Jump to content

rampage extreme


tsiaface
 Share

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια.

Εχω εδω και λιγο καιρο μια rampage extreme με τις Corsair 4GB DDR3 Dominator 1800 και εναν Intel Core 2 Quad Q9550 'Yorkfield' 2.83GHz. Μετα απο πολυ προσπαθεια το τρεχω στα 3.2 το cpu και στα 1450 τις ram. Τωρα μπορω να πω οτι το συστημα μου ειναι πολυ σταθερο οταν ειναι στα windows. Το προβλημα μου ειναι οτι μεχρι να το ανοιξω το pc μου περνει κανενα δεκαλεπτο καθε φορα. Πρεπει να κανω πολλα restarts, κλεινω τροφοδοοτικα κτλ. (στο lcd monitor κολλαει στο check cpu) Για να μην κουραζω αλλο θα ηθελα να μαθω αν κανενας με το ιδιο mobo εχει αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα και αν ειναι φυσιολογικο ενω μπουταρω καποια στιγμη και ειμαι σταθερος μεσα στα windows να με κουραζει τοσο πολυ μεχρι να το κανει.

Ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα παιδια.

Εχω εδω και λιγο καιρο μια rampage extreme με τις Corsair 4GB DDR3 Dominator 1800 και εναν Intel Core 2 Quad Q9550 'Yorkfield' 2.83GHz. Μετα απο πολυ προσπαθεια το τρεχω στα 3.2 το cpu και στα 1450 τις ram. Τωρα μπορω να πω οτι το συστημα μου ειναι πολυ σταθερο οταν ειναι στα windows. Το προβλημα μου ειναι οτι μεχρι να το ανοιξω το pc μου περνει κανενα δεκαλεπτο καθε φορα. Πρεπει να κανω πολλα restarts, κλεινω τροφοδοοτικα κτλ. (στο lcd monitor κολλαει στο check cpu) Για να μην κουραζω αλλο θα ηθελα να μαθω αν κανενας με το ιδιο mobo εχει αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα και αν ειναι φυσιολογικο ενω μπουταρω καποια στιγμη και ειμαι σταθερος μεσα στα windows να με κουραζει τοσο πολυ μεχρι να το κανει.

Ευχαριστω πολυ

Είχα το ίδιο πρόβλημα σε o/c του συστήματος της υπογραφής μου. Το έλυσα με την απενεργοποίηση του logo της μητρικής απο το bios.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα παιδια.

Εχω εδω και λιγο καιρο μια rampage extreme με τις Corsair 4GB DDR3 Dominator 1800 και εναν Intel Core 2 Quad Q9550 'Yorkfield' 2.83GHz. Μετα απο πολυ προσπαθεια το τρεχω στα 3.2 το cpu και στα 1450 τις ram. Τωρα μπορω να πω οτι το συστημα μου ειναι πολυ σταθερο οταν ειναι στα windows. Το προβλημα μου ειναι οτι μεχρι να το ανοιξω το pc μου περνει κανενα δεκαλεπτο καθε φορα. Πρεπει να κανω πολλα restarts, κλεινω τροφοδοοτικα κτλ. (στο lcd monitor κολλαει στο check cpu) Για να μην κουραζω αλλο θα ηθελα να μαθω αν κανενας με το ιδιο mobo εχει αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα και αν ειναι φυσιολογικο ενω μπουταρω καποια στιγμη και ειμαι σταθερος μεσα στα windows να με κουραζει τοσο πολυ μεχρι να το κανει.

Ευχαριστω πολυ

Αν και υπαρχει thread για την rampage extreme οπως σου ειπαν και πιο πανω....

απο αυτα που λες εμενα μου μυριζει σκληρο δισκο

αν τα βαλεις ολα στο auto σου κανει το ιδιο?

πιο bios εχεις?(οχι πως παιζει και τοσο ρολο για τα συμπτωματα που εχεις)

εχεις δοκιμασει με αλλο δισκο?

τι ρευματα δινεις?

εχεις εγκαταστησει περα απο τα βασικα καποιο αλλο hardware?(σε θυρες sata η pci ?)

Link to comment
Share on other sites

Πρωτα απο ολα ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Εχω δοκιμασει και αλλους σκληρους αφτην τιν στιγμη ειμαι με raid0 με 2 raptor. Με τα παντα στο auto δεν bootarei. Μετα απο πολλα ανοιξε κλεισε μου αλλαζει τις ρυθμισεις μονο του βαζοντας κατι εξωπραγματικα ρευματα μονο και μονο για να ανοιξει. Θα δοκιμασω και τιν απενεργοποιηση του logo και θα δω.

Οι ρυθμισεις που χρησιμοποιο ειναι:

cpu volt: 1.36

cpu pll: 1.55

cpu ratio: 8.5

fsb: 435

load-line: anabled

fsb terminatin: 1.55

nb voltage: auto

dram volt: 1.81

dram cut: 2n

pci-x: 110 Hz

southbridge 1.1: auto

southbridge 1.5: auto

Nb gtlvref: +60mv

Ευχαριστω πολυ

Edited by tsiaface
Link to comment
Share on other sites

Πρωτα απο ολα ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Εχω δοκιμασει και αλλους σκληρους αφτην τιν στιγμη ειμαι με raid0 με 2 raptor. Με τα παντα στο auto δεν bootarei. Μετα απο πολλα ανοιξε κλεισε μου αλλαζει τις ρυθμισεις μονο του βαζοντας κατι εξωπραγματικα ρευματα μονο και μονο για να ανοιξει. Θα δοκιμασω και τιν απενεργοποιηση του logo και θα δω.

Οι ρυθμισεις που χρησιμοποιο ειναι:

cpu volt: 1.36

cpu pll: 1.55

cpu ratio: 8.5

fsb: 435

load-line: anabled

fsb terminatin: 1.55

nb voltage: auto

dram volt: 1.81

dram cut: 2n

pci-x: 110 Hz

southbridge 1.1: auto

southbridge 1.5: auto

Nb gtlvref: +60mv

Ευχαριστω πολυ

φιλε μου δεινεις υπερβολικο ρευμα στο fsb termination ξεκινα απο 1,17-1,25 και βγαλε και το auto απο το northbridge και ξεκινα απο 1,50.και το pll αστο 1,51 το λιγοτερο!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.