Jump to content



680 GTX phantom vs HD 7970


Recommended Posts

Καλησπερα σας. Εχω το εξης διλλημα. Για μεταχειρισμενα μιλάω πάντα. Είμαι μεταξυ σε μια 680 GTX 4gb Phantom και μια HD 7970 3gb. Η διαφορα τους ουσιαστικα ειναι 30 ευρω με ακριβοτερη την 680 GTX. Εσεις τι θα επιλεγατε και γιατι? Να σημειωσω οτι η  AMD ειναι reference.

Έγινε επεξεργασία από Jimaki MBG
Link to comment
Share on other sites

Σαν επιδοσεις η 7970 στεκεται καλυτερα και αφου ειναι και 30 ευρω πιο φθηνη θα την προτιμουσα στη θεση σου. Σε τι τιμη τις βρισκεις ακριβως; Η 680 παροτι keppler νομιζω ειναι λιγο πιο δροσερη και ισως λιγοτερο ενεργοβορα οποτε αν εχεις αδυναμο τροφοδοτικο ισως εχεις θεμα με την 7970. Δωσε μας στοιχεια και γι αυτο λοιπον.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Εχω ενα xfx xtr 650 δεν εχω θεμα με παροχη ρευματος πιστευω. Η 7970 ειναι στα 70 συν την καρτα μου και η 680 στα 150 (και μετα πουλαω την καρτα μου κανα 60αρι) οποτε μιλαμε για 20-30 ευρω διαφορα τελικα. Για παιχνιδια τη θελω προσωρινα ας πουμε μεχρι να κανω καλη αναβαθμιση σε ολο το συστημα σε κανα 6 μηνο (αν αντεχει βεβαια η καρτα και ειμαι ευχαριστημενος θα την κρατησω). Τωρα εχω μια 560 gtx ti της gigabyte. Απλα απο μερικα banchmarks που ειδα η 680 εχει καλυτερο fps γενικοτερα,aλλα χανει στο bioshock infinite dx 11. Αυτο με βαζει σε σκεψεις μηπως στα πιο καινουρια games δηλαδη η 7970 στεκεται καλυτερα. Ειναι πιο δυνατη απο θεμα hardware αλλα αυτο ειναι γνωστο οτι παρολο που ειναι πιο δυνατες οι amd οι nvidia αποδιδουν καλυτερα σε πολλες περιπτωσεις ,βοηθαει βεβαια και το οτι πολλα games ειναι green optimized. Δε ξερω βεβαια κατα ποσο ισχυει αυτο και αν οντως υπαρχει διαφορα.

Link to comment
Share on other sites

Αν πεις οτι η δικη σου πιανει ενα 60αρι τοτε για την 7970 σου ερχεται στα 130 ευρω. Πολυ καλη τιμη για 7970, παρα πολυ καλη. 

Αν δωσεις 150 για 680 που ειναι μετρια προς καλη τιμη και δωσεις μετα 60 τη δικη σου τοτε το κοστος ειναι 90 ευρω, αρα φθηνοτερα ερχεται η 680. Εκτος και αν δεν καταλαβα καλα κατι απο αυτα που περιεγραψες.

Οπως διαπιστωνεις κι εσυ τα παιχνιδια που εχεις σκοπο να παιξεις επισης παιζουν το ρολο τους οποτε λαβε υποψην ποια αποδιδει καλυτερα γι αυτα που παιζεις.  Εγω αναμεσα σε αυτες τις δυο θα διαλεγα την 7970. Αν ομως σκεφτεσαι συντομα να κανεις αλλη αναβαθμιση για να πας σε κατι καλο και συγχρονο τοτε θα προτιμουσα τη φθηνοτερη απλα γιατι ειναι φθηνοτερη και θα αποταμιευα το ποσο για την ωρα της "δυνατης" αναβαθμισης.

Link to comment
Share on other sites

Φθηνοτερα βγαινει η 7970. (70 + 560gtx) ενω η 680 (90+560 gtx). Τα παιχνιδια που θελω να παιξω ας πουμε ειναι το primal, dark souls 3, witcher 3 (ξανα με καλυτερα γραφικα) κτλ. Απλα τι αποψη εχεις σε σχεση με αυτο που ειπα περι direct X κτλ? Πιστευω οτι οσο περναει ο καιρος η δυναμη της 7970 θα φαινεται...(δε λεω οτι θα ξεπερασει σε αποδοση την 280χ ας πουμε, αλλα σε σχεση με την 680 που ειναι κοντα θα φανει η διαφορα ...)

Link to comment
Share on other sites

Οσο ειμαστε σε dx11 νομιζω θα ισχυει και στο βραχυπροθεσμο μελλον οτι εχεις δει κι εσυ να ισχυει και σημερα. Η 7970 ειναι ουσιαστικα μια καρτα που την πουλαει μεχρι και σημερα η amd καθως απο βελτιωση αυτης εχουν παραχθει πολλα πιο συγχρονα μοντελα της. Το λεγομενο rebranding που λεμε. Σαν αποτελεσμα αυτου ειναι η 7970 να εχει πολυ καλυτερη υποστηριξη απο τους drivers της amd, σε σχεση με την 680 απο τους αντιστοιχους drivers της nvidia καθως η 680 ειναι δυο γενιες αλλα ΜΙΑ αρχιτεκτονικη (keppler) πισω απο τις πιο συγχρονες καρτες της (maxwell).  Γι αυτο νομιζω πως σημερα οι επιδοσεις της 7970 ειναι πιο πανω απο αυτες της 680. Οχι επειδη η 7970 εγινε καλυτερη απ οτι ηταν αλλα επειδη ισως ολες οι keppler (gtx600 series και gtx700 series) παραγκωνιστηκαν καπως απο την nvidia. 

Performance-wise θα διαλεγα την 7970. Πρακτικα τωρα, νομιζω πως ακομα και στα 1080p και οι δυο θα σε υποχρεωσουν σε καποια μειωση φιλτρων,textures κλπ και δεν θα μπορουν να παιξουν αυτο που λεμε "ολα τερμα" αλλα και οι δυο εν τελει θα προσφερουν μια αξιοπρεπη εμπειρια gaming ειδικα για το βραχυπροθεσμο μελλον οπως ειπα. Οποτε θα διαλεγα την πιο φθηνη αφου σκοπευεις να ξανααναβαθμισεις. Που ετσι οπως το βλεπεις παλι η 7970..

 

ΥΓ1 : δεν ξερω τι λεει απο θερμοκρασιες η reference 7970. Η θερμοκρασια ειναι ενα θεμα που πρεπει να εχεις υποψην με τις amd

ΥΓ2: Αν στη συζητηση μπει το dx12 εκει τα πραγματα αλλαζουν.  Η πλαστιγγα γερνει προς τις amd, τουλαχιστον για τις σημερινες γενιες. Για τις νεες θα δουμε οταν βγουν.

Link to comment
Share on other sites

Δε ξερω ,τι να πω...ευχαριστω πολυ παντως για τις απαντησεις σου. Παντα ειχα nvidia και ειμαι ευχαριστημενος.Το μονο που χριαζομαι την καρτα γραφικων ειναι για gaming τιποτε αλο. Και βλεπω τα fps ειναι υπερ της 680. + του οτι ειναι και 4gb βεβαια εχει μικροτερο bandwidth.

Link to comment
Share on other sites

Μονο και μονο που η 7970 ειναι reference θα πρεπει να μεινεις ΜΑΚΡΙΑ... Απο θορυβο κανει σαν βουβουζελα φιλε μου!

Μονο 680 θα παρεις λογω 4gb και custom cooler..

Σαν αποδοση 680 vs 7970 ειναι μια ή αλλη.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Στα 130 η 7970 reference στα 150 η gtx 680. Απλα το παιδι με την 7970 με βγαζει και απο τη διαδικασια πωλησης της τωρινης μου. Και του δινω 80 cash (+ 560 gtx ti gigabyte). Ειδα αυτο το benchmark test http://www.babeltechreviews.com/hd-7970-vs-gtx-680-2013-revisited/  οτι πιο προσφατο δηλαδη υπαρχει, με προφατα games...Η διαφορα τους και εκει λεει σημερα ειναι η vram,αλλα η phantom που εχω βρει εχει 4 gb.

Έγινε επεξεργασία από Jimaki MBG
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.