Jump to content



Αλλαγη fan τροφοδοτικου.


Recommended Posts

Καλημερα,εχω στο συστημα μου το thermaltake toughpower 1500watt και εχω και πολυ καιρο εχει θεμα με το ανεμιστηρακι.Συγκεκριμενα κανει ενα θορυβο σαν να κροταλιζει δλδ να βρισκει καπου ενω δουλευει.Προσπαθησα να το ανοιξω να κοιταξω μηπως βρισκει σε καποιο καλωδιο ή αλλο εμποδιο αλλα δεν βρηκα κατι τετοιο.Το μονο που παρατηρησα ειναι ειναι οτι αμα γυρισω το ανεμιστηρακι με το χερι,αυτο δεν ολοκληρωνει την κινηση πληρως αλλα δειχνει σαν κατι να το τραβαει.Δοκιμασα να του βαλω λαδι-σπρευ,αλλα ουτε αυτο βοηθησε.

 

Οποτε καταλληγω στα 2 εξης ερωτηματα.

 

Κατα την προσπαθεια μου να το ανοιξω επειδη δεν ειχα προσεξει καποιες βιδες που ηταν καλλυμενες με μεταλλικα αυτοκολλητα,στραβωσα ελαφρα το περιβλυμα του και τα αυτοκολλητα.Αυτο κατα την αποψη μου διορθωνεται αν το χτυπησω πολυ ελαφρα,αλλα υπαρχει ενδεχομενο να προκαλεσει καμια απωλεια της μονωσης?Φυσικα προσεξα να μην αγγιξω κανενα απο τα κυκλωματα εσωτερικα.

 

Επισης μιας και αυτο ειναι το βασικοτερο ερωτημα μου,υπαρχει τροπος να αλλαξω το ανεμιστηρακι με καποιο αλλο aftermarket?

 

Ευχαριστω :)

Link to comment
Share on other sites

Και τα δύο μπορούν να γίνουν.

 

1ον

Εννοείς το μεταλλικό κάλυμμα στράβωσες σωστά;

Θα πρέπει να το ανοίξεις , να πάρεις μόνο  αυτό και από την εσωτερική πλευρά να το "σφυριλατήσεις" ελαφρά μέχρι ως ότου αυτό έρθει στο επιθυμητό σημείο που θέλουμε.Καλό είναι με ένα λαστιχένιο σφυρί (ματσόλα) να το κάνεις αυτό για να μην καταπονηθεί η λαμαρίνα και βγεί η μπογιά του. Θα βοηθούσε βέβαια μία φωτογραφία του σημείου αυτού αν ανέβαζες για να βλέπαμε το μέγεθος της ζημιάς.

 

2ον

Ναι υπάρχει αλλά καλό είναι να αντικατασταθεί με κάποιο παρόμοιο με απαιτήσεις που χρειάζεται για την λειτουργία του. Iσως βρείς κα το ίδιο που φοράει η εταιρεία. Πρίν προβείς σε κάποια αγορά, δοκίμασε να βγάλεις την φτερωτή να καθαρίσεις μέσα ότι βρομιά έχει, να το λαδώσεις είτε με λάδι μηχανικής χρήσης ή με γράσο (σπρέϊ κατά προτίμηση) και να το δοκιμάσεις ξανά, ίσως να γλυτώσεις την αγορά κάποιου καινούργιου fan.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.