Jump to content



4590vs4570vs4460vs4690vs6500 games


jamesbond

Recommended Posts

για games συστημα στα 700 με 800 ευρω ποιον θα βαζατε ?θα μου πειτε τωρα οτι παιζει ρολο και η gpu αλλα απο μερια cpu δεν εχω σκοπο να αλλαζω cpu καθε 2,3 χρονια και θελω να αντεχει οτι νεο games βγει και της απαιτησης που εχω σε μετατροπες ταινιων απο dvd σε αρχειο στο pc που θελει καλο cpu

ποιον προτεινετε?και sorry για το μεγαλο topic

Link to comment
Share on other sites

Δεν παει ακριβως ετσι.

 

Τι game?Που θα βγει? MMO? Single? How old?

 

Γενικα διαφορες μεγαλες δεν θα δεις μεταξυ ολων των CPU που εβαλες, εκτος απο τα παλια games/ κυριως MMO που οσο μεγαλυτερο το clock speed (GHz) τοσο καλυτερα παιζουν γιατι ειναι το πολυ 2-core games μιας και τα engine τους ειναι ολα παλια γιατι κανουν 3-5 χρονια development να βγουνε.

 

Απο skylake παραδειγμα, ποτε δεν θα εβαζα ι5 6400 που ειναι στα 2.7GHz (Παρολο που τουρμπο 3.3) σε καποιον που θα παιξει online αντε 4460 ισως αν δεν ειχε ουτε αυτο το 20ε διαφορα που εχει απο 4570/4590.

 

Ειναι καθαρα τι θα παιξεις και πως, αν σκοπευεις online πανε για 6500,4590/70,4690 αν το budget δεν βγαινει παρε Haswell αντι για ι5 6400, αυτο.

 

Λιγο πολυ αυτα τα 500MΗz σε online games αναλογα ποσο κακοπρογραμματισμενο ειναι, μπορει να σου δωσουν μεχρι και 20% διαφορα σε FPS.

Έγινε επεξεργασία από potis
Link to comment
Share on other sites

το CoD ειναι online γενικα ;p

 

Συμφαιρει γενικα γιατι ειναι καινουργια τεχνολογια λιγο πολυ, αν και η διαφορα ειναι λιγοτερο απο 10%-9%, αφου ειναι στα ιδια λεφτα τοτε προφανως πας για skylake.

 

Το μονο προβλημα ειναι οτι τα 170 chipset για 1151, δηλαδη skylake motherboards ειναι λιγο τσιμπημενες για να βαλεις μια "καλουτσικη" οποτε οτι λεφτα κερδιζεις με διαφορα επεξεργαστη, χανεις εκει.

Link to comment
Share on other sites

Τα παιχνίδια που ειπα ειναι single player

Ναι ειναι ακριβη 100 και πανω ειναι η καλες mobo

Η ραμ κοστίζουν σαν ddr3

Για να τελειωνουμε ποιον προτεινεις;

4590,4690,4460,6500 για games pc θελει και καλη gpu

Link to comment
Share on other sites

1151 https://www.skroutz.gr/s/7472201/Gigabyte-H170-HD3-rev-1-0.html

1150 https://www.skroutz.gr/s/4858199/Gigabyte-H97-HD3.html

https://www.skroutz.gr/s/7750416/Gigabyte-H97-HD3-rev-1-1.html

Αυτες της mobo θα αγοραζα, αλλα ποια ειναι η διαφορα τον 1150 mobo μεταξυ τους;

Link to comment
Share on other sites

Θα επαιρνα 6500.

 

Οι διαφορες στις μοβο οταν λεει "revision" δηλαδη καινουργια σειρα του ιδιου προιοντος με καποιες αλλαγες που συνηθως δεν θα μαθεις ποτε, καποια bug που ισως υπηρχαν μπλα μπλα.

Link to comment
Share on other sites

 

Σορρυ προκαταβολικα για το ψιλο επιθετικο υφος, αλλα μολις ειδα τα vs που ειναι σαν error code απο bsod στον τιτλο, καταλαβα οτι το θεμα το εκανες εσυ, πριν δω το ονομα σου. 

 

Απο περυσι τα ιδια ρωτας βρε Τζειμς Μποντ, δε βαρεθηκες; Εχεις παρει 150 φορες απαντηση, και παλι ρωτας τα ιδια... Μολις βγουν και οι πασκαλ , θα ρωτας αν αξιζουν κλπ κλπ... Μολις βγει και η 17η γενια ιντελ, εδω θα ειμαστε για να ρωτας αν αξιζει και να κανουμε συγκριτικα... Και μεσα στον τιτλο λες για επεξεργαστες... Επεκτεινεσαι σε mobo , σε λιγο θα ρωτησεις ποιος σσδ αξιζει, μετα αν το τροφοδοτικο που θα βαλεις ειναι καλο, και παει λεγοντας. Και ολα αυτα λες και εισαι στο τσατ και λες και δε καταλαβαινεις τι σου λενε. 

 

Αντε ας δωσω και τη δικη μου απαντηση, αν και νομιζω οτι ρωτας απλα για να ρωτας και να κανεις θεματα (ισως να θες να εμπλουτισεις τις γνωσεις σου, αλλα δε γινεται ετσι, θελει και λιγη ενασχοληση και διαβασμα- δεν εισαι νεο μελος για να πω οτι δικαιολογεισαι )

 

6500 και μια Ζ170  απο θεμα  μητρικη . Αν δε βαζεις 45 σκληρους και 180ΓΒ ραμ , δεν εχεις θεμα.

Σημερα πας σε 8γβ ραμ , μεθαυριο σε 16 , ευκολα. ΔΔΡ4 εννοειται. Καρτα γραφικων , εξαρταται τα παιχνιδια , οπως ειπαν και παραπανω. Αν στο μπατζετ των 800€ δεν περιλαμβανεται οθονη , ισως να χωρεσει και μια ρ9 390 8γβ καρτα, η οποια ειναι οτι πιο vfm. Συνυπολογιζοντας τα σου μενουν λιγα για τα υπολοιπα, μια αυξηση του μπατζετ ισως χρειαστει για να μην αναγκαζεσαι (οπως ο ιδιος λες) να κανεις αναβαθμισεις, που θα ειναι επειδη περιοριστηκες πολυ αυστηρα σε ενα μπατζετ. Τοσο καιρο που παιρνεις υπολογιστη, θα ειχα μαζεψει 2000 και θα πηγαινα σε Χ99 με 980ti :p Αλλα αυτο ειναι σχετικο , το κατα ποσο εχει δουλεια καποιος, και ποσα βαζει στην ακρη (αν μπορει ) για μια επικειμενη αγορα. Το παραπανω το λεω και λιγο χαριτολογωντας  :p 

 

ΥΓ: Τα COD κλπ , εχουν ενα single player της ταξης των 5-7 ωρων (και πολυ λεω). Προφανως και δε σε νοιαζει το ονλαιν κομματι γιατι τα κατεβαζεις απο τον θειο, και απλα θες να βλεπεις πως τρεχουν στο συστημα που θα (; ) φτιαξεις.. Μαντεψε τωρα τι θα πω... 

θα μου πειτε τωρα οτι παιζει ρολο και η gpu

 

Ελπιζω να ασχολεισαι πραγματικα , και να μη τρολαρεις. 

Ευχαριστω για την κατανοηση!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.