Jump to content



Dfi Lanparty Ut icfx3200 t2r/g bios problem solved!!!!


coolmind

Recommended Posts

Οπως λεει και ο τιτλος εχω στην κατοχη μου,ευτυχως 2 μητρικες οπως αυτη που αναγραφεται στον τιτλο του thread.Η μια βρισκεται στο pc της κοπελας μου(και η αλλη στο κουτι της ολοκαινουργια),και δυο ημερες πριν ειδα οτι ειχε βγει εδω και αρκετο καιρο(2008) bios που υποστηριζει 45nm core2duo.Ειπα να το κανω λοιπον,για να ειμαι ετοιμος αν βρεθει επεξεργαστης σε καλη τιμη,για να αλλαχθει ο 4500 που εχει επανω.Κατεβασα λοιπον το winflash απο το site της dfi,κατεβασα και το τελευταιο bios,αλλα δεν διαβασα τις οδηγιες για την χρηση του winflash και το αποτελεσμα ηταν,μετα το update και το σχετικο restart,η μητρικη να μου βγαζει ενα πολυ ομορφο μηνυμα το οποιο ελεγε: bios corrupted,no keybord found,please insert system disk and press enter.Το προβλημα με το πληκτρολογιο ηταν οτι δεν ειχα πληκτρολογιο ps2 αλλα usb και δεν το αναγνωριζε λογω του dos.Με χιλιους δυο τροπους και πατεντες αγορασα floppy drive γιατι τελικα ηταν χαλασμενο αυτο που ειχε το pc,αγορασα και ανταπτορα usb σε ps2 o οποιος ηταν και αυτος χαλασμενος!!!(ναι ο καινουργιος),και τελικα με ενα πληκτρολογιο ps2 πηγα στο pc για να το φτιαξω τελικα,και ομως δεν αναγνωριζε καμια δισκετα.Σκεφτηκα λοιπον να αλλαξω τα chip του bios απο την καινουργια μητρικη στην παλαια για να δω αν θα παιξει ετσι,οπως και εγινε και δουλεψε μια χαρα.Μετα εκανα bios update(ναι με ετρωγε!!!)με δισκετα,και αφου καταλαβα οτι δουλευει το ενα μια χαρα αρχισα να τρωγομαι για να φτιαξω και το αλλο καπως.Τι αφησα μια μνημη γιατι καποιοι φιλοι στο internet εγραφαν οτι κατι γινοταν και κολουσε αν ειχε παρα πανω απο ενα dimm επανω,τι reset στο bios τι ετσι τι αλλιως τιποτα,μεχρι που μου ηρθε η σκεψη οτι το bios η μητρικη το χρειαζεται μονο οταν ξεκιναει,μετα δεν το χρησημοποιει σε κατι γιατι αναλαμβανει το λειτουργικο.Χμ........Ψαχνωντας ειδα και καποια βιντεο στο youtube στα οποια οι τυποι εβγαζαν τα chip του bios την στιγμη που ο υπολογιστης ηταν αναμενος,και δεν υπηρχε κανενα προβλημα.Δεν ηθελα και πολυ,αναψα το pc περιμενα να μπει στα windows και αφου τελειωσε το φορτωμα,αφαιρεσα με προσοχη(με ενα λεπτο αλενακι στο οποιο ειχα βαλει θερμοσυστελομενο για να μην ειναι αγωγιμο)το"καλο" chip και εβαλα στην θεση του το "χαλασμενο".Ολα λειτουργουσαν κανονικοτατα,φορτωσα το winflash αφου ειχα διαβασει,με ποια επιλογη επρεπε να το λειτουργησω,και περασα το bios στο chip.Μετα το restart η χαρα μου και η ικανοποιηση μου δεν περιγραφεται και γι'αυτο θελησα να το μοιραστω μαζι σας.Ολα δουλευουν ρολοι και στα δυο mobo. :041:

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο φίλε, πραγματικά έγραψες, ήθελα να δοκιμάσω ένα τέτοιο κόλπο έτσι εκπαιδευτικά αλλά ποτέ δεν μου χρειάστηκε γιατί όλα τα bios update ήταν κανονικά αναβαθμισμένα χωρίς πρόβλημα. Παλιότερα είχα μια μητρική (intel L440GX+) η οποία για να αλλάξεις bios έπρεπε να βάλεις 2 δισκέτες!! η μια να αναγνωρίσει το πρόγραμμα και να κάνει boot φορτώνοντας μερικά parts και η άλλη τα υπόλοιπα parts (απορώ τι είχαν γράψει ποια!). Το χειρότερο είναι να μην διαβάζει σωστά η δισκέτα από την σκόνη και να κολλήσει.

Ίσως η έκδοση του winflash από την dfi να ήταν παλιά, ανανεώνεται συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Ωραιος!!! Ποτε δεν μου χρειαστηκε να κανω hot flash αλλα εχω διαβασει αρκετα για το πως γινεται οταν εχεις δυο ιδια bios chip. Αυτος ηταν ισως ο μονος τροπος για να flashαρεις το corrupted bios. Μπραβο.:023:

stealth

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο φίλε, πραγματικά έγραψες, ήθελα να δοκιμάσω ένα τέτοιο κόλπο έτσι εκπαιδευτικά αλλά ποτέ δεν μου χρειάστηκε γιατί όλα τα bios update ήταν κανονικά αναβαθμισμένα χωρίς πρόβλημα.

Ίσως η έκδοση του winflash από την dfi να ήταν παλιά, ανανεώνεται συνέχεια.

Κατ'αρχην ευχαριστω ολους για τα σχολια σας.

Φιλε pokemon λογω δουλειας,εχω κανει απειρες φορες bios update χωρις προβλημα,αλλα αυτη την φορα ετυχε η αναποδια και εκατσε καλα.Οσο για το winflash οπως εγραψα και στο αρχικο post δεν εφταιγε το προγραμμα,αλλα η λαθος χρηση του απο εμενα.

Και κατι ακομη,εστειλα email στην Dfi Αμερικης στα Αγγλικα,σχετικα με το προβλημα πριν βρω την λυση,και μου ηρθε απαντηση σημερα,στα κινεζικα!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.