Jump to content



Προβλημα freeze με το PC.


Eraptura

Recommended Posts

Λοιπον εχουμε και λεμε....

Εχω το εξης συστημα...

Τροφοδοτικο Lamtech 550W

Μ/Β ASUS P5K

Επεξεργαστη Intel Quad Core Q6600 2.4 GHz

Μνημες:

Dual Channel kit DDR2 Corsair 2x1GB

Kingston 2GB

Καρτα γραφικων Gigabyte Geforce 9800GT 512MB

Σκληροι Δισκοι:

Western Digital WD1600JD 160GB SATA

Western Digital WD5000GBAAKS 500GB SATA

DVD-RW PIONEER DVR-112D

και χρησιμοποιω

WIN7 Ultimate 64bit

-----------------------------------------

Ειχα το εξης προβλημα...

Ανα τυχαια χρονικα διαστηματα (χωρις να εχουν κανενα συσχετισμο μεταξυ τους) δλδ μπορει να συνεβαινε και 2 φορες την ωρα και αλλες φορες μετα απο 2 μερες το PC αναβοσηνε(blink) σε παιχνιδια και Fullscreen βιντεο(ακομη και στο Skype μια φορα). Εκει που επαιζα αναβοσβηνε η οθονη(blink) και μετα κολούσε(freeze) σε μια συγκεκριμενη σκηνη. Το παραξενο ειναι ότι το ποντικι για 10-15 δευτερολεπτα μπορουσε και κουνιοτανε κανονικα οπου μετα και αυτο εμενε ακινητο(freeze). Το πληκτρολογιο δεν αποκρινοτανε σε τιποτα και το μονο που εμενε ηταν το reset.

Ετσι αρχισα να σκεφτομαι τι μπορει να φταιει. Εκανα στρες τεστ στις μνημες ολες μαζι και καθε μια ξεχωριστα, στους σκληρους, ανεβασα μεχρι και την θερμοκρασια της καρτας γραφικων και του επεξεργαστη για να δω αν φταινε αυτα.... αλλα τιποτα. Ετσι κατεβασα το CPU-Z και GPU-Z και τα ετρεχα στο background με το log to file ενεργοποιημενο. Οταν το PC κολλησε εκανα reset και ανοιξα να δω τα log. Μεχρι το τελος του αρχειου οι τιμες ηταν φυσιολογικες εκει οομως προς το τελος υπηρχαν 3 κενες σειρες και μετα 5 τυχαιος κωδικας(κουτακια, χαρακτηρες ASCII κλπ)

Μια φορα προλαβα και είδα οτι εβγαλαν τα windows το μηνυμα "Your display driver has stopped working". Σαν ανθρωπος και εγω υπεθεσα οτι εχω καποιο προβλημα με την καρτα γραφικων (επειδη ειχα και ενα θεματακι με υψηλες θερμοκρασιες με αυτην). Και ετσι μιας και η M/B υποστηριζει Crossfire ειπα και εγω να παρω κατι καλο και αγοραζω...

2x ATI SAPPHΙRE RADEON HD5770(new edition)

με όλες τις καινουριες τεχνολογιες που υποστηριζει.

Τις φοραω κανω και ενα format στο μηχανημα... παιζω τα παιχνιδια μου 2-3 μερες λεω "Ωραία!!!!" Τι ηθελα και το ειπα να'σου ξανα το ιδιο προβλημα ακριβως το ιδιο. Φτου!!! Τι να φταιει τωρα;

Ετσι αποφασισα να αλλαξω M/B, μνημες, επεξεργαστη.

Πήρα

ASROCK M3A785GXH/128M

AMD PHENOM II X4 965 3.4GHZ QUAD-CORE BLACK BOX EDITION

KINGSTON KHX1333C7D3K2/4GX DDR3 4GB (2X2GB) PC10666 1333MHZ HYPERX DUAL CHANNEL KIT

Τα φοραω παλι στο μηχανημα κανω παλι ενα format(καλου κακου, επειδη θελω να εχω καθαρα εγκατεστημενους τους τελευταιους drivers)

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ . Δεν αλλαξε τιποτα.

Το πιο παραξενο ειναι οτι επειδη οταν επαιζα ειχα ανοιχτο απο πισω το Skype και μιλουσα. Μερικες φορες(οχι όλες) συνεχιζα και μιλουσα μεσω Skype με την κολλημενη(frozen) οθονη μπροστα μου... Ποτε δεν μπορεσα να δω καποιο μηνυμα λαθους ξανα για το τι φταιει.

Τωρα σκεφτομαι να αλλαξω το τροφοδοτικο... αλλα θα φταιει αυτο ή παλι θα κλαιω τα λεφτα μου;

Link to comment
Share on other sites

Τα λεφτά μου είναι στο τροφοδοτικό εμένα... Lamtech;;; Ούτε καν ακουστά δεν την έχω την μάρκα(ο Θεός να την κάνει μάρκα). Έχεις να δοκιμάσεις κανενός φίλου η κάτι τέτοιο; Βασικά είναι και το μόνο λογικό αφού είναι το μόνο που μπορεί να προκαλέσει κάτι τέτοιο πιστεύω και που υπήρχε στο σύστημά σου από την αρχή. Άποψή μου τουλάχιστον... Ας δούμε τι θα πουν και οι άλλοι όμως! :)

ΥΓ: Καλώς ήρθες! :D

Link to comment
Share on other sites

Τωρα σκεφτομαι να αλλαξω το τροφοδοτικο... αλλα θα φταιει αυτο ή παλι θα κλαιω τα λεφτα μου;

Αφού έδωσες τόσο λεφτά για καινούριο σύστημα δεν είναι τίποτα να πάρεις το τροφοδοτικό! Άλλωστε να έχεις το pc να κάθεται δεν έχει νόημα. Η μόνη άλλη εξήγηση είναι να είναι στοιχειωμένο το κουτί σου…:p:p:p:p (έκτος αν κάποιος έχει κάτι άλλο στο νου του να σου πει)

ΥΓ Καλώς όρισες και από εμένα. :)

Link to comment
Share on other sites

Το ελπιζω παιδια. Παρειγγειλα το παραπανω.. θα σας πω τα αποτελεσματα.. Απ'οτι προλαβα ειδα σημερα σταματανε και κανουν recover οι ATI drivers.. Τωρα ρωταω μπορει αυτο να συμβαινει επειδη σταματαει το τροφοδοτικο να δινει ρευμα στην μια απο τις δυο καρτες και ετσι crashαρουν και οι drivers;

Link to comment
Share on other sites

***** και παλι *****... Οσοι βαλατε στοιχημα το χασατε οσοι εχετε πτυχια σκιστε τα (μαζι και εγω) αλλαξα το τροφοδοτικο εβαλα το παραπανω πολυ καλο τροφοδοτικο και τιποτα ξανα freeze ingame. Τι μου απομενει εκτος απο να τον πεταξω και να παρω καινουριο....

Link to comment
Share on other sites

Για να δοκιμασω με μια καρτα πρεπει να την βγαλω απο την motherboard ή πρεπει να την απενεργοποιησω απο το Catalyst Control Center? Εχω αλλαζει λειτουργικα.. δοκιμασα Win7 64bit, Vista 64bit, XP 64bit kai XP 32bit. Εχω δοκιμασει στα Win7 64bit(που εχω και τωρα) τους Catalyst 9.11, τους 9.12 και τους 9.12 με hotfix.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά το πρόβλημα δεν δείχνει να είναι κάρτα γραφικών γιατί ξεκίνησε με την πρώτη κάρτα που ήταν μια 9800gt χωρίς sli. Παρ'όλα αυτά πέρνα τους νέους 10.1 drivers. Εγώ αυτό που φοβάμαι είναι μήπως ήταν η μόνο η αιτία το τροφοδοτικό και δεν ήταν και η αφορμή μαζί. Δηλαδή μήπως δημιούργησε μόνιμο πρόβλημα σε κάποια συσκευή, πχ mobo, και αφού άλλαξες συσκευή σου έκανε το ίδιο πρόβλημα και στη νέα. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο. Εκτός αν είναι πρόβλημα θερμοκρασίας. Για δώσε μας μια αναφορά τι παίζει με αυτές.

Link to comment
Share on other sites

τον σκληρο δεν τον σκεφτηκε κανεις ρε παιδια??εχω δει να κανει υπολογιστης διαφορα κολληματα λογο σκληρου.και δν ηταν καν αυτος που ειχε τα windows.δοκιμασε να αλλαξεις τα καλωδια τα σατα και τρεξε ενα diagnostic στους σκληρους

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμασα τους 10.1 και ξανακολλησε... Μπορειτε να μου προτεινεται κανα προγραμμα για να βλεπω τις θερμοκρασιες GPU και CPU. Χρησιμοποιουσα το RealTemp αλλα δεν υποστηριζει πλεον τον επεξεργαστη μου και το Ati Tray Tools και το rivatuner δεν δουλευει στα Win7 64bit( καποιο προβλημα με τις ψηφιακες υπογραφες). Αν μπορειτε και κατα προτιμηση να δουλευει με log file ή με OnScreen Display επειδη δεν εχω επιλογες στο να κανω Alt+Tab.

Τον σκληρο τον αφηνω σαν τελευταια διεξοδο. Εχω αλλαξει τα καλωδια με το που πηρα την καινουρια m/b.

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμασα και εβγαλα την δευτερη καρτα και παλι κολλησε με τον ιδιο τροπο, ετσι την ξαναεβαλα.

Ετρεξα καποια τεστ στο Everest Ultimate Edition και ιδου τα αποτελεσματα.

http://img697.imageshack.us/i/stabilitytest1.png/

http://img697.imageshack.us/i/stabilitytest2.png/

http://img5.imageshack.us/i/stabilitytest3o.png/

Μηπως πρεπει να τρεξω το τεστ περισσοτερη ώρα;

Link to comment
Share on other sites

απο O/C ως παμε?μηπως εχεις καποια τάση χαμηλά ?μηπως χρειάζεσαι κανα τσίμπημα καπου?ασχετα ακομα αν το εχεις και default το μηχάνημα..

πως εισαι σιγουρος οτι ολα ειναι καλα?

δοκιμασε να δεις να βγαλει κανα βαρύ bench όπως wprime 1024,super pi 32M(rams),linx,ακομα και intel burn test να δεις πως πας απο φορτίο στα ζόρια...

και κατι ακομα δοκιμασε και τις μνημες με memtest(86) boot apo cd,γιατι λες τις στρεσαρισες αλλα πως δεν λες ,μονο με το memtest θα σιγουρευτεις για μνημες ,ετσι ενα ενα να φευγει απο τη μεση..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.