Jump to content



Παλιό PC δεν ανοίγει μετά από αλλαγή RAM


xalia

Recommended Posts

Έχω ένα παλιό PC με μητρική ASUS K8V SE Deluxe και επεξεργαστή AMD. Έχει τα προβλήματα του, δεν λειτουργούν οι Sata αλλά με IDE δίσκο λειτουργούσε κανονικά. Δοκίμασα να του βάλω λίγη RAM και πρόσθεσα ένα DIM ακόμα 512. Από τότε σταμάτησε να λειτουργεί! Συγκεκριμένα πατάω το power γυρνάει για λίγο το fan της CPU σταματάει και μένει εκεί. Το FAN του τροφοδοτικού συνεχίζει και γυρνάει και κλείνει μόνο με τον διακόπτη.

Δοκίμασα να βγάλω την επιπλέον RAM, να βγάλω εντελώς τη RAM αλλά πάλι τίποτα. Ξεσύνδεσα και σύνδεσα πάλι το τροφοδοτικό και επίσης άλλαξα και θέση στο jumper της μητρικής δίπλα στην μπαταρία. Πάλι τα ίδια.

Αυτή τη στιγμή έχω αφαιρέσει τα πάντα, δίσκους DVD και κάρτες. Έχω αφήσει μόνο κάρτα γραφικών και ένα modem που έχει πάνω. Πατάω το power γυρνάει για λίγο το CPU fan και μετά τίποτα. Φυσικά η οθόνη δεν ανοίγει για να δω αν υπάρχει κάποιο μήνυμα λάθους. Κάθε ιδέα καλοδεχούμενη.

Link to comment
Share on other sites

και το μοντεμ βγαλε. μονο cpu, ram, vga

βαλε μια μονο ram (απο τις παλιες) και πατα τη καλα, να κουμπωσει καλα.

δοκιμασε σε ολες τις θεσεις.

δοκιμασε και να ξαναπατησεις καλα ολα τα καλωδια τροφοδοσιας,

και ισως και τον επεξεργαστη (τραβηγμενο βεβαια...)

βγαλε το τροφοδοτικο απο τη πριζα, πατα το power 2-3 φορες να ξεφορτισει τελειως και μετα ξανα στη πριζα και δοκιμασε.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει κανένα μπιπ, το pc speaker είναι συνδεδεμένο στη μητρική αλλά δεν είμαι σίγουρος αν λειτουργεί. Δοκίμασα πριν χωρίς μπαταρία αλλά πάλι τα ίδια. Έκανα και μια δοκιμή με μία άλλη ram που βρήκα αλλά και πάλι τίποτα. Έχω βγάλει τη μπαταρία και περιμένω τώρα.

Link to comment
Share on other sites

έμεινε μία ώρα χωρίς μπαταρία, και έβγαλα πάλι κα ταλώδια και τα ξαναέβαλα. πάλι τα ίδια. θα δοκιμάσω τώρα με άλλο τροφοδοτικό να δω τι θα γίνει.

update

τελικά άλλαξα τροφοδοτικό και δούλεψε! ήταν στα τελευταία του και αυτό τελικά. Σας ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.