Jump to content



Αντικατάσταση micro-usb


schumifer

Recommended Posts

Όσοι ηλεκτρονικοί ή γενικότερα γνώστες μπορείτε να προσπεράσετε τον πρόλογο και να πάτε απευθείας στις ερωτήσεις και τις φωτογραφίες παρακαλώ (αν δεν έχετε χρόνο!)

 

Καλησπέρες από τη βόρεια Ευρώπη.

Εν συντομία, έπεσε στα χέρια μου ένα xperia Z και είπα να το τεστάρω, δεν είχε κάποια βλάβη και το τσίμπησα.

Το τσέκαρα μετά πιο διεξοδικά, το ρούταρα, πέρασα την αποδοτικότερη 5.1 ρομ και το πάσαρα δώρο στη σύζυγο. Έλα όμως που (μάλλον!) βίασε το micro usb και μετά από μία δυο μέρες άρχισε να ρετάρει. Δεν αποκλείω το πρόβλημα να προϋπήρχε μιας και μτχ το αγόρασα το κινητό...

Λοιπόν, με τα πολλά διαπιστώνω ότι το κινητό πλέον φορτίζει μόνο όταν πιέζω με πολύ συγκεκριμένο τρόπο το βύσμα, οπότε άρχισα να ψελιάζομαι ότι το micro usb ήθελε άλλαγμα. Ναι αλλά εγώ δεν ξέρω από αυτά... Από την άλλη το κινητό πήγαινε πρακτικά χαμένο, ναι μεν θα μπορούσα να πάρω charging dock να το φορτίζω από τα πλάγια, αλλά δεν είναι καλή λύση, πχ στο αμάξι δε θα μπορούσαμε να το φορτίσουμε...

 

Έκανα πρώτα ένα οπτικό έλεγχο, καλά φαινόταν να πατάει.post-34069-0-76397900-1448839442_thumb.j

 

Παίρνω μετά το πολύμετρο, μετράω από πού δεν περνάει ρεύμα και ο ένοχος ήταν η 4 από αριστερά. Οπότε κάνω την προσευχή μου να είναι τόσο απλό και δοκιμάζω ένα απλό reflow στην επαφή.

post-34069-0-36100600-1448839470_thumb.j

 

Προφανώς πήρα τα 5 μου (δάκτυλα, μούτζα καλέ!)

 

Τέσπα, μετά από διάβασμα στο ίντερνετ αποφάσισα ότι θα έκανα μία προσπάθεια...αλλιώς το πέταγα (η πιθανότητα να το πάω σε μαγαζί εδώ που βρίσκομαι...αφήστε καλύτερα, παίρνω άλλο...)

 

Ξέρω ότι χρειάζεται πιστόλι θερμού αέρα αλλά δεν είχα. Αυτό που έκανα ήταν να βραχυκυκλώσω τις επαφές και να τις φέρω σε επαφή και με μία από τις βάσεις εναλλάξ έτσι ώστε να έχω περισσότερες ελπίδες να σηκώσω ευγενικά το βύσμα.

Στο τέλος δούλεψε και άρχισε το βύσμα να σηκώνεται σιγά σιγά . Προχώρησα αργά αλλά ΑΚΟΜΗ κι έτσι τη μακακία δεν τη γλίτωσα.

 

post-34069-0-32410400-1448839575_thumb.j

 

 

Ξερίζωσα δυστυχώς και 2 κομμάτια της πλακέτας. Από τη μία μεριά δεν παιρνάει τίποτα, από την άλλη όμως βλέπω ίχνη από μέσα.post-34069-0-34827600-1448839856_thumb.j

 

Προφανώς δεν τα έχω καταστρέψει γιατί το κινητό δουλεύει μια χαρά.

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

 

Από εκεί που περνάνε τα ίχνη προφανώς δεν έχει κάτι να κάνει με το micro usb, μιας κι εκεί δίπλα είναι μόνο μία βάση του βύσματος.

Θα καταστρέψω τα ίχνη στην τοποθέτηση του βύσματος?

Μπορώ να τα προστατέψω κάπως???

Χρειάζεται να τα προστατέψω?

 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Έγινε επεξεργασία από schumifer
Link to comment
Share on other sites

Αφού δε καταστράφηκε κάποιος κρίσιμος "δρόμος" είσαι εντάξει!

Αφού πάρεις το νέο βύσμα, ελέγχεις αν χωράει σωστά στις τρύπες της βάσης.

Αν δεν χωράει γιατί οι τρύπες έχουν μέσα καλάι, δεν πειράζει και τόσο.

Παίρνεις ένα πολύ λεπτό λιμάκι (στρόγγυλο με μύτη σαν βελόνα) , ή μια πολύ μικρή και μυτερή σμίλη dremel και έχοντάς την στο χέρι

προσπαθείς να απομακρύνεις την ποσότητα από το καλάι που εμποδίζει.

Με το κολλητήρι καλαώνεις ελαφρά τα πόδια των επαφών του νέου βύσματος.

Αφού διαπιστώσεις ότι η βάση κάθεται στις βάσεις της (έστω και αν τα ποδαράκια των επαφών ζορίζονται προς τα πάνω) κολλάς την βάση πάνω στην πλακέτα.

Στο κόλλημα βάζεις λίγο καλάι στη μύτη του κολλητηριού και ζεσταίνεις κατά κύριο λόγο τη βάση και όχι την νησίδα του τυπωμένου, με του θα δείς ότι η ποσότητα της κόλλησης που υπάρχει ήδη γύρω από την τρύπα μαλακώνει κατεβάζει την νύτη του κολητηριού να πατήσει και στην πλακέτα, προσθέτεις αν χρειάζεται λίγο καλάι και απομακρύνεις το κολλητήρι.

 

Έτσι κολλάς και τις τέσσερις βάσεις και μετά ζεσταίνεις ένα ένα τα πόδια των επαφών και με πολύ λίγο καλάι, από την πάνω μερια΄τα κολλάς στις νησίδες τους.

 

Και είσαι έτοιμος !

 

Καλή συνέχεια ! :D

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.