Jump to content



προβλημα στο pc


ALMERAAKE

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους.Εχω ενα παλιο pc...... και το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι το εξης!!Aνοιγοκλεινει μονο του,πριν μπουταρει μετα απο πεντε λεπτα πριν μπουταρει!!!!Τη πρεπει να τσεκαρω και απο που πρεπει να αρχισω???Καθε βοηθεια δεκτη.

Link to comment
Share on other sites

Δικιο εχεις!!!!!Ξεκιναει λοιπον αλλα την ωρα που μπουταρει στο bios restart αλλες φορες μπαινει στα windows και κλεινει η σαν να εχω πατησει εγω τερματισμο η κοβει τελειως απο μονο του σαν να κοπηκε το ρευμα.Το παραταω και μετα απο μιση ωρα το ακουω να ανοιγει απο μονο του.Εχθες το βραδυ για κανενα πενταλεπτο ανοιγε εκλεινε μονο του ωσπου το εβγαλα απο το ρευμα!!!

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι τροφοδοτικό και το δεύτερο μητρική. Κατά την γνώμη μου ένα από τα δύο έχει χοντρό πρόβλημα. Στο BIOS ίσως να μπορούσες να τσεκάρεις τα ρεύματα του τροφοδοτικού αν αποκλίνουν πολύ από τις φυσιολογικές τιμές τους. Σε αυτή την περίπτωση ίσως μια αλλαγή τροφοδοτικού να διορθώσει το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Με αυτά που κάνει το μηχάνημα και δεδομένου ότι δεν μιλάμε για προβλήματα απλά στο λειτουργικό, νομίζω ότι μόνο ένας έλεγχος κομμάτι κομμάτι θα βρει τον ένοχο.

Το ότι ανοιγοκλείνει μόνο του πάντως και χωρίς να είμαι τεχνικός, μου φαίνεται για πρόβλημα μητρικής ή τροφοδοτικού. Αν μπεις στο BIOS και δεις να διαβάζει π.χ. 11.2V στα 12V πιθανόν είναι θέμα τροφοδοτικού (αν διαβάζει σωστά ρεύματα η μητρική). Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να τσεκάρεις οπτικά την μητρική και ότι άλλη κάρτα έχεις μήπως έχει σκάσει κανένας πυκνωτής, για παράδειγμα. Μπορείς να αφαιρέσεις και ότι "περιττό" υπάρχει πάνω στο PC και να δεις αν ξεκινάει κανονικά και δουλεύει κανονικά π.χ. κάποια κάρτα ήχου/τηλεόρασης, κάποιο usb εξαρτηματάκι, CD/DVD, τους δίσκους, γενικά να αφήσεις το PC μόνο με μητρική, κάρτα γραφικών, επεξεργαστή και 1 μνήμη, να μπεις στο BIOS και να το αφήσει εκεί να δεις αν θα κάνει restart. Αν δεν κάνει συνδέεις ένα ένα τα εξαρτήματα μέχρι να δεις ποιο σου κάνει την ζημιά. Αν σου κάνει πάλι restart βάζεις μια άλλη μνήμη σε άλλη υποδοχή και δοκιμάζεις ξανά. Αν ξανά κάνει restart τότε πιθανόν το πρόβλημα είναι σε ένα από τα 4 βασικά κομμάτια hardware, μητρική, τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών ή επεξεργαστής με μένα τα ποιο πιθανά να είναι τα 2 που ανέφερα στην αρχή.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.