Jump to content



Τροφοδοτικο και χρονος


hydrogen_factor

Recommended Posts

Γεια σας φιλοι, αντιμετωπιζω ενα πολυ παραξενο προβλημα, ενω το συστημα δουλευε οκ, το αφησα ανενεργο για μια μερα, μολις το ανοιξα δεν αναγνωρισε τους δυο σκληρους, κανω ενα ρεσταρτ και ολα καλα. παει να ξεκινισει windows, και μετα απο 2 λεπτα σβηνει μονο του, παταω το κουμπι τιποτα, ουτε η μητρικη ειχε ρευμα, εχω ενα ups apc 1000. Εκανα και ενα τεστ, βασω μονο το κουτι σε μια μπρηζα και αποσυνδεω δισκους και dvd , παταω το κουμπι ανηγει , μετα απο δυο λεπτα σβηνει παλι, παταω να ανοιξει τιποτα , περιμενω 20 λεπτα , ανηγει και συνεχεια γινεται αυτος ο κυκλος, υποθετω πως ειναι χαλασμενο το τροφοδοτικο, εσεις τι λετε.

Ποια η γνωμη σας για αυτα:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1093134&catalog=20&category=69977705&page=1

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=1076515

Υπαρχει τροπος να βαλω να δουλεψει το τροφοδοτικο μονο του χωρις να ειναι συνδεμενο στο pc, για να δω αν τα εφτυσε?

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά τσέκαρε ότι όλοι οι ανεμιστήρες του συστήματός σου δουλεύουν. Και του τροφοδοτικού και του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών - αν αυτή έχει. Μετά μπορείς να μπεις στο BIOS και να παρακολουθήσεις λιγάκι τις τάσεις του τροφοδοτικού και τις θερμοκρασίες. Αν δεις ότι κάτι δεν πάει καλά π.χ. στις θερμοκρασίες ή στις τάσεις, τότε πιθανόν να έχεις πλησιάσει στην διάγνωση του προβλήματος.

Δοκίμασε επίσης να βάλεις το κουτί απευθείας στην πρίζα του τοίχου - δεν είμαι σίγουρος αν αυτό περιγράφεις ποιο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Ναι το εβαλα μονο του στον τοιχο και χωρις συσκευες, τα ανεμιστηρια ολα καλα, αλλα παλι κλεινει μονο του, αφου κλεισει δεν αναβει και το φωτακι στη μητρικη που δειχννει οτι εχει ρευμα.

Link to comment
Share on other sites

+1coolermaster αρχικά και μετά δοκίμασε αυτά που λένε τα άλλα παιδιά.Άμα έχεις κανα φιλαράκι δοκίμασε να ανοίξεις το σύστημα με το δικό του τροφοδοτικό.Άμα πάλι σου κάνει τα ίδια πιθανότατα δεν φταίει το τροφοδοτικό αλλά κάτι άλλο μέσα στο σύστημα.Δοκίμασε και ένα άλλο mobo καλού κακού.Αυτά αρχικά.Όταν τα εφαρμόσεις πες μα τι έγινε.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον βραχυκυκλωσα το τροφοδοτικο και το εβαλα να δουλευει μονο του χωρις να ειναι στη μητρικη, δουλευει κανονικα. Αλλαξα και τη μνημη τιποτα παλι, μαλλον φταιει η μητρικη δεν παιρνει ρευμα, μηπως επειδη πριν 2 μερες εκανα raid τους δισκους raptor.

Link to comment
Share on other sites

Νεα απο το μετωπο το κουνησα ξεξια αριστερα και αναβε και εσβηνε μονο του χωρις να πατησω καποιο κουμπι, το εχεται ξαναδει αυτο. Μπορω να το ανοιξω χωρις να πατησω καποιο κουμπι απο το case. Μπορω να εχω επανω σε παγκο το pc χωρις case?

Μηπως φταιει το case τελικα?

Link to comment
Share on other sites

Νεα απο το μετωπο το κουνησα ξεξια αριστερα και αναβε και εσβηνε μονο του χωρις να πατησω καποιο κουμπι, το εχεται ξαναδει αυτο. Μπορω να το ανοιξω χωρις να πατησω καποιο κουμπι απο το case.

Tι κουνησες δεξια και αριστερα και αναβε μονο του?Το τροφοδοτικο η το case?

stealth

Link to comment
Share on other sites

Kαποιο καλωδιο πρεπει να ειναι χαλαρο και μολις το κουνας μια κανει επαφη και μια οχι.

Ξυλωσε το ολο και ξαναχτιστο απο την αρχη,προσεχε ολα τα καλωδια να εφαρμοζουν σωστα,τσεκαρισε και τα καλωδια στο tower αν ειναι ενταξει.

stealth

Link to comment
Share on other sites

Τωρα που ρο εστεισα απο την αρχη , δεν αναβει καθολου. Διακοπτη που μπορω να βρω? Με το βραχυκυκλωμα δεν γινεται τιποτα.

Ρευμα φερνει στην μητρικη,το λαμπακι αναβει?Τα καλωδια στο system panel ειναι βαλμενα σωστα?

Διακοπτη μονο απο μεταχειρισμενο tower,σε καταστηματα που φτιαχνουν PC μπορει να βρεις.

stealth

Link to comment
Share on other sites

Το λαμπακι της μητρικης δεν αναβει, εχω την μητρικη , τον επεξεργαστη χωρις ψυκτρα και το τροφοδοτικο, τιποτε αλλο απανω, και δεν δινει σημα να ξεκινησει.

Οταν στο τροφοδοτικο γυρνανε οι ανεμιστηρες και δινει ρευμα στη μητρικη με το μικρο το βυσμα, υπαρχει περιπτωση να εχει προβλημα?

Εκανα το τεστ με το βραχυκυκλωμα του τροφοδοτικου, οταν παταω το διακοπτη κανει ολα αυτα που εγραψα ποιο πανω.

Αμαν αυτοι οι υπολογιστες , μας εχουν τρελανει, δεν περναμε καλυτερα ενα playstation.

Υ.Γ Μπορειτε να προτεινεται ενα πολυμετρο για να μετρησω το τροφοδοτκο αν βγαζει σωστες τασεις.

Οταν η μητρικη συνδεεται με το μικρο βυσμα με το τροφοδοτικο και το μεγαλο το εχω βραχυκυκλωσει, ο επεξεργαστης παιρνει ρευμα ? γαιτι τον ακουμπαω και δεν ζεστενεται, η υπολοιπη μητρικη παιρνει ρευμα ο ανεμιστηρας της καρτας γραφικων γυριζει.

Link to comment
Share on other sites

Συμβαινει κατι πολυ παραξενο, συνθεσα το συστημα επανω στο γραφειο,

μητρικη επεξεργαστη (χωρις ψυκτρα) μνημη,

συνδεω το τροφοδοτικο και αναβω το κουμπι του τροφοδοτικου,

χωρις να κανω τιποτα αλλο αρχισαν οι ανεμιστηρες (chipset kai grafika) να δουλευουν,

οι ανεμιστηρες του τροφοδοτικου ομως δεν δουλευαν κανονικα παρα μονο πηγαιναν να ξεκινησουν και μετα σταματουσαν,

το ιδιο εκανε και ενα λαμπακι απο το κουτι που εχω συνδεσει στο τροφοδοτικο για να βλεπω αν δουλευει , αναβοσβηνε συνεχεια.

Οι ανεμιστηρες μετα απο 10 λεπτα σταματησαν λες και τελειωσε η μπαταρια.

Υποθετω πως μαλλον δεν δινει αρκετη ταση το τροφοδοτικο, δεν μπορω να το δοκιμασω και σε αλλο pc, μαλλον πρεπει να βρω πολυμετρο προτεινεται κανα καλο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.