Jump to content



Αναβάθμιση Gaming 1280x1024 με 500-600 ευρώ


geolast

Recommended Posts

Γειά σε όλους.

Ο τωρινός μου υπολογιστής είναι πλέον αρκετά παλιός για gaming. Πρόκειται για έναν Athlon 64 3500+ του 2004-2005 (δε θυμαμαι καλά) με 1 GB μνήμη , πάνω σε ABIT KN8 Ultra μητρική και με ATI x800 GTO κάρτα γραφικών. Τροφοδοτικό έχω ένα HEC Green 550 Watt.

Όπως καταλαβάινετε για την εποχή του ήταν καλό θα έλεγα σύστημα αλλά τώρα σχεδόν 5 χρόνια μετά είναι αρκετά αργό για τα σύγχρονα παιχνίδια.Ακόμα και WoW που έπαιζα μέχρι πριν 3-4 μήνες ψιλοσερνόταν μερικές φορές. Αυτό που θέλω είναι να κάνω μια αναβάθμιση κοντά στα 500 ευρώ άντε και λίγο παραπάνω. Θα πάρω δηλαδή μητρική, CPU, μνήμες, κάρτα γραφικών και ΙΣΩΣ σκληρό δίσκο αν βγαίνω.

Το θέμα είναι ότι έχω μια 19άρα EIZO S1910 σε ανάλυση 1280χ1024. Τρομερή οθόνη για την οποία είχα δώσει 550 ευρώ και δε θέλω να πάρω άλλη. Η οθόνη δεν πρόκειται να αλλάξει μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Είμαι πλήρως ικανοποιημένος. Οπότε θέλω ένα σύστημα με προσανατολισμό αυτή σα μέγιστη ανάλυση. Δεν γνωρίζω όμως ποιά θα ήταν η πιο κατάλληλη κάρτα γι' αυτή την ανάλυση. Υποθέτω ότι οι καινούριες 58xx της ATI ίσως είναι υπερβολική αγορά; Να πάω σε 48xx;

Δε θέλω τις απίστευτες επιδόσεις. Απλά θέλω να παίξω παιχνίδια όπως The Witcher, Arkham Asylum, Anno 1404 σε Full Detail μιας και μέχρι τώρα δεν μπορούσα να τα ευχαριστηθώ. Και φυσικά έχω και μισοστραμμένο το βλέμμα μου στο μέλλον περιμένοντας Starcaft 2 και Diablo 3. Υπόψιν ότι θα προτιμούσα κάτι σε intel i5 αλλά θα εξετάσω με χαρά κάθε πρόταση. Σας ακούω και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις οποιεσδήποτε προτάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύεις ότι αυτό θα με καλύψει δηλαδή να παίζω παιχνίδια σε Full Detail για τα επόμενα 2 χρόνια; Αξίζει λες να περιμένω για την 5770;

Τόσο γρήγορα που τα αλλάζουν δεν ξερω αν θα είναι 1 ή αν θα είναι 2 χρονια FULL detail....

Link to comment
Share on other sites

Γενικότερα αν δεν είσαι 'τρελαμένος gamer' η 'λογική' λέει ότι δεν επενδύεις πολλά λεφτά σε κάρτα γραφικών καθώς είναι το υποσύστημα που χάνει γρηγορότερα την αξία του.

Σωστά σου είπαν τα παιδιά να περιμένεις και την 5750.

Link to comment
Share on other sites

Εχε ομως το νου σου γιατι με τις καρτες της Ati πρεπει να κανεις πολυ συχνα ενημερωση στους drivers καθως εχουν "θεματα" με τα περισσοτερα νεα games. Εγω τουλαχιστον αυτο εχω διαπιστωσει.:045:

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι έχω μια 19άρα EIZO S1910 σε ανάλυση 1280χ1024. Τρομερή οθόνη για την οποία είχα δώσει 550 ευρώ και δε θέλω να πάρω άλλη. Η οθόνη δεν πρόκειται να αλλάξει μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Είμαι πλήρως ικανοποιημένος.

Φυσικά και δεν θα αλλάξεις την οθόνη σου.

Είναι ίσως μακράν η καλύτερη οθόνη της κατηγορίας της.

Κάτι τέτοιο πιστεύω είναι υπεραρκετό:

[ATTACH]25748[/ATTACH]

Μια χαρά.

Μόνο βάλε 8GB RAM.

Και με την 1η ευκαιρία χτύπα κι έναν Intel Postville 80MB MLC SSD.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί 8 GB RAM; Δεν ειναι λιγο overkill προς το παρον; Στο μέλλον αν θέλω τα 4 τα κανω 8 αλλά γιατί από τώρα;

Έχεις ζήσει την εμπειρία, σε οποιοδήποτε λειτουργικό 64-bit, είτε Linux, είτε Windows-NT, με quad-core επεξεργαστή, να έχει ανοικτές όσες (βαριές) εφαρμογές θες, 1 ή 2 virtualbox VMs (με 2GB έκαστο), και πλήρως απενεργοποιημένα τα swap/pagefile;

Και όλα αυτά με έναν Intel SSD 80MB MLC;

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν την έχω ζήσει αλλά και πάλι δε με βλέπω να τη ζώ στο κοντινό μέλλον. Δεν είναι λιγο υπερβολικό και αρκετά σπάνιο να έχει κανείς τόσα βαριά προγράμματα ταυτόχρονα σε λειτουργία; Εκτός αν είναι απαραίτητο για τη δουλειά του.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.