Jump to content



Προβλημα με framedrops σε 750ti.


Recommended Posts

Καλημερα,εχω απο τα χριστουγεννα την 750τι της gigabyte(windforce 2x) και τον τελευταιο καιρο που παιζω εντατικα παιχνιδια εχω διαπιστωσει το εξης προβλημα.Κατα την διαρκεια του παιχνιδιου και σε σημεια οχι εντονου στρες οπως εκρηξεις πολλα αντικειμενα ταυτοχρονα κλπ αλλα αντιθετα σε σημεια που δεν τρεχει τπτ σημαντικο εχω πτωσεις στα frames απο 60 σταθερα σε 30-40 για 1-2 δευτερολεπτα και μετα επιστρεφει παλι στα 60.

 

Εχω τους τελευταιους driver,ασχετα οτι μου το κανει και με πιο παλιους.Συγκεκριμενα εχω κοιταξει τα παντα απο χρηση cpu(i7 920) που δεν ξεπερναει το 50% 60βαθμους max και επισης θερμοκρασιες της καρτας που δεν ξεπερνα τους 59-62.Το μονο που εχω δει ειναι οτι κατα την διαρκεια αυτης της πτωσης,το gpuz δειχνει οτι η συχνοτητα της καρτας πεφτει απο τα 1200mhz στα 800-900 και ξανα ανεβαινει.

 

Δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι θεμα της καρτας,αν ναι θα ηθελα να το προλαβω και να την επιστρεψω οσο εχω εγγυηση.Ευχαριστω .

Link to comment
Share on other sites

Οι τελευταιοι drivers της nvidia ειναι προβληματικοι. Καλυτερα βγαλτους και περνα τους 362.00 να δεις αν στρωσει και ξαναπες μας. Επισης αυτο το προβλημα σε τι παιχνιδια στο εμφανιζει; Σε οτιδηποτε και αν παιζεις η ειναι καποιο συγκεκριμενο; 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, giorgos2187 said:

Οι τελευταιοι drivers της nvidia ειναι προβληματικοι. Καλυτερα βγαλτους και περνα τους 362.00 να δεις αν στρωσει και ξαναπες μας. Επισης αυτο το προβλημα σε τι παιχνιδια στο εμφανιζει; Σε οτιδηποτε και αν παιζεις η ειναι καποιο συγκεκριμενο; 

Καλημερα,μου το εχει κανει και με πιο παλιους driver ακομα και με αυτους που ειχε το cd της.Στο mgs v που επαιζα την τελευταια βδομαδα μου το κανε συχνα,πχ περπαταγα στην ερημο χωρις να δειχνει αντικειμενα ή χαρακτηρες και ξαφνικα μου ριχνε τα frames.Eπισης και στο mortal kombat x μου εκανε το ιδιο,τυχαια πανω στις μαχες πεφτανε για 1-2 δευτερολεπτα στα 35-40fps.

Link to comment
Share on other sites

Οταν λες οτι στο εκανε και παλιοτερα τι εννοεις; Οτι στο εκανε καποτε, μετα σταματησε και δουλευε κανονικα και μετα στο ξαναεμφανισε; Η nvidia βγαζει drivers παρα πολυ συχνα. Σαν αποτελεσμα, καμποσες φορες εχουν αναφερθει προβληματα σαν κι αυτο που περιγραφεις και οφειλονταν σε drivers. Θα επιμεινω στο να κανεις μια δοκιμη με τους 362.00 που ειναι οι τελευταιοι σταθεροτατοι drivers και να μας πεις πως παει. Και καλυτερο ειναι να τους περασεις με clean install ωστε να αφαιρεθουν τελειως αυτοι που χρησιμοποιεις τωρα. 

Link to comment
Share on other sites

Εκανα οτι μου ειπες,περασα τους τελευταιους απο το geforce experience αφαιροντας τουε παλιους, δεν αλλαξε κατι,τελικα απο οτι καταλαβα την ζημια μου την εκανε το vsync,οταν το απενεργοποιησα  το stuttering σταματησε σε γενικο βαθμο.Αλλα και παλι παρατηρω οτι σε καποιες φασεις η καρτα κανει ειτε throttling ειτε μηδενιζει την χρηση της στιγμιαια χωρις να εχω θεμα με θερμοκρασιες,στο  gpuz μου δειχνει οτι η χρηση της ειναι vop,δηλαδη την περιοριζει το voltage,ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει.

 

Γινεται να κανει throttling μια καρτα επειδη υπερβαινει την επιτρεπομενη ταση που εχει απο το bios της?

Link to comment
Share on other sites

Για να μην καει!! Αλλα το θεμα ειναι γιατι να ξεπερναει την επιτρεπομενη ταση αν δεν εχεις κανει εσυ oc και δεν εχεις ανοιξει το voltage control..

Λεγοντας τους τελευταιους drivers ποιους εννοεις; ποιους περασες; Τους 364.51? Αυτοι εχουν θεματα, βαλε τους 362.00 που οπως σ ειπα ειναι οι τελευταιοι σταθεροι (οχι απλα οι τελευταιοι)

 

Αν μπορεις δοκιμασε λιγο να δεις την χρηση ολων των cpu cores /threads την στιγμη που τρως το throttling. Mε msi afterburner μπορεις να το δεις. Το βρισκω λιγο απιθανο βεβαια να τερματιζει καποιος πυρηνας του 920 και να σου κοβει την καρτα αλλα πολλα κουλα και ανεξηγητα συμβαινουν..

Link to comment
Share on other sites

Τους 362 ειχα πριν εβαλα μετα τους 364.51 και με τους 2 ειχα το ιδιο θεμα. Την καρτα την ειχα oc πιο παλια αλλα επειδη την πιεσα λιγο παραπανω και μου κρασαρε την γυρισα σε stock.Οποτε με καρτα στοκ και τον 920 σε 3,8 χρηση το πολυ 50% σε ακραια σεναρια.

 

Ειχα δοκιμασει να παιξω λιγο με ταση  στην καρτα χωρις βεβαια να γινει κατι,γιατι δεν αφηνει το bios να το αλλαξεις.Φοβαμαι ομως οτι επειδη την πιεσα στην μνημη εκανα καμια ζημια στην καρτα.

 

Ευχαριστω για το ενδιαφερον,καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.

Έγινε επεξεργασία από Monsoon
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.