Jump to content



Μυστηριος ηχος στο ανεμιστηρακι της καρτας γραφικων


Recommended Posts

Καλημερα σε ολους!

 

Χτες , ειπα να τακτοποιησω λιγο τα καλωδια μου , και με την ευκαιρια να καθαρισω το pc. Εκανα οτι κανω παντα, και στο τελος φυσαω το συννεφο σκονης με blower απο ασφαλη αποσταση. Δε το ελυσα το μηχανημα, εκανα καθαρισμα "στο ποδι" που λεμε. Αν ηταν καθε φορα να το λυνω, κλαφτα :p 

 

Ανοιγω τον υπολογιστη αφου τελειωσα, και ακουω αυτον τον ηχο απο την καρτα γραφικων. Μεχρι το βραδυ ο ηχος ειχε αρχισει να χειροτερευει , και να ακουγεται πολυ περισσοτερο. 

Εκλεισα τον υπολογιστη και ειπα οτι θα επικοινωνησω σημερα με την εταιρεια , να δω τι προβλεπεται για τετοιες περιπτωσεις (δεν εκανα καμμια παρεμβαση )

Ως δια μαγειας, σα να φοβηθηκε η καρτα, ανοιγω το pc σημερα, κανενας ηχος πλεον... ΤΙποτα...  Τι στην ευχη; 

 

Να σημειωσω πως ουτε προβλημα θερμοκρασιας φανηκε να υπαρχει , ουτε stutterings. Τιποτα απολυτως. Απλα ο θορυβος.

Μοιαζει με coil whine αλλα δοκιμασα να σταματησω το ανεμιστηρι αυτο και ηταν 100% απο εκει ο ηχος.

 

Τι μπορει να συμβαινει (ασχετα με το οτι σταματησε); Να ανησυχω; :p 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρες Κρίς!

 

Όταν το φύσηξες το πισι -έστω από ασφαλή απόσταση- με το blower, φρόντισες οι ανεμιστήρες να μην περιστρέφονται?

 

Αν όχι, υπάρχει η κλασσική περίπτωση βλάβης (!) ανεμιστήρα που λόγω υπερβολικού αέρα, η ταχύτητα περιστροφής του ξεπέρασε τα όρια, με αποτέλεσμα να "πάρει" ο εσωτερικός μηχανισμός/ρουλεμάν. Το αποτέλεσμα (που όλοι κάποια στιγμή ζήσαμε) είναι θόρυβος, σταδιακά αυξανόμενος, από τον χαλασμένο ανεμιστήρα.

 

Αν ισχύει το παραπάνω, περιοδικά θα σταματάει ο θόρυβος, αλλά στο τέλος θα κάνει πολύ φασαρία και δεν αποκλείεται να σταματήσει να δουλέυει.

 

Αν η κάρτα σου έχει εγγύηση -και ο θόρυβος επανέλθει/αυξηθεί- καλό θα ήταν ένα rma (εαν το δέχονται).

 

Αν η κάρτα δεν έχει εγγύηση, τότε ψάχνεις στο ebay ανταλλακτικό ανεμιστήρα για την κάρτα σου -σίγουρα υπάρχει σε χαμηλό κόστος- και απλά τον αλλάζεις. 

 

Από την άλλη, άφησε το μηχάνημα να δουλέψει και εάν δεν κάνει θόρυβο, δεν αποκλείεται να μπήκε καμιά βρωμιά/σκόνη μέσα στον ανεμιστήρα, όταν φύσαγες με το blower και τώρα να έφυγε.

 

:)

Link to comment
Share on other sites

Παντα περιστρεφονται και σιγουρα περιστρεφονται λιγοτερο απο οσο θα μπορουσαν , αλλα ισως αυτη τη φορα να μου ξεφυγε (βασικα την καρτα γραφικων την φυσαω ξεχωριστα, απο αποσταση αρκετα μεγαλη , αυτη τη φορα δε την αφαιρεσα , γι'αυτο και λεω "στο ποδι" καθαρισμα). Σιγουρα περιστρεφονται και τα υπολοιπα ανεμιστηρια, αλλα η αποσταση που φυσαω ειναι αρκετα μεγαλη ωστε να ειναι τετοια για να χαλασουν. Το εχω φροντισει αυτο τουλαχιστον :) 

 

Η καρτα εχει αλλους 3 μηνες εγγυησης. Δε ξερω τι προβλεπει η Palit για το θεμα rma, αλλα σημερα απο το πρωι στις 9 , δεν εχει ακουστει ο παραμικρος θορυβος σαν αυτον που ακουσες στο βιντεακι.

Απο τα λιγα που ειδα στο site τους, λεει οτι αν δεν αγορασες απο τους ιδιους, να απευθυνθεις στο καταστημα που αγορασες .

 

Σε αυτο που λες στο τελος ελπιζω να οφειλεται. Να σημειωσω οτι εκλεισα το μηχανημα εχτες , εκανα περιστροφη του ανεμιστηριου με το χερι , και ακουσα να κανει αυτον τον περιεργο ηχο, σα γραναζι.. Συμβαινει μονο στο μεσαιο (και μεγαλυτερο) ανεμιστηρι. Σημερα δε το τσεκαρα αυτο με το χερι, αλλα αφου δουλευει κανονικα , χαζος ειμαι; :p 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.