Jump to content



Windows 7 Windows Update - Delay


Recommended Posts

Μετα απο περιπου 1 χρονο και κατι ειπα να κανω φορματ μιας και εκανα μια μπουρδα αλλα και μιας αγορασα νεο δισκο.

Ξανα περασα τα Windows 7 και νορμαλ με την σειρα ειπα να περασω και τα Windows Update, αυτο που βλεπω τωρα ειναι οτι περναει λιγα Update και μετα ζηταει να αναβαθμισει τα Update το κανω και κετα κανει παρα πολλες ωρες να βρει αλλα Updates, ξανα εκανα φορματ μπας και εγινε κατι λαθος η κατι buggαρε αλλα παλι τα ιδια.

Ειναι νορμα αυτο ρε παιδια? Το εχω αφησει τωρα περιπου 1 ωρα και παω προς τις 2 ωρες, ποσες ωρες να το αφησω δηλαδη?

Μιλισα με ενα φιλο μου και μου λεει ναι ειναι νορμαλ τους τελευταιους μηνες αυτο το πραγμα και να το αφησω.

Ειναι η δεν ειναι? Εχει κανει κανεις προσφατα φορματ και να ξερει η γενικα να ξερει?

Link to comment
Share on other sites

Εγω που εκανα προσφατα format, δεν ειχα τετοιο θεμα, (βεβαια, αναλογα πως το βλεπει κανεις), στις ενημερωσεις ειναι ρυθμισμενο, για αυτοματη εγκατασταση; επισης οταν ολοκληρωνετε το format σε ρωταει εαν θελεις να εγκαταστησεις ολες τις ενημερωσεις, η τις σημαντικες, τι επελεξες εσυ.

Εdit: οταν λες, ζηταει να αναβαθμισει τα update, τι εννοεις;

Link to comment
Share on other sites

Νορμάλ είναι το τελευταίο διάστημα αλλά υπάρχει λύση τουλάχιστον  για μένα.

Για αρχή κατέβασε τα παρακάτω Updates για την έκδοση 32bit ή 64bit των windows που έχεις στο PC σου.

KB3102810 - KB3135445 - KB947821

Bγάλε το PC από το Internet γιατί κάθε φορά που κάνεις boot με το Internet ξεκινάει η υπηρεσία αναβάθμισης και κολλάει το σύμπαν.

Τρέξε τα updates με την σειρά που σου έγραψα κάνοντας κάθε φορά reboot και πάντα χωρίς το Internet.

Μετά το τελευταίο update και reboot σύνδεσε το Internet και επέλεξε να κατεβάσει τα updates αλλά να επιλέξεις εσύ την εγκατάσταση τους .

Κανονικά σε λίγα λεπτά θα έχει βρει τα updates και θα ξεκινάει να τα κατεβάζει.

Ελπίζω να σε βοηθήσει η λύση μου.

Link to comment
Share on other sites

δεν είναι υπηρεσία κατεβάζεις ένα exe αρχείο, αφού το τρέξεις του ορίζεις τι θες να κατεβάσεις, έχει επιλογές για win7-8-10 και για office επίσης, μετά μόνο του κατεβάζει ότι update υπάρχει από το server της Mircrosoft και αφού τελιώσει έχεις όλα τα update έτοιμα μέσα στο φάκελο client άνα φάκελο έκδοσης, όπου μετά τρέχεις το UpdateInstaller

Αυτό κάνει check τι λείπει από το σύστημα και κάνει όλα τα update μόνο του και φυσικά γίνονται όλα τα update πολύ πιο γρήγορα, μέχρι και autoreboot κάνει όταν χρειάζεται και συνεχίζει τα update

Δές εδώ το μενού του http://www.wsusoffline.net/docs/

Έγινε επεξεργασία από xkandreas
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μετα απο περιπου 3 ωρες το σταματησα γιατι με νευριασε, οταν πατησα στην εναρξη ειδα οτι θελει επανεκινηση ο υπολογιστης, να πω πως τον ειχα ξανα κανει, απλα μετα τισ 3 ωρες που με νευριασε τον ξανα εκανα, οταν ανοιξε ο υπολογιστης τοτε τα Updates φανηκαν κανονικα.

 

Απο οτι καταλαβα μαλλον οι Servers που δινει πλεον η MicroSoft για ενα παλιο λογισμικο οπως ειναι τα 7αρια αργουν πλεον αρκετα, γιατι δεν γινεται και τις 2-3 φορες που εκανα φορματ να κανει το ιδιο πραγμα, και εναν φιλο μου που ρωτησα που ασχολειται μου ειπε αυτο το πραγμα, και ενα καταστημα με service που ρωτησα μου ειπε αυτο το πραγμα, οτι περνει πολλες ωρες πλεον, αλλα γιατι να κανει κατι τετοιο η MicroSoft δεν μπορω να καταλαβω.

Γιατι παλι και μετα απο τοσες ωρες που εστρωσε, παλι οταν τα κανω τα Update και μετα βγαζει και αλλα παλι αργει αρκετα.

Το μεγαλο κολημα ειδικα ειναι οταν πατας να κανει ελεγχο για ενημερωσεις.

 

Δεν ξερω τι ηταν αυτο το αναβαθμιση του Update απλα μου ελεγε πως θελει κατι τετοιο, και το ειδα και την δευτερη φορα μετα το δευτερο φορματ οποτε δεν ηταν τυχαιο η το εβγαλε μια φορα.

 

Ναι με αφηνει να επιλεγω οποια θελω εγω να γινουν Updates.

Έγινε επεξεργασία από MaZzzZ
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο θέμα, αλλά στην παλιά μου δουλειά που είχα 7ρια, θυμάμαι ότι υπήρχε ένα συγκεκριμένο update που κολλούσε το Σύμπαν όταν πήγαινε να το βάλει/κατεβάσει. Σα workaround είχα βρει ότι αν τα έβαζα λίγα λίγα, έπαιζε. Πχ είχε 100 updates να βάλει μετά από format. Έβαζα τα 20 πρώτα, μετά τα άλλα 20, κοκ.

Κάνε μια δοκιμή να βάλεις 20 να δεις αν θα τα περάσει γρήγορα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 3 ώρες, το μέλος MaZzzZ έγραψε:

Το μεγαλο κολημα ειδικα ειναι οταν πατας να κανει ελεγχο για ενημερωσεις.
 

Nαι, αυτο μου το κανει και εμενα, αλλα μονο την πρωτη φορα, γιατι κατεβαζει αρκετα mb για ενημερωση, (μετα λειτουργει κανονικα).

 

πριν 3 ώρες, το μέλος MaZzzZ έγραψε:

Ναι με αφηνει να επιλεγω οποια θελω εγω να γινουν Updates.

Εγω εχω επιλεξει μονο τις σημαντικες, δεν νομιζω π.χ. να χρειαζετε update για το mouse, που μου δινει στις προαιρετικες (εκτος απο την καρτα γραφικων και ισως το net framework).

Link to comment
Share on other sites

Απο οτι προσεξα το μεγαλο κολημα ηταν οταν βρηκε Updates περιπου στα 1.5 GB περιπου, οποτε λογικο να αργησει εκει περα απο οτι καταλαβα, και μαλλον για αυτο εκανε τοση ωρα εκει.

Δηλαδη, πατησα ελεγχο για ενημερωσεις και μολις τελειωσε ειχε βρει περιπου στα 1.5 GB πραγματα για να κανει.

Έγινε επεξεργασία από MaZzzZ
Link to comment
Share on other sites

Kαλυτερα ομως να επιλεξεις μονο τις σημαντικες, βεβαια η αποφαση ειναι δικη σου, αλλα εγω παντα μονο τις σημαντικες εγκαθιστω, (εκτος οπως ειπα), της ενσωματωμενης καρτας γραφικων και εαν χρειαζετε το net framework.

Λογικα μετα την εγκατασταση των ενημερωσεων, νομιζω δεν θα εχεις θεμα.

Link to comment
Share on other sites

Τελειωσε τον ελεγχο και εβγαλε 1.5 GB δεν παει να πει πως τα εβαλα ολα με την μια, και εγω ετσι κανω, βαζω πρωτα της σημαντικες, απλα αυτο με εναν ελεγχο βρηκε αρκετα, και απο το 1.5 GB το 1 GB και πανω ηταν απο της σημαντικες να φανταστεις.

 

Παντως ολα ενταξει παιδια, τα κατεβασα ολα, απλα πιστευα στην αρχη πως ειχα προβλημα για αυτο και εκανα τα αδικα και ασκοπα φορματ, τελικα ηταν θεμα χρονου, οπως μου ειπε και ο φιλος μου αστο και θα γινει, απλα θα αργησει, και πραγματι ετσι εγινε.

Link to comment
Share on other sites

Ειδικά όταν μιλάμε για σύστημα με μηχανικό δίσκο και όχι SSD, τα πρώτα updates είναι πολύ της υπομονής. Εάν δε, το image των windows δεν έχει περασμένο το SP1, τότε η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική. Πληροφοριακά, με προγράμματα όπως το NTlite (το παλιό nlite για όσους το θυμούνται από τις εποχές των XP) μπορούμε να τροποποιήσουμε το ISO των Windows ενσωματώνοντας όλα τα updates, service packs και έτσι η εγκατάσταση να γίνεται πολύ πιο γρήγορη.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.