Jump to content



Ερωτηση για FSB!!!


orontius_Angel

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙA ΚΑΙ ΧΑΊΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ FORUM ΜΑΖΊ ΜΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΜΈΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ PC ΌΠΩΣ ΕΊΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΏ!!

θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να ανεβάσω το FSB στον επεξεργαστή μου και μέχρι ποσο μπορεί να αντέξει!!!

έχω τον Ε6400 στα 2,133 και το FSB του είναι στα 1056,2 MHz.....

αν μπορεί κανεις να μου πει,το εκτιμώ πολύ!!!!

Link to comment
Share on other sites

γεια σου φιλε και καλως ηρθες.

Πρωτον πρεπει να ξερεις οτι απαγορευονται τα ελληνικα με λατινικους χαρακτηρες!

σχετικα με αυτο που ρωτησες, μπορεις να το κανεις απο τα bios. αυτο βεβαια εξαρταται αναλογα ποια μητρικη εχεις και ποια εκδοση bios χρησιμοποιεις, γιατι δεν εχουν ολες οι μητρικες δυνατοτητες overclocking!

Link to comment
Share on other sites

Οι ενημερωσεις ηταν μαλλον των Windows. Αλλα μη σε απασχολει αυτο. Θα μπεις στο Bios, και θα πας εκει που λεει Jumperfree Configuration. Εχει μια επιλογη για overclock νομιζω. Θα το βαλεις "manual" και θα σου εμφανισει καποιες επιλογες. Θα βαλεις το Strap στο 266, το FSΒ 300 (για αρχη) και το ρευμα (vcore) θα το βαλεις χειροκινητα στα 1,28 βολτ (νομιζω τοσο ειναι το default). Πες λιγο ομως πριν το κανεις, ποιες μνημες εχεις.

Link to comment
Share on other sites

Τουλαχιστον θα σε αφησουν να δωσεις το λιγοτερο 400FSB (αν το εχεις default μαλλον δουλευουν στα 1066). Κανε αυτο που σου ειπα για αρχη, για να παρεις μια ιδεα και μετα βλεπουμε αν θελεις και περισσοτερα.

Link to comment
Share on other sites

εκανα αυτο που μου ειπες και ειχα τα εκσης αποτελεσματα...

......ΠΡΙΝ............. ΜΕΤΑ

core speed .......core speed

1584,3 ............1800,1

Bus Speed....... Bus Speed

264.0.............. 300

Rated FSB........ Rated FSB

1056,2 .............1200,1

ειναι καλο το αποτελεσμα???

υπαρχει περιπτωση να καει ο επεξεργαστης μου με αυτο που εκανα Η τπτ αλλο???

Link to comment
Share on other sites

ωραια...οι αναλογιες με το ρευμα πως λειτουργει???αν πχ του ανεβασω το FSB στα 400 και το STRAP στο αμεσως επομενο ποσο θα πρεπει να ειναι το ρευμα??τωρα ειναι 1,28.....

ποσο θα χρειαζετε??ευχαριστω πολυ και παλι

orontius_Angel added 4 Minutes and 31 Seconds later...

επισης θα ηθελα να ρωτησω το εκσης....τι μου προσφερει το να κανω overclock στη cpu μου???τι θα οφελησει στον υπολογιστη???ευχαριστω πολυ παιδια για ολα...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον, οταν κανεις overclock τον επεξεργαστη, αυξανεις την συχνοτητα λειτουργιας του που σημαινει οτι εκτελει λειτουργιες γρηγοροτερα.

Τωρα, αφου καταλαβες περιπου πως λειτουργει το θεμα και επειδη δεν εχεις πολυ εμπειρια ακομη ειναι καλυτερο να θεσεις ενα αρχικο στοχο. Ας πουμε οτι θελεις να φτασεις στα 3 Ghz.

Επειδη ο επεξεργαστης σου εχει multi 8 θα πρεπει να βαλεις fsb 375. To strap θα το βαλεις 266. Οι μνημες θα πανε στα 1500 (εκει που λεει dram frequency, θα το βαλεις εσυ χειροκινητα). Επισης να δεις τι χρονισμους εχουν οι μνημες σου. Νομιζω αυτες που εχεις ειναι 7-7-7-21. Θα τα βαλεις κι αυτα χειροκινητα (οπως φαινονται στην εικονα, εκτος κι αν ειναι 9-9-9-24). Πιο κατω εχει κατι επιλογες για τα βολτ. Θα βαλεις το cpu voltage στο 1,35 και το dram voltage οσο λενε οι μνημες σου. Save changes και βουρ για Windows.

Αν μπει στα windows, το πρωτο πραγμα που θα κανεις ειναι να βρεις δυο προγραμματα, το Prime95 (http://www.mersenne.org/freesoft/ go to step 3) και το CoreTemp για να δεις θερμοκρασιες και σταθεροτητα.

Μετα ανοιγεις το Coretemp και τρεχεις ενα Small FFTs test στο Prime για κανα διωρο. Αν το περασει χωρις να βγαλει error και οι θερμοκρασιες στο Coretemp ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα (το πολυ 70 βαθμους) τοτε ξαναπας στο bios και μειωνεις λιγο το Cpu Voltage (πχ στο 1,34), ξαναμπαινεις Windows και παλι τεστ μεχρι να βρεις τα λιγοτερα δυνατα βολτ για αυτη τη συχνοτητα. Ελπιζω να βοηθησα.

bios-overclock.jpg

Link to comment
Share on other sites

βοηθησες και παρα πολυ μαλιστα και σ'ευχαριστω πολυ!!!θελω να κανω καποιες ερωτησεις ομως για να τρεξω μετα να το κανω.χαχα..το dram voltage που μπορω να δω πιο ειναι για τις μνημες μου??που θα δω αν ειναι στα 7-7-7-21 Ή στα 9-9-9-24??και τελος δε ξερω δυστηχως να τρεξω το prime 95 με το τεστ που μου ειπες!!!δε ξερω πως να το κανω!!!πατησα να κανει ενα τεστ αλλα μου κατεβασε καποια γραμματα αλλα σταματησε μεσα σε 10 δευτερολεπτα και δε ξερω αν το τρεχει ακομα Ή αν σταματησε οντως!!ευχαριστω πολυ και παλι το εκτιμω πολυ ολο αυτο και συγνωμη για τις χιλιες ερωτησεις μου....αλλα ενταξει πιστευω ολοι οι καινουργιοι σε αυτα ρωτανε πολλα!!!

επισης να σου πω τι μου λεει το core temp...το εχω οπως ηταν στην αρχη το γυρησα παλι!!!

Frequency:2133.43 ΜΗz (266.68 x 8.0 )

VID:1.3250v

Tj.Max:85 oC

Core #0:68 oC 100%

Core #1:66 oC 100%

Link to comment
Share on other sites

Αν εισαι με 1,325 στους 68 τοτε αφησε το ετσι.

Πανω στις μνημες εχει ενα αυτοκολλητο που γραφει συχνοτητα, timings και βολτ. Δες και πες.

Οταν ανοιγει το Prime σου δινει καποιες επιλογες. Διαλεγεις το Small FFts (η πρωτη επιλογη) και πατας οκ. Ταυτοχρονα θα εχεις και το Coretemp ανοιχτο. Οταν λες σταματησε τι εννοεις? Εβγαλε error (κοκκινα γραμματα)?

Link to comment
Share on other sites

οχι οχι τελικα ειναι μια χαρα απλα προχωραει υπερβολικα αργα...ειμαι στο 0.25% καλα παει???θα δω και θα σου πω!!

orontius_Angel added 6 Minutes and 8 Seconds later...

οι μνημες μου ειναι στα 9-9-9-24!!!

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου εκανα ακριβως οτι μου ειπες αλλα ειχα προβλημα διοτι μου εβγαλε 2-3 φορες μπλε οθονη και οταν μπηκε κανονικα μεσα κολουσε απιστευτα...ετσι τον γυρισα παλι στο κανονικο!:-)τον εφτασα στα 3....αλλα κολουσε..οσο για την θερμοκρασια ανεβαινε σταθερα,το μειωσα στα 1,34 απο 1,35 το ρευμα και η θερμοκρασια μειωθηκε κατα 3-4 βαθμους αλλα και παλι κολουσε...φοβηθηκα ομως να το συνεχησω!!!!

Link to comment
Share on other sites

Οποτε θελει περισσοτερο ρευμα για τα 3Ghz κατι το οποιο δεν γινεται με αυτη την ψυκτρα. Αν εισαι καλα απο θερμοκρασια με 1,34 βολτ, τοτε ασ'το εκει και κατεβαζε σιγα σιγα fsb για να δεις που θα σταθεροποιηθει.

EDIT:

Τωρα ειδα οτι εχεις VID 1,325 (λιγο μεγαλο) οποτε θα σε δυσκολεψει λιγο. Δοκιμασε να κανεις αυτο που σου ειπα πριν.

Link to comment
Share on other sites

χμμ...ναι θελω ψυχτρα,γιατι εχω αυτη που ειχε στην αρχη για να φανταστεις οποτε θελω κατι δυνατοτερο το οποιο θα το αγορασω τις επομενες μερες....παντος απο θερμοκρασια πηγαινε σταθερα 72-74 ο ενας,69-71 ο αλλος....μολις αγορασω μια πολυ καλη ψυχτρα θα ξαναδοκιμασω.....σ'ευχαριστω παρα πολυ για οσα μου ειπες και εκανα την αρχη!!!!

Link to comment
Share on other sites

τον επεξεργαστη τον ειχα παρει μαζι με το υπολοιπο πρωην συστημα που πλεον εχω αλλαξει τα παντα εκτος απο αυτον και την καρτα γραφικων...σε κανα μηνα αντε 2μηνο λεω να παρω καποιον καινουργιο...ειναι πολυ κακος αυτος που εχω ε?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.