευουν ναι. εχει διαφορες παρουσιασεις στο ιντερνετ. τα συναισθηματα ειναι αναμεικτα απο οτι εγω εχω καταλαβει. δηλαδη ναι μεν ειναι καλοι αλλα δεν εχω βρει και καποιον να λεει "αξιζε τα (πολλα) λεφτα του".

αναμονη για πτωση τιμων και για νεους velociraptor στις 20κ στροφες λοιπον

Link to comment
Share on other sites

Στο PC με Intel Quad ειδα διαφορα στα παιχνιδια, φορτωνουν πολυ πιο γρηγορα απο τους 2 Velociraptors RAID-0 που ειχα, στο λαπτοπ επισης το ιδιο (με AMD επεξεργαστη) η μονη διαφορα ειναι οτι ανοιγουν πιο γρηγορα τα προγραμματα (οχι ολα) και τα παιχνιδια (οχι ολα - το Spore αργει ελαφρως να φορτωσει)

Link to comment
Share on other sites

@Reptile64, οι SSD και γενικά τέτοιου είδους μνήμες, έχουν τρομερή ταχύτητα ανάγνωσης αλλά εντελώς χάλια ταχύτητα εγγραφής, το πρόσεξες και μόνος σου. Θα έπρεπε πρίν κάνεις την αγορά να δεις τους χρόνους αναζήτησης, ταχύτητα ανάγνωσης και τα σχετικά πριν πας σε τέτοια αγορά(ειδικά αν μιλάμε για 440Ευρώ).

Όσο αφορά τον CPU, αυτό δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο, αν έχουμε AMD/Intel/VIA, όλο το ρόλο το παίζει ο controller και περισσότερο η SSD η CF κάρτα.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι μια ανασυγκρότηση(θα σου πάρει 2-3 ώρες ανάλογα) και μετά από αυτό θα βρεις αρκετές διαφορές. Επίσης κάνε και τα vista tips του φίλου μας του MUL > http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=43921&highlight=Vista τα έχω κάνει και αποδίδουν ;)

Εγώ έχω αυτό τον adapter : http://linkshop.gr/eshop/view_product.php?productid=884&idcat=31&idsubcat=182&idsubsubcat=-1&key=dc61e68a4438e4bf6917354667639c51&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f

και μια Compact flash 4GB : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.569814

Τα ίδια περίπου προβλήματα αλλά τα έχω σε αρχαίο PC, βέβαια βρήκα σημαντική διαφορά!

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και ΔΕΝ ισχύει σε SSD. Μην λέτε πράγματα χωρίς να ξέρετε σίγουρα και μην κάνετε γενικεύσεις (αφού έκανε στην CF θα κάνει και στον SSD). Έχουν εντελώς διαφορετική διαχείρηση. Δεν θα κάνω τον κόπο να δώσω links (ένα απλό google με SSD και defragmenting θα δώσει άπειρα links).

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειθεται λογος για ανασυγκροτηση την απενεργοποιησα μετα την εγκατασταση, το λεει και στο site της OCZ, εχουν τοσο μικρο seek time που βρισκουν αμεσα οποιοδηποτε αρχειο οπου και να βρισκεται. Οσο για τους read και write χρονους φιλε ποκεμον ειναι υπερικανοποιητικοι για τετοιου ειδους δισκο, αντιγραφει αρχεια απο τους ραπτορες με ρυθμο 100+ ΜΒ, εχω παθει πλακα, μετα το SP1 παντως πηγαινει πολυ καλυτερα, μονο στην εκκινηση δεν ειδα διαφορα, μαλλον επειδη φορτωνει πολυ πραμα!

Link to comment
Share on other sites

Το έχουμε συζητήσει όταν ακόμα οι SSD είχαν μικρότερες ταχύτητες και κόστιζαν το διπλάσιο σχεδόν.

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=32265&highlight=ssd+tristeno

Χρειάζεται να μαντέψουμε ποιός είναι ο SSD?

big_ocz-core-ssd-pcmvantage.png

big_vrap-pcmarkvantage2.png

Link to comment
Share on other sites

Το είχαμε συζητήσει πριν κάτι χρόνια και όπως σου είχα πει και τότε ε....μετά από κάποια χρόνια θα καταλήξουμε σε συμπέρασμα υπέρ των SSDs. Πλέον πολλά πράγματα έχουν αρχίσει να διορθώνονται, τάχιστα, και όποιας είχε πεισθεί να πάρει από τους πρώτους SSDs μάλλον ήδη βαράει το κεφάλι στον τοίχο.

Τα τεστς αυτά περιλαμβάνουν write ή είναι μόνο read?

Link to comment
Share on other sites

και όποιας είχε πεισθεί να πάρει από τους πρώτους SSDs μάλλον ήδη βαράει το κεφάλι στον τοίχο.

Τα τεστς αυτά περιλαμβάνουν write ή είναι μόνο read?

Αυτό ισχύει για όλο το hardware (θυμήσου AMD πριν δυο χρόνια ή πριν από λίγους μήνες με τους πρώτους phenom - εκεί και αν βαρέσανε κεφάλια). Αυτός που αγόρασε πριν από ένα χρόνο κάποιο από τα αποδεδειγμένα γρήγορα SSD (και όχι κάτι τύπου Transcent) δεν έχει λόγο να βαράει το κεφάλι του. Απλά τώρα με τα ίδια χρήματα μπορεί να πάρει μεγαλύτερες χωρητικότητες.

Τα τεστ είναι συνθετικά οπότε περιλαμβάνουν και write σε κάποιο ποσοστό. Σε επίπεδο αποκλειστικά write 80-100 ΜΒ/s.

Link to comment
Share on other sites

Οι αποδεδειγμένα γρήγοροι κοστίζαν κάτι χιλιάδες και ήταν εξαιρετικά μικρής χωρητικότητας.

Προσωπικά περιμένω να γεμίσει την αγορά η Intel με τα δικά της μοντέλα. Προσωπικά θεωρώ ότι η πραγματική επανάσταση των SSDs θα ξεκινήσει όταν θα γεμίσει η αγορά με τα μοντέλα της Intel, που αν δεν κάνω λάθος πολλά από αυτά θα φέρουν την στάμπα της Kingston πάνω. Ίσως η καλύτερη εποχή αγοράς SSD να είναι σε 6-12 μήνες από σήμερα, αν κάποιος ζητάει μια μέση χωρητικότητα (64ΜΒ+) σε καλή τιμή - πάντα λαμβάνοντας υπόψιν τον μέσο μισθό στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

αν μιλαμε για desktop ομως με τα λεφτα του αγοραζεις δυο ραπτορες 300αρηδες. θεωρεις οτι αξιζει να παρεις τον ssd?

Μα τοσο καιρο ειχα 2 300αρηδες σε RAID-0, τωρα τους εκανα RAID-1 για να αποθηκευω μουσικη εικονες κ.α. και στον SSD περασα τα win και ολα τα παιχνιδια, η διαφορα πιστεψε με ειναι αισθητη, μιλαμε για seek >0.1ms και read 170MB write 90-100MB περιπου, το search χωρις indexing βρισκει οτιδηποτε αμεσως, ο πινακας ελεγχου ανοιγει ταυτοχρονα με το κλικ του ποντικιου, τα προγραμματα και τα παιχνιδια πηγαινουν σφαιρα, ο defender scanαρει στο μισο χρονο, η εκκινηση των vista ειναι το μονο που δεν ειδα διαφορα! :105:

Link to comment
Share on other sites

1-2 χρόνια δίνουν οι ποιο πολλοί με 3 χρόνια να έχουν τα ακριβά μοντέλα. Ακόμα η τεχνολογία των SSD δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ότι και αν λένε τα νούμερα και οι θεωρίες. Ίσως πάλι οι κατασκευαστές να φοβούνται τα μαζικά "ατυχήματα" μετά από 2-3 χρόνια όταν οι SSDs θα έχουν εξελιχθεί σε τέτοιον βαθμό που τα σημερινά SUPER μοντέλα θα θεωρούνται της πλάκας. Σαν να λέμε μια 6800Ultra σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.