Jump to content



RAM cycle, FSB clock cycle, bandwidth, speed, κλπ κλπ


serpico75

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Προσπαθώ να καταλάβω την έννοια RAM speed. Απ' ό,τι διαβάζω σε διάφορα άρθρα δεν είναι και μία τόσο απλή και ανεξάρτητη έννοια. Υπάρχει συνάρτηση του FSB clock, RAM clock cycle, CL, FSB bandwidth, dividers ανάλογα τη CPU, κ.λπ., κ.λπ. . Σίγουρα ανάμεσα σ' αυτά που μόλις ανέφερα υπάρχουν λάθος όροι. Είδατε; Είναι κάτι αρκετά δύσκολο και πολύπλοκο (για μένα τουλάχιστον).

Θα ήθελα μία μικρή βοήθεια. Όχι να μου το αναλύσετε εδώ. Αυτό που θέλω είναι κάποια πολύ καλά, αναλυτικά, και όσο γίνεται πίο απλά και κατανοητά tutorials/άρθρα/videos ή ο,τιδήποτε άλλο θα μπορούσαν να με βοηθήσουν να καταλάβω επιτέλους τα της RAM.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να διαβάσω για RAM speed.

Αυτό που έχω μπερδέψει κυρίως είναι τα MHz της RAM με τα MHz της CPU και την ταχύτητα των mobo bus (66MHz, 100MHz, 133Mhz, 166MHz, ...), καθώς και τα data bus speed.

Όλα αυτά, ουσιαστικά, κάπως συνδέονται μεταξύ τους, για να καταλάβει κανείς την απόδοση ενός συστήματος από άποψη ταχύτητας.

That's a little complcated, isn't it???

Link to comment
Share on other sites

Γράψε μου , τι μητρική και επεξεργαστή έχεις.

Δε θέλω να βγάλω συμπέρασμα για ένα συγκεκριμένο συνδυασμό mobo+cpu+RAM. Θέλω να μπορώ να κάνω ανάλυση για ο,τιδήποτε βρω μπροστά μου.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.