Jump to content


Παρουσίαση του N0.1 A10 smartwatch


Recommended Posts

 

ppuwQRV.jpg

 

Χαιρετώ την αγαπημένη κοινότητα του thelab.gr, δίνοντας της ακόμα μια παρουσίαση μου. Σήμερα λοιπόν, θα προσπαθήσω να σας περιγράψω το νέο smartwatch της N0.1, με ονομασία A10. To N0.1 A10 είναι ένα rugged έξυπνο ρολόι με σκληροτράχηλο χαρακτήρα δίνοντας έμφαση στις αθλητικές δραστηριότητες. Είναι ικανό να αντέξει κάθε απαιτητική δραστηριότητα και αυτό διότι η N0.1 φρόντισε να ακολουθήσει πιστά την IP67 πιστοποίηση, κατασκευάζοντας το A10 ως αδιάβροχο, scratchproof/dustproof και ανθεκτικό στις πτώσεις.

Μπορεί να μην φέρει τα εξωτικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν άλλα ρολόγια με πολλαπλάσια αξία, η κύρια χρήση του όμως είναι να μεταφέρει στην οθόνη του όλες τις ειδοποιήσεις που έρχονται στο smartphone σας. Έτσι λοιπόν δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για χαμένες κλήσεις/sms ή ειδοποιήσεις κατά την διάρκεια μας αθλητικής ή άλλης δραστηριότητας. Το A10 σας δίνει την ελευθερία να απολαύσετε την καθημερινότητα σας δίχως άγχος και  την ανάγκη να κρατάτε το smartphone σας όλη μέρα στο χέρι!
Ας περάσω σιγά σιγά στο κύριο κομμάτι της παρουσίας μου, και θα την ξεκινήσω παραδοσιακά από την εξωτερική συσκευασία. Είναι η δεύτερη φορά που κρατώ στα χέρια μου, συσκευασία και προϊόν της εταιρίας και παρατήρησα ότι το desing του κουτιού άλλαξε από την πρώτη μου επαφή – παρουσίαση του N0.1 S3. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το κουτί έγινε πιο εμφανίσιμο αν και νομίζω ότι θα πρέπει να δίνει ένα στοιχείο για το περιεχόμενο της συσκευασίας. Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς από τις φωτογραφίες, κρατώντας το κουτί του N0.1 A10 δεν είχα την παραμικρή ιδέα για το περιεχόμενο, μέχρι να το ανοίξω.
 

Πακέτο / Παρελκόμενα

Το πακέτο λοιπόν του N0.1 A10 διαθέτει ένα όμορφο desing όπως είπα και παραπάνω, δημιουργεί μια ωραία αντίθεση με το φως και στα ενδότερα του θα βρείτε το A10 smartwatch, ένα εγχειρίδιο οδηγιών γραμμένο στην αγγλική και κινέζικη γλώσσα αντίστοιχα και το ιδιαίτερο καλώδιο φόρτισης USB / micro USB. Το χαρακτηρίζω ιδιαίτερο διότι η micro USB απόληξη έχει μεγαλύτερο μήκος από το σύνηθες και αυτό οφείλετε στην θηλυκή micro USB υποδοχή φόρτισης που βρίσκεται στο σώμα του ρολογιού.
 
 

Spoiler

4V6ECVA.jpg

XIpYOrz.jpg

5fNeyZw.jpg

TBV4pbd.jpg

 
 

Πρώτη ματιά /Εξωτερική εμφάνιση

Η εξωτερική εμφάνιση του N0.1 A10 μπορεί να μην είναι εντυπωσιακή, έχει όπως ένα αποδεκτό desing, το οποίο κατά την γνώμη μου ταιριάζει τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Τέλος, το μέγεθος του ρολογιού δεν θα δυσκολέψει τους υποψήφιους αγοραστές.
 
Κρίνοντας το A10 ποιοτικά, δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα σε καμία περίπτωση. Γνώριζα από την αρχή ότι ως rugged smartphone δεν μπορώ να περιμένω ποιοτικά δερμάτινα λουράκια, ούτε όμορφα μεταλλικά δαχτυλίδια στο σώμα του. Παρόλο που το πλαστικό είναι το κυρίαρχο υλικό κατασκευής της συσκευής, οφείλω να δώσω τα εύσημα στην εταιρία για την άψογη συναρμολόγηση της συσκευής, όπου εφάμιλλη συναντάει κανείς σε ρολόγια πολλαπλάσιας αξίας.  Τέλος, το λουράκι είναι αρκετά ανθεκτικό και ελαστικό. Προσωπικά δεν με δυσκόλεψε καθόλου στο χέρι, ακόμα και όταν το είχα σφίξει πολύ στον καρπό μου.
 
 

Spoiler

u2ZQXtM.jpg

B8691gd.jpg

2fIkuPf.jpg

Mc1BUoY.jpg

A7Bm7Lv.jpg

yfTG7Xb.jpg

gU8xelR.jpg

hmz48Nk.jpg

RDCvBRT.jpg

zQjK5IO.jpg

YrnLNsT.jpg

toUukJz.jpg

Cmiv7g4.jpg


 

Χαρακτηριστικά

 Στον τομέα των χαρακτηριστικών συναντάμε το πλέον γνώριμο MTK 2502 SOC, το οποίο έχει κατασκευαστεί με γνώμονα την χαμηλή κατανάλωση και υποστηρίζει το Bluetooth 4.0 πρότυπο σύνδεσης. Δυστυχώς η εταιρία δεν γνωστοποίησε τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του SOC – ποσότητα μνήμης RAM και αποθηκευτικού χώρου αντίστοιχα. Ακόμη, δεν υπάρχει micro SD υποδοχή ή micro SIM try, αλλά στο σώμα του Α10 βρίσκεται μικρόφωνο και speaker για την πραγματοποίηση κλήσεων ομιλίας.
Ακόμα, η οθόνη του μετρά 1.2” (inch), έχει ανάλυση 240 x 240 pixels και διαθέτει μια ποιοτική σκληρή επικάλυψη. Η μπαταρία του  A10 έχει 300mAh χωρητικότητα και μπορεί να αντέξει παραπάνω από μια μέρα σε έντονη χρήση. Επιπλέον, η συμβατότητα με όλες τις IOS και Android (Android 4.3 και πάνω) συσκευές είναι ακόμα ένα χαρμόσυνο νέο.
Οι διαστάσεις του είναι 5.2 x 4.6 x 1.4 cm, ενώ το βάρος του ανέρχεται σε 60 γραμμάρια. Τέλος, μια μικρή φυσική πυξίδα βρίσκεται στο κάτω λουράκι του A10, χαρακτηριστικό που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία και άλλα.
 

Λειτουργίες / Εφαρμογές

Οι λειτουργίες και εφαρμογές που διαθέτει το N0.1 A10 μπορεί να μην είναι πολλές αλλά κατά την γνώμη μου είναι πιο ουσιώδες σε σχέση με το N0.1 S3 που επίσης έχω στην κατοχή μου.
Θα βρείτε λοιπόν, κατάλογο επαφών, εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων SMS, δυνατότητα κλήσεων, ξυπνητήρι, ημερολόγιο, λειτουργία ειδοποιήσεων από το smartphone, λειτουργία εύρεσης του συνδεδεμένου smartphone, remote camera, Bluetooth music, pedometer, λειτουργία sedentary, sleep monitor, heart rate monitor, UV monitor, λειτουργία μέτρησης της θερμοκρασίας σώματος και χρονόμετρο. Σχεδόν όλες τις δείχνω στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω.
 

Υπέρ / Κατά
 
Υπέρ
IP67 πιστοποίηση – waterproof, dustproof,
Ανθεκτική κατασκευή
Πυξίδα
Οθόνη
Ποιότητα κατασκευής
Συμβατότητα με πολλά smartphones
MTK2502 SOC
Τιμή
 
 
Ουδέτερα
Desing
 
 
Κατά
Ιδιόμορφο καλώδιο USB
Έλλειψη εφαρμογής για την κολύμβηση (όπως διαφημίζονταν)
 

Final Words

Το N0.1 A10 είναι ένα αθλητικό smartwatch που προέρχεται από κινέζικη εταιρία, αυτό πρέπει να το έχουμε πάντα στο νου μας, όπως επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε την χαμηλή τιμή του. Έτσι θεωρώ πως πρέπει να κριθεί με γνώμονα αυτά τα δυο του γνωρίσματα και όχι σαν ανταγωνιστής άλλων επώνυμων, πολλαπλάσιας τιμής έξυπνων ρολογιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Δεν έχει υπεράριθμες δυνατότητες και η κύρια λειτουργία του είναι μεταφορά των ειδοποιήσεων από το κινητό μας σε αυτό, και σε αυτόν τον τομέα λειτουργεί άριστα. Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις ή άλλα προβλήματα.
Κατά την υποκειμενική μου άποψη είναι ένα ρολόι που μπορεί να φορεθεί καθημερινά, η μπαταρία του άλλωστε μπορεί να προσφέρει μεγάλη αυτονομία.  Μου φαίνεται ιδιαίτερα χρήσιμο όταν εργάζομαι, αθλούμαι ή κάνω άλλες δραστηριότητες όπου δεν μπορώ να έχω το κινητό μου όλη την ώρα στο χέρι.
Σίγουρα θα συνεχίσω να το χρησιμοποιώ, διότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος από αυτό.

Τέλος, οφείλω να ευχαριστήσω την N0.1 για την γρήγορη αποστολή του N0.1 A.10! Μπορείτε να το βρείτε σε κινέζικα καταστήματα από τα ~$55 ως ~$65. Εδώ μπορείτε να δείτε τις παραπάνω φωτογραφίες σε μεγαλύτερη ανάλυση.

Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας!

Έγινε επεξεργασία από p_under
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

κακάσχημο :p

 

Από ακρίβεια μετρήσεων (θερμοκρασία, παλμοί, βηματομετρητής) πως πάει; Επίσης, με google fit δουλεύει; Τέλος -πάντα την είχα την απορία-, χρειάζεται και το κινητό μαζί, ή μπορείς να πας π.χ. για τρέξιμο, κι όταν γυρίσεις σπίτι να τα συγχρονίσει;

Link to comment
Share on other sites

On 21/2/2016 at 3:26 PM, deninho said:

κακάσχημο :p

 

Από ακρίβεια μετρήσεων (θερμοκρασία, παλμοί, βηματομετρητής) πως πάει; Επίσης, με google fit δουλεύει; Τέλος -πάντα την είχα την απορία-, χρειάζεται και το κινητό μαζί, ή μπορείς να πας π.χ. για τρέξιμο, κι όταν γυρίσεις σπίτι να τα συγχρονίσει;

Απο ακριβεια μετρησεων θεωρω πως τα πηγαινει πολυ καλα. Στους παλμους αργει λιγο και ισως θελει να διακοψεις την πρωτη μετρηση και να ξεκινησεις δευτερη για να βγαλει αποτελεσμα . και ισως ειναι λιγο φιλοδοξο στο pedometer. Αλλα θεωρω οτι ειναι σχετικα οκ. 

 

Σχετικα με το google fit δεν νομιζω να υποστηριζεται. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.