Jump to content



Coil whine?


Necro

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

σήμερα άρχισε να ακούγεται από το tower ένας σπαστικός θόρυβος που θυμίζει πάρα πολύ coiler whine, αυτό που με ανησυχεί πιο πολύ είναι οτι μάλλον ακούγεται από το τροφοδοτικό... Είναι φυσιολογικό να εμφανίζεται μετά από χρόνια λειτουργίας coil whine από το PSU και είμαι απλά άτυχος, ή να περίμενω από μέρα σε μέρα να μου κάψει τίποτα? Αν υποθέσουμε οτι παλεύεται ο θόρυβος, να το αφήσω και θα είναι εντάξει ή να μαζεύω back ups?

Link to comment
Share on other sites

Μέσα σε 24 ώρες από την εμφάνιση ε?

Ναι, αλλά γιατί το λες έτσι? ξέρεις κάτι? Και μιας που σε πέτυχα, λύσε μου μερικές απορίες, αν θες:

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως το παλιο USP/πολύπριζο UPS που έχω, στο software του, τις τελευταίες 24 ώρες που είχα το πρόβλημα, έλεγε στο "output load/level" 49-50%. Χωρίς να είμαι σίγουρος, ΙΣΩΣ αυτό γενικά σαν αριθμός, όταν το PSU δούλευε, να έλεγε 23%. ΑΝ έχεις εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις, βγάζεις νόημα? Θέλω να καταλήξω στο αν τυχόν το UPS δημιούργησε το πρόβλημα εξαρχής, και όχι το τροφοδοτικό. Πάντως, οτι άλλο είναι συνδεδεμένο στο UPS, ΔΕΝ φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα. Είτε είναι εξωτερικός, είτε οθόνη, είτε φωτιστικό. Απλά θέλω μια δεύτερη άποψη για το αν θα γίνει δεύτερο μπουμ με νέο τροφοδοτικό :p Ένα κόκκινο λαμπάκι που μου έβγαλε το MGE και από τότε πρασίνισε δε το θεωρώ big deal.

Link to comment
Share on other sites

49-50% έναντι 23% ίσως να σημαίνει ότι κάτι μέσα στο τροφοδοτικό ζήταγε πολύ ρεύμα και για αυτό τσίριζε, για αυτό έσκασε. Και λέω μέσα στο τροφοδοτικό διότι αν ήταν κάτι από το υπόλοιπο hardware του PC ίσως να το είχες προσέξει(αυξημένες θερμοκρασίες), ενώ επιπλέον δεν θα έσκαγε το τροφοδοτικό. Αυτά υποθετικά πάντα. Περίπτωση να στην έκανε το UPS δεν νομίζω αν και προφανώς τσεκάρεις το λαμπάκι στο manual.

Link to comment
Share on other sites

θα προσπαθήσω να το βρω γτ είναι legacy πλέον το UPS και άντε να το βρω online. ευχαριστώ για το ινφο, και εγώ κάτι τέτοιο υπέθεσα. οι θερμοκρασίες ήτανε μια χαρά γενικά, τουλάχιστον οι επίφοβες...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.