Jump to content



sd memory card - "is not accessible"


Recommended Posts

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα.

Εχω στην φωτογραφική μου μηχανή sd memory cards.

Ξαφνικα και τις 2 κάρτες "αρνείται" να τις διαβάσει ο υπολογιστής. (ούτε και να την φορμάρει)

"G:\DCIM is not accessible, the request could not be performed because of an I/0 device error"

Η φωτογραφική μηχανή διαβάζει και αποθηκέυει μια χαρά φωτογραφίες, το ίδιο και ένας παλιός υπολογιστής p4 winxp που έχω. τι γίνεται;

Η κάρτα είναι φορμαρισμένη σε fat και δοκίμασα και fat 32 (από το παλιό μηχάνιμα με τα xp την φορμάρισα, που μπορεί να την διαβάσει).

Το σύστημα μου είναι i7, 18g ram win7x64 sp1 ultimate.

Καμμιά ιδέα;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Σε ένα σύστημα με Win7 64bit και ένα Hama card reader η υποδοχή για SD cards δεν αναγνωρίζει κάρτες εδώ και κανά δύο μήνες. Αν όμως με το vmware στον ίδιο Η/Υ και την ίδια USB υποδοχή συνδέσω το Hama σε ένα virtual Windows 2000 βλέπει την SD κανονικά. Ίσως κάποιο update της Microsoft να έκανε την λαδιά και η διαφορά στο πρόβλημα (εμένα δεν τις δείχνει καν) να είναι στο διαφορετικό hardware που έχουμε (Intel/AMD και πιθανόν διαφορετικό card reader). Σε άλλον Η/Υ με Win7 64bit που όμως δεν τα ενημερώνω διότι παλιότερα είχα θέμα με 1-2 προγράμματα το card reader αναγνωρίζεται επίσης κανονικά.

Είναι τραβηγμένη θεωρία, αλλά από την στιγμή που στην φωτογραφική και το παλιό σου σύστημα διαβάζονται οι κάρτες (υποθέτω χρησιμοποιείς και στον καινούριο και στον παλιό Η/Υ το ίδιο card reader) λογικά είναι θέμα λειτουργικού.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω kard reader, με καλώδιο απευθείας από την φωτογραφική το συνδέω στον υπολογιστή. (και στους 2)

Στο device manager φαίνεται κανονικά "portable devices-->G:\ (και στις ιδιότητες αναγνωρίζει ότι είναι Casio)"

Περίεργα πράματα...

Θα το δοκιμάσω σε Virtual machine μηπως γίνει η δουλειά μου..

Link to comment
Share on other sites

Τα δοκίμασα σε εναν φορητό με ακριβώς ίδιο λειτουργικό win7, με ίδιο antivirus και άνοιξαν μια χαρα.... τι γίνεται ρε γμτ..

Μήπως φταίει το γεγονός ότι είχα προβλήματα στην εκκίνηση με έναν εξωτερικό σκληρό και πείραξα το usb legacy devices στο bios? αλλά και πάλι, γιατί τα usb sticks παίζουν μια χαρά;

Σε vmware έχω πρόβλημα και δεν μεταφέρεται το flash drive από τον host στο guest σύστημα..

Link to comment
Share on other sites

Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις να ξανά αλλάξεις την επιλογή στο BIOS. Μπορεί η camera να (μην) θέλει το legacy devices.

Από εκεί και πέρα, προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα με Vmware και USB. Είχα μόνο με το Virtualbox που αν χρησιμοποιούσες για πρώτη φορά την Χ USB με το virtualbox έπρεπε να κάνεις restart τον host για να δουλέψει μετά η USB συσκευή στον guest. Και αυτό έπρεπε να το κάνεις για κάθε υποδοχή οπότε επέλεγα συνήθως να χρησιμοποιώ μια συγκεκριμένη, άντε δύο με το virtualbox.

Link to comment
Share on other sites

Άρα είναι θέμα της μηχανής και του hardware ή/και των windows που έχει ο συγκεκριμένος Η/Υ. Τσεκάρεις αν θέλεις και την επιλογή στο BIOS και μετά την ξανά αλλάζεις για τον δίσκο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.