Jump to content



ΠΡOΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚO ΣΚΛΗΡO


chriac

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα το πρόβλημά μου είναι το εξής :

Εχω έναν εσωτερικό σκληρό παλιό WD τον οποίο τον έχω κάνει εξωτερικό με θήκη ICYBOX και στον οποίο ειχα αποθηκεύσει αρχεία 360gb και λειτουργούσε οκ μέχρι που χάλασε μετα απο 2 χρονια η θήκη του σκληρου και πηρα καινουρια θήκη icybox

Με την καινούρια θηκη δεν είχα πρόβλημα με έναν μήνα λειτουργίας περίπου μέχρι προχθες που όταν άνοιξα για να δω τα αρχεια μου εβγαλε μήνυμα οτι ο σκληρός δεν ειναι διαμορφωμένος και πρεπει να γινει διαμόρφωση ενω τον βλεπει αδειο!

Υπαρχει περιπτωση να εχουν χαθει ολα τα αρχεια που ειχα και πως μπορει να εγινε αυτο ετσι ξαφνικα ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι και να τον συνδέσει εσωτερικά. Πέρνα το πρόγραμμα getdataback και θα πάρεις όλα τα δεδομένα σου. κάντα ένα backup να τα έχεις και κάπου αλλού και μετά πέρνα το hd tune να δεις αν την παλεύει ο δίσκος. πιθανόν να τα έχει παίξει...

Link to comment
Share on other sites

παιδια τον συνδεσα εσωτερικα και μου βγάζει το ίδιο πράγμα (εχω και φωτό παρακάτω) ενώ καθε φορα που ανοίγω το pc κανει ελεγχο στον δισκο (τα indexes ktl ) διαρκει κανα πενταλεπτο αυτο δεν μπορω να το αποφυγω με καποια ρύθμιση στο bios ?

εν τω μεταξυ θα δοκιμασω το πρόγραμμα που λέτε το getdataback

Link to comment
Share on other sites

Αφού δεν στον αναγνωρίζει ούτε με εσωτερική σύνδεση η μόνη σου επιλογή είναι το getdataback.

Δεν ξέρω μόνο αν βλέπει ελληνικά filenames αυτό. Αν θυμάμαι καλά - θα σε γελάσω, πάει και καιρός που το χρειάστηκα, έχει θέμα με τα Ελληνικά filenames, οπότε ίσως θα χρειαστεί να κοιτάξεις και κανένα άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα π.χ. το EasyRecoveryPro που από ότι θυμάμαι υποστηρίζει κανονικά Ελληνικά filenames.

Link to comment
Share on other sites

Στην θέση σου πρώτα θα δοκίμαζα κάποιο πρόγραμμα σαν το getdataback, θα έσωζα τα δεδομένα μου και μετά θα "έπαιζα" με άλλα προγράμματα για επαναφορά του χαμένου partition. Εκτός και αν το testdisc μπορεί να το κάνει χωρίς να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα που θα δυσκολέψουν μετά την επανάκτηση των αρχείων. Νομίζω προγράμματα σαν το getdataback δεν γράφουν κάτι στον δίσκο οπότε η όλη διαδικασία είναι ακίνδυνη. Το testdisc προφανώς κάτι θα πάει να διορθώσει και ίσως να τα κάνει χειρότερα.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ με το john_dr. Οπωσδήποτε πρώτα το getdataback. Από όσο θυμάμαι και εγώ τους ελληνικούς φακέλους θα τους βγάζει με τετραγωνάκια... Επίσης από όσο θυμάμαι και εγώ το EasyRecoveryPro αναγνωρίζει Ελληνικά. Αλλά και πάλι προτιμώ το getdataback. Το άλλο δεν το πάω. Βασικά κάνε ότι είναι να κάνεις και σώσε τα δεδομένα. Ο δίσκος σου έχει πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια σήμερα που άνοιξα το pc εγινε κατι αναπαντεχο και σωτήριο ο η/υ αναγνωρισε τον εσωτερικο σκληρο σαν removable drive (τον βλεπει με το γραμμα D )ενω τον βλεπει και ωσ f (κοινη χρηση) οπως τον εβλεπε πριν δημιουργηθει το προβλημα αφου πρωτα βεβαια μετα το ανοιγμα εκανε το κλασικο cheking intexes files ktl και τα αρχεια ειναι ολα μεσα κανονικοτατα χωρις προηγουμενως να εχω χρησιμοπόιησει καποιο προγραμμα για επαναφορα αρχειων κτλ δηλαδη χωρις να κανω τιποτα extra

εγω τουλαχιστον δεν μπορω να δωσω καποια εξηγηση αλλα αυτο που θα κανω σιγουρα ειναι ενα backup γιατι αυριο μπορει να εχει παλι προβλημα

post-9940-1442175686,6035_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

με το cheking intexes files κάτι διορθώθηκε αλλά θα μου πεις γιατί δεν διορθωνόταν της άλλες φορές... ναι κάνε back up για καλό και για κακό και μετά τσέκαρε τον να δεις αν εχει πρόβλημα. βρες το πρόγραμμα που δίνει ο κατασκευαστής να δεις τι λέει. ή το hd tune που σου είχα πει και ποιο πάνω. το hd tune μπορεις να το βάλεις και από τώρα και να δεις στο health του δίσκου τι βγάζει σαν ένδειξη και αν βγάζει γενικά σφάλματα. scan για errors μην κάνεις γιατί θα τον ζορίσεις. μετά το back up κάνε ότι θες.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.