Jump to content



Προσθηκη αποθετηριου στο debian linux


Cipioner

Recommended Posts

Ξερει καποιος πως μπορω να περασω καποιο Ελληνικο αποθετηριο (π.χ. το ftp.gr.debian.org) στο synaptic του debian mate, γιατι δεν περασε κατα την εγκατασταση και εχω προβλημα με τις ενημερωσεις;

Eπισης και τι γραφουμε στα πεδια διανομη και ενοτητες;

Ευχαριστω.

 

post-62443-0-36162500-1445954479_thumb.p

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον το δευτερο, μου το προτεινε κατα την εγκατασταση, αλλα δεν περασε μεσα.

Προσπαθω με διαφορα ξενα αποθετηρια, αλλα οταν κανω update μεσω τερματικου (apt-get update), μου βγαζει αποτυχια ανακτησης του συγκεκριμενου αποθετηριου κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν το κάνεις σωστά τότε. Από τις ρυθμίσεις του προγράμματος (synaptic ή software update) θα βρεις την επιλογή για να επιλέγονται ελληνικοί servers. Αυτό με τα αποθετήρια είναι για να προσθέτεις 3rd-party repositories.

Link to comment
Share on other sites

Nαι, αλλα στην αρχη της εγκαταστασης οταν πηγα να κανω update μεσω τερματικου δεν επαιρνα κανενα αποτελεσμα και δευτερον το συγκεκριμενο synaptic δεν μου δινει την δυνατοτητα να επιλεξω Ελληνικους server, απλα μου ζηταει να προσθεσω αποθετηρια, αυτα που βλεπεις στο screenshot's εγω τα προσθεσα, πριν δεν υπηρχε τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

lms@debian:~$ cat /etc/apt/sources.lisτ#deb http://packages.linuxmint.com debian importlms@debian:~$ 

Aυτο, το οποιο εγω το περασα για εγκαταστησω τον firefox, δεν υπηρχε πριν τιποτα, το θεμα ειναι οτι οταν κανεις εγκατασταση πρεπει να εχεις και internet ταυτοχρονα για να σου περασει τα αποθετηρια, εκει δημιουργηθηκε το προβλημα, σε αλλα linux δεν εχω τετοιο θεμα, μονο με το debian δημιουργειτε.

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω δουλέψει το Debian και μου φαίνεται περίεργο να μην έχει έστω κάποιο βασικό να προσθέσει για να μπορείς να κάνεις προσωρινά τη δουλειά σου. Τουλάχιστον σε άλλες διανομές έχω παρατηρήσει ότι βάζουν κάποια βασικά αποθετήρια και μετά το ρυθμίζεις ώστε να παίζει με το πιο κοντινό σου.

Κοίτα αν υπάρχει το

/etc/apt/sources.list.d/official-package-repositories.list

Link to comment
Share on other sites

Tελικα το εκανα εγκατασταση ξανα γιατι υπηρχε θεμα με τα αποθετηρια, το περιεργο της υποθεσης ειναι οτι θελει internet κατα την διαρκεια της εγκαταστασης για να περασει τα αποθετηρια και μαλιστα με ασφαλεια wep, αλλιως δεν μπορει να γινει ανταλλαγη κλειδιων, δεν ξερω πως γινετε αυτο, αλλα απ'οσα linux εχω κανει εγκατασταση (σε dual boot παντα), μονο αυτο εχει αυτη την ιδιαιτεροτητα.

Να τα αποθετηρια που ζητουσα  http://postimg.org/image/srndgvcqz/

και η εντολη

cat /etc/apt/sources.list

μου δινει τα παρακατω αποθετηρια

# deb cdrom:[Debian GNU/Linux 8 _Jessie_ - Official Snapshot amd64 LIVE/INSTALL Binary 20150908-21:48]/ jessie maindeb http://ftp.gr.debian.org/debian/ jessie main   deb-src http://ftp.gr.debian.org/debian/ jessie main   deb http://security.debian.org/ jessie/updates main   deb-src http://security.debian.org/ jessie/updates main   # jessie-updates, previously known as 'volatile'deb http://ftp.gr.debian.org/debian/ jessie-updates main   deb-src http://ftp.gr.debian.org/debian/ jessie-updates main 

Μεχρι στιγμης, λειτουργει απροβληματιστα  και ενημερωσεις κατεβαζει και πακετα εγκαθιστω, απο το synaptic.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.