Jump to content



raid-0


vagos2221416003330

Recommended Posts

παιδιά λίγη βοήθεια... θέλω να βάλω σε Raid 2 σκληρούς..έχω 1 seagate 500gb 32mb buffer και θέλω ακόμα ένα σκληρό για να τον κάνω Raid...δεν έχω ξανακάνει Raid και γενικά δεν ξέρω τίποτα από Raid...αλλά έχω ακούσει πως με το Raid-0 έχεις τις καλύτερες επιδώσεις....

Τι σκληρό να πάρω εγώ τώρα???Πρέπει να είναι ίδιος με αυτόν που έχω ή μπορώ να πάρω έναν ότι να ναι 500gb??Το Buffer παίζει ρόλο στο Raid???

Άμα πάρω έναν WESTERN DIGITAL WD5001AALS 500GB CAVIAR BLACK SATA2

που βλέπω πως είναι 500gb και με 32mb buffer δλδ μοιάζει με τον seagate μου θα μπορέσω να κάνω ένα Raid-0 και να είναι όλα οκ??

Περιμένω απαντήσεις γιατί την Παρασκευή θέλω να πάω ,να πάρω HDD..

Άμα κάποιος έχει και κανέναν να δώσει.....ένα Pm.:033:

Link to comment
Share on other sites

Ναι μπορείς να πάρεις τον WD5001AALS και να τους βάλεις σε RAID 0 παρέα.

Ξέρεις έστω ονομαστικά τα μειονεκτήματα του RAID 0 ?

Αν όχι, ψάξε το λίγο εδώ στο forum και στο wikipedia πρωτού το προχωρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Το μειονεκτημα στο Raid 0 ειναι ενα...αν χαλασει εστω ο ενας απο τους σκληρους τον ηπιες...πανε ολα τα δεδομενα. Αλλα για μενα αξιζει τον κοπο...

Καλυτερα βρες εναν ακομα ιδιο Seagate.

Link to comment
Share on other sites

βλέπω οι απόψεις διίστανται.... αλλά τι να κάνω που δεν πουλάνε πλέον τον seagate..... για τον seagate πήγενα αλλά δεν τον βρήκα οπότε πάω για τον wd... όσο για τα δεδομένα που χάνονται δεν τρέχει τπτ γιατί όταν έχω κάτι σημαντικό πάει Back-up στον εξωτερικό 1000άρι μου...Οπότε άμα είναι μόνο για τα δεδομένα No problem..

Τώρα ακόμα είμαι σε δίλημμα seagate ή wd???Να περιμένω μπάς και τον ξαωαφέρουν ή να τους πώ να μου τον κάνουν παραγγελία?

Link to comment
Share on other sites

Ενταξει δεν θα εχεις προβλημα και τιποτα αν παρεις τον WD απλα συνηθιζεται να ειναι της ιδιας μαρκας και σειρας...φαινεται πως μετα προβληματα με τους 7200.11 τους αποσυρανε πολλοι.

Βγαλανε ομως την καινουργια σειρα:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301668

Link to comment
Share on other sites

παιδιά βοήθεια!!!!!πήρα χθες απο το e-shop άλλον έναν seagate 500gb sata2 32mb buffer...τον έβαλα σήμερα στο pc και με το πρώτο boot πριν κάνω διαμορφωση του αλλάζω το firmware .Τώρα η mobo βλέπει το δίσκο...αλλά όταν μπαίνω στα windows και πάω ''ο υπολογιστής μου'' βλέπει μόνο τον παλιό και ο καινούργιος πουθενά...Πήγα διαχείριση συσκευών => μονάδες δίσκων και τον βλέπει...Τι γίνεται??Το θέμα είναι ότι στον πίνακα ελένχου τον βλέπει αλλά δεν μπορώ να δουλέψω τον δίκσο.....

Link to comment
Share on other sites

Εχεις κανει διαμορφωση στον δισκο?Δοκιμασε να του κανεις format με το CD των XP η σε DOS με ενα win 98SE CD.

Για καλο και για κακο αποσυνδεσε απο πανω τους υπολοιπους δισκους.

stealth

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.