Jump to content



ποιό linux για server-aki?


aspirin

Recommended Posts

έχω έναν 600ari celeron με 256mb μνήμη και το προοριζω για file sharing, sql, php, apache, και γενικοτερα για να πειραματιστώ. Επειδή δεν θα έχει πάνω όταν θα λειτουργεί πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη πρέπει να διαχειρίζομαι το desktop του από τον κυρίως υπολογιστή μου. Για αρχή έχω βάλει το mandrake αλλά το κακό είναι ότι το VNC μεταξύ ΧΡ και mandrake είναι απελπιστικά αργό. Επίσης η μεταφορά των αρχείων είναι 2mb/s πιό λίγο απ'ότι ήταν το δίκτυο στον ίδιο υπολογιστή μεταξύ ΧΡ και ΧΡ. Ποιά άλλη διανομη έχει καλό remote desktop sharing, έχει κάτι αντίστοιχο με το webmin που έχει το mandrake και είναι γρηγόρο?

Ποιό client για τα ΧΡ είναι πιό γρηγορος για το VNC που διαθέτουν το λίνουξ. Πάντως όταν του είχα ρίξει τα ΧΡ to remote desktop connection λειτουργούσε άριστα και το δίκτυο πήγαινε πολύ γρήγορα αλλά το κακό είναι ότι δεν έχει πολλά εργαλεία για αυτο΄που θέλω να κάνω. Ενώ το λίνουξ έχει τα πάντα μέσα(apache, ftp...)

Link to comment
Share on other sites

Απ'όσα έχω ακούσει, περισσότερη τύχη για τέτοια συστήματα είχαν όσοι χρησιμοποίησαν Mepis Linux. Επίσης είναι από τα πιό πλήρη και αρκετά εύκολο στην χρήση. Αν δεν έχεις κάτι να χάσεις, δοκίμασέ το.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από aspirin

debiah έχω 5 cd!!! Θα το δοκιμάσω και με τη πρώτη ευκαιρία θα πάω να κατεβάσω και τις άλλες διανομές που αναφέρατε και θα σας γράψω τις εντυπώσεις μου.

debian αν έχεις γρήγορο net αξίζει το net install που βάζεις ό,τι πακέτα θες.

Link to comment
Share on other sites

Να σας πω κάτι... :o

Μιλάμε συνέχεια για PCακια που θέλουμε να τους βάλουμε Linux για να τα χρησιμοποιήσουμε για Server ( File Server ) και λέμε συνέχεια τις γνωστές διανομές Debian, UBUNTU, Fedora Core, SuSE Prof... κτλ...

και δεν έχω ακούσει κανέναν να χρησιμοποιεί SuSE Enterprise Server 9... ( ;) προσθεού... :p δεν εννοώ να την αγοράσει αλλά όπως την έχω εγώ αυτήν την έκδοση από το -free- πακέτο της Novell πιστεύω θα την έχουν και άλλοι )...

Μια απορία είναι απλός... :o :o :p

Link to comment
Share on other sites

έχουν σχετικά παλιές εκδόσεις kernel κλπ. δηλαδή (στη redhat) πρώτα βγαίνει το fedora και μετά το enterprise, οπότε αργεί λίγο η ενσωμάτωση. γενικά ανάλογα τι θα κάνει ο server. αν μιλάμε για σοβαρό server (π.χ. 200pcιά) τότε προέχει η σταθερότητα. σπίτι βάζεις κάτι απλά σταθερό.

οι εκδόσεις server κλπ (π.χ. της redhat) έχουν πιο πολύ kernel implementation για διάφορες συσκευές που χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα σε server, π.χ. raid controllers, κλπ κλπ κλπ.

οπότε κάτι τέτοιο έχει modules που μάλλον δε θα χρειαστείς σπίτι σου.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.