Jump to content



Βοηθεια για ψυκτρα cpu και αγορα καινουριας


LowInertia

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια. Εχω ενα θεμα με την ψυκτρα μου (νομιζω) και θελω τη βοηθεια σας γιατι δεν ξερω το χριστο μου απο hardware. Ο επεξεργαστης ειναι Intel pentium D 915, 65nm στα 2.8 GHz. και η ψυκτρα ειναι intel και αυτη (δεν ξερω αν ειναι υποχρεωτικο να συμβαδιζουν ή οχι :p ) Το pc ειναι 7 ετων αλλα τωρα τελευταια εχω 2 μεγαλα θεματα. Πρωτον, η ψυκτρα κανει πολυ θορυβο (την εχω καθαρισει με αερα απο τη σκονη και το κανω 2 φορες το μηνα αλλα τιποτα) και δευτερον ο επεξεργαστης σερνεται και δε μιλαω για games. Μιλαω για κολληματα οταν κουναω το ποντικι σε βιντεο στο youtube, μιλαω για χρηση CPU στο 89% οταν τρεχω chrome και mozilla ταυτοχρονα ΜΟΝΟ. Οταν ηταν καινουριος και πριν και κανα χρονο επαιζα χαλαρα π.χ. counter strike που απο θεμα γραφικων ειναι αθλιο, και τωρα, μολις ανεβασω λιγο το resolution (ουτε καν στο max) με πεταει απο το game.

Το ερωτημα μου ειναι αυτο: Φταιει η ψυκτρα ή ο επεξεργαστης? Αν φταιει η ψυκτρα οπως υποψιαζομαι, ποια θα μου προτεινατε για να ειναι αρκετη για τον επεξεργαστη μου και για να μην κανει και σαν τρακτερ?

Link to comment
Share on other sites

Είναι κάπως ζεστός ο επεξεργαστής σου. Τι budget έχεις για να σου προτείνουμε κάποια;

Αν τρέχεις εφαρμογές με flash και δεν έχεις δυνατή GPU είναι δυνατό να δεις πολύ υψηλο CPU load.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το σύστημα είναι για απόσυρση, η ψήκτρα ευθύνεται μόνο για τον θόρυβο, σε όλα τα υπόλοιπα αιτία είναι, η ηλικία του συστήματος σου...

50 ευρώ είναι πέταμα χρημάτων για τετοιο σύστημα.

Αν ψαχτείς λίγο με ~50€ βρίσκεις σε αγγελίες μτχ μητρική επεξεργαστή 2core

Link to comment
Share on other sites

Το σύστημα σου είναι όντως σχετικά παλιό όπως αναφέρει και ο από πάνω. Παρόλα αυτά μια αξιοπρεπής ψύχτρα που να υποστηρίζει 775 και 1155 δεν είναι πεταμένα λεφτά αλλά επένδυση στο επόμενο σύστημά σου. Κοντά στο 30άρι θα βρεις την Xigmatek Gaia SD1283. Είναι αυτή που φοράει και το δικό μου σύστημα και είναι πάρα πολύ ήσυχη. Λίγο προσοχή όμως γιατί αν το κουτί σου είναι μικρό μπορεί να "βρει" στο πλαϊνό καπάκι του case.

Πιο οικονομική λύση και με λιγότερο χώρο για Overclocking αν το χρειαστείς μελλοντικά είναι η COOLERMASTER HYPER TX3 EVO. Και αυτή καλή και σχετικά ήσυχη είναι. Στο skroutz την έχουν κοντά στο 20άρι.

Η stock cooler για τους pentium D δεν ήταν αρκετά δυνατή ενώ στους 1155 τώρα προωθούν low profile cooler που είναι ωραίες για htpc αλλά κάνουν σαν ελικόπτερο όταν ο επεξεργαστής είναι σε 100% load.

Link to comment
Share on other sites

Ok ρε παιδια. Ειναι παλιο, αλλα πως γινεται να πεφτουν οι επιδοσεις του? Δηλαδη να μην παιζει games που πριν 3 χρονια τα επαιζε? Σκεφτομαι να παρω τωρα μια ψυκτρα για να την παλεψει λιγο και νεο pc απο του χρονου. :p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.