Jump to content



Ποιον προτζεκτορα να παρω?


babilon

Recommended Posts

Το μόνο που μπορώ να σε συμβουλέψω με τα λίγα που ξέρω πάνω στους προτζεκτορες είναι να φρονίσεις να μην είναι LCD αλλά DLP διότι η τεχνολογία DLP πετυχαίνει πολύ καλά contrast τύπου 2000:1 σε σχεση με τους LCD που είναι γύρο στα 300:1

:)

Link to comment
Share on other sites

λάθος forum.

check

www.avforum.gr

www.avsite.gr

www.avsforum.com

αν παρ'όλ'αυτά επιμένεις να ακούσεις τη δική μου γνώμη στο TheLAB.gr τότε:

στους DLP παίζει το φαινόμενο rainbow. αν δεν το βλέπεις, με 1200 ευρώ μπορείς να πάρεις κάτι αξιόλογο.

(ενδεικτικά: benq 6100,5120).

αν το βλέπεις, πρέπει να ανέβεις πιο πάνω ή να πας σε lcd.

οι lcd τελευταίας γενιάς έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ, πετυχαίνοντας (ονομαστικά) 2000:1 εκτός από τον sony hs50 με ονομαστικό 6000:1 (!!). κοντά στα χρήματα που θέτεις (1500) μπορείς να βρείς έναν εκ των panasonic ae700 & sanyo-plvZ3 γερμανία (π.χ. technikdirekt.de).

υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να λάβεις υπόψιν, αλλά αν δεν πας σε κάποιο από τα καταστήματα του χώρου να δεις τι παίζει με τα μάτια σου, μην περιμένεις να καταλήξεις μέσα από fora.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από aristos87

Τι εννοείς?

είναι λίγο αναλυτική η εξήγηση, δες στα φόρουμ που είπα πιο πάνω.

επίσης δες site όπως

www.projectorcentral.com

www.dlp.com

αν επιμένεις να σου κάνω την εξήγηση πες μου:)

Link to comment
Share on other sites

οι dlp προβολείς χρησιμοποιούν ένα chip dmd (έτσι λέγεται το chip τους), enw oi lcd 3 lcd panel (Red, Green, Blue).

Τι είναι το dmd μπορείς να το δεις σε πολύ ωραία αναπαράσταση στο www.dlp.com, δεν μπορώ να στο περιγράψω τόσο καλά, γενικά είναι ένα chip που έχει πολλούς "μικροκαθρεφτες" οι οποιοι αντανακλούν το φως που πέφτει πάνω τους. αυτοί έχουν 2 καταστάσεις (0 και 1), on και off, στη μια αντανακλούν το φως στην άλλη όχι. Όταν λέμε p.x. dmd 12 μοιρών σημαίνει ότι οι θέσεις on off απέχουν 12 μοίρες. αυτή η κίνηση με τους "μικροκαθρεφτες" γίνεται πολλές χιλιάδες φορες το δευτερόλεπτο.

όπως κατάλαβες, το dmd δε χρωματίζει το φως. επομένως δηλαδή δε δείχνει χρώμα. για να δείξει χρώμα χρησιμοποιείται ένας χρωματικός τροχός, ο οποιος περιέχει τα χρώματα RGB μπορεί και White (δηλαδή κενό)

και περιστρέφεται γρήγορα. Όπως περιστρέφεται κάθε χρονική στιγμή περνα άλλο χρώμα. Έτσι γίνεται μια σύνθεση των χρωμάτων και το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται σαν ενιαία εικόνα. E, το πρόβλημα είναι εκεί ακριβώς, μερικοί βλέπουν σε σημεία στην εικόνα με έντονη αντίθεση (p.x. στους υπότιτλους που από πίσω συνήθως παίζει μαύρο) πολύ γρήγορα "φλασαρισματα" των χρωμάτων του ουρανιου τόξου. είναι εντελώς υποκειμενικό ποιοι το βλέπουνε. εξαρτάται από την ταχύτητα του χρωματικού τροχού. αν δεις λένε 2x, 4x και τέτοια. εγώ για παράδειγμα στο 2x ξεσκίζομαι στο rainbow, βλέπω παρα πολύ, αφού να φανταστείς πριν 1,5 χρόνο είχα πάει πλαίσιο δω τον x1, τον είδα να παίζει, και μετά μου φαινόταν ότι όλοι οι πωλητές ακολουθούνται από ένα ουράνιο τόξο!! πικρα. στο 4x βλέπω πολύ λίγο σε πολύ δύσκολες σκηνές, οποτε δε με ενοχλεί, και μάλλον όταν φτηνύνουν κι άλλο λίγο κάτι τέτοιο θα πάρω.

αυτό λοιπόν είναι το rainbow effect. δυστυχώς είναι λίγο περίπλοκο, αν δεν κατάλαβες κάτι πες μου, σου έγραψα όσο πιο απλά μπορούσα, καλο είναι να δεις κάποιο από τα site που λέω αν ενδιαφέρεσαι.

ο,τι θες ρωτα:)

*σβήσε pm...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.