Jump to content



Πρόβλημα στο Τροφοδοτικό/CPU/Mobo?


Recommended Posts

Καλησπερα παιδια έχω το PC της υπογραφης απο το 2009. Το τροφοδοτικο ειναι λιγο πιο παλιο του 2007/2008 δεν θυμαμαι ακριβως. Ο cpu τρεχει σταθερα overclocked στα 3.8 χωρις κανενα προβλημα απο την αρχη. Σημερα κατα το boot το τροφοδοτικο εκανε διπλο beep με κοκκινο led. Το εσβησα το ξανανοιξα και το pc με το που εκανε το beep για να μπει στο post screen εσβηνε κ ξαναναβε μονο του. Τοκανε 3-4 φορες οποτε το ξανασβησα με συνεχομενο power off. Το ξαναδοκιμασα κ παλι το ιδιο. Εκανα reset bios to defaults απο το mobo reset button για να βγει το overclock κ ανοιξε κανονικα κ μπηκε στα windows. Κανω shutdown κ κολλαει αρκετα ωρα στο shutdown. Παταω reset να κανει restart και απο τοτε ειτε με bios defaults ειτε με overclock profile που ειχα πριν το pc ναι μεν bootarei κανονικα ομως δεν μπαινει windows ουτε καν δειχνει το windows 10 logon boot animation. Δινει μαυρη οθονη χωρις cursor και μετα απο λιγο το μηνυμα

"Windows has encountered a problem communicating with a device connected to your computer.

…………

File: \Boot\BCD

Status: 0x00000e9

Info: An unexpected I/O error has occurred."

Με το power off/on στο ποσταρισμα δειχνει τον σκληρο κ συνεχιζει στην μαυρη οθονη, με το reset ομως δεν τον εντοπιζει καν κολλαει στο ποσταρισμα στο auto detecting sata port 1 κ στο bios μαλιστα δινει not recognized.

Προφανως μαυτα τα συνεχομενα τσαφ τσουφ ειτε καηκε εντελως o SSD ειτε καταστραφηκε το boot sector του.

1) Τι κανω με τον ssd/windows? Μηπως αντι του ssd ταπαιξε ο sata controller? Παντως ο 2ος HDD αναγνωριζεται παντα σε ολα τα post.

2) Σε περιπτωση που αντικατασταθει ο SSD αυτα τα τσαφ στο boot (τα οποια μετα τις 2 πρωτες φορες δεν τα ξανακανε) δηλωνουν πως το psu ειναι στα τελευταια του ή ο cpu? η ακομα κ το mobo?

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε με μία κάρτα επάνω και χωρίς oc.

 

Με 2 κάρτες επάνω και oc τι να σου κάνει το καημένο το τροφοδοτικό? Πρέπει να δανειστείς ένα καινούργιο με αρκετά watt και στη συνέχεια βλέπεις για τα υπόλοιπα(π.χ. cpu/mobo).

Link to comment
Share on other sites

ωπ ξεχασα να πω πως εχω πλεον μονο την μια απτις 2 καρτες πανω. εδω κ 3 χρονια. κ που τις ειχα δηλαδη πανω κ τις 2 για 4 χρονια το τροφοδοτικο δεν καταλαβαινε τιποτα.. 720w ηταν υπεραρκετα για τις 2 ποσο μαλλον τωρα για την μια.

Link to comment
Share on other sites

δοκιμασα παλι τωρα και επαναλαμβανει την αρχικη συμπεριφορα σβηνει κ ξαναναβει μονο του στο overlcocking profile. στο default φαινεται να bootarei οκ. αρα πεθαινει το psu σωστα? διοτι δεν ειναι δυνατον να δουλευε οκ 7 χρονια κ ξαφνικα να θυμηθηκε πως δεν μπορει να σηκωσει το overclock. εκτος αν ο cpu εχει θεμα..

Link to comment
Share on other sites

Μονο με trial&error θα το καταλαβεις. Κοινως δοκιμαζεις ενα οποιοδηποτε αλλο τροφοδοτικο που θα βρεθει στο δρομο σου , και αν ανοιξει,  ξερεις το προβλημα :) 

Αν δεν ανοιξει , μπαινεις σε αλλα μονοπατια... 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.