Jump to content



ΕΠΕΙΓΟΝ: Intel Core 2 Duo 60 βαθμούς


Nasosdem

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω έναν Intel Core 2 Duo E6400 στα 2.13Ghz. Μέχρι πριν ένα-δύο μήνες ο υπολογιστής δούλευε σε κανονικές θερμοκρασίες. Τώρα τον τελευταίο μήνα κάθε φορά που βρίσκεται με load >60% για πολύ ώρα(20 λεπτά) ο επεξεργαστής φτάνει τους 60 βαθμούς!!!! Στην αρχή σκέφτηκα μήπως χάλασε το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή αλλά όταν άνοιξα το κουτί δούλευε κανονικά. Μετά έλεγξα τις στροφές και μέσω του BIOS και με το speedfan και το ανεμιστηράκι δουλεύει κανονικά στις 1700 στροφές!!! Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια γιατί δεν μπορώ να τον ζορίζω ούτε στο ελάχιστο!!! Εδώ παίζω counter strike source και η θερμοκρασία πάει στους 60 μέσα σε 20 λεπτά!!!

Link to comment
Share on other sites

Γιατί είναι τόσο δράμα οι 60 βαθμοί κελσίου?

Είναι μεγάλο δράμα γιατί 60 βαθμοί χωρις overclock σημαινει με overclock 100!!!! Και επίσης το όριο θερμοκρασίας του επεξεργαστή μου είναι 62 βαθμοί..

Nasosdem added 2 Minutes and 49 Seconds later...

Αγόρασε κάποια μεγάλη ψήκτρα για να το έχεις πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία. (Coolermaster V8,V10 κ.α.)

Και να πληρώσω 70 ευρώ;;; Ετσι και αλλλιώς θα κάνω αναβάθμιση σε Core 2 Quad αυτό το καλοκαίρι... Σκέφτομαι να πάρω κάποια φτηνή σαν αυτή:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808877

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα κερδίσεις τίποτα, ότι είναι η stock είναι και αυτή, η δίνεις 30-70Ευρώ για μια καλή η δεν δίνεις καθόλου. Στην χειρότερη προτίμησε αυτή > http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808876 θα μπορείς να την έχεις και για το επόμενο pc.

Link to comment
Share on other sites

Είναι μεγάλο δράμα γιατί 60 βαθμοί χωρις overclock σημαινει με overclock 100!!!! Και επίσης το όριο θερμοκρασίας του επεξεργαστή μου είναι 62 βαθμοί..

Αυθαίρετο συμπέρασμα φίλε μου. Αν ο επεξεργαστής σου κουραστεί θα κλείσει το πισί. Μέχρι τότε κάνε τη δουλειά σου.

Όσο για το όριο, ναι μπορεί, αλλά δεν ξέρεις αν είναι πραγματικοί οι 60 βαθμοί.

Για αυτό και σου ξαναλέω κάνε τη δουλειά σου και αν κλείσει από θερμοκρασία τότε θα πάρεις μέτρα.

Δεν παθαίνουνε τίποτα οι επεξεργαστές (ο Μέρφυ θα συμπλήρωνε "μέσα στο χρόνο εγγύησής τους!).

Αν όντως σου κλείσει από θερμοκρασία λοιπόν το συζητάμε γιατί μαμά επεξεργαστής και να ψήνεται είναι λίγο δύσκολο αν έχει κάτσει καλά η ψύκτρα και ελέγχεται από τη μητρική (συνήθως)

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν πατάει καλά η ψύκτρα το μηχάνημα θα κλείσει.

Ξαναλέω.

Μην του φέρεστε σα να είναι η κοπέλα σας στο πρώτο-δεύτερο ραντεβού. Ο επεξεργαστής είναι για να λιώνει. Άμα αρχίσει τα συμπτώματα τότε το συζητάμε ξανά

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά βρήκα τι έφταιγε... Έχετε ακούσει ότι η σκόνη μειώνει την ροή του αέρα;;

Λοιπόν άνοιξα το κουτί του υπολογιστή μου. Όλα ήταν καθαρά και εντάξει. Σκέφτηκα όμως: Φαινομενικά είναι εντάξει όλα αλλά μήπως η ψύκτρα έχει γεμίσει μέσα σκόνη;; Έβγαλα την ψύκτρα, την καθάρισα και την ξανάβαλα. Τώρα δουλεύω "χαλαρά" στους 45-50 βαθμούς και σε full load στους 57. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.