Jump to content



Κατασκευή ιστοσελίδας


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, ενδιαφέρομαι να φτιάξω μια σελίδα εντελώς ερασιτεχνικά. Έχω ήδη αγοράσει το domain που θέλω και θα ήθελα να προχωρήσω με τη κατασκευή. Επίσης έχω αγοράσει ένα πακέτο για hosting από τη σελίδα που αγόρασα και το domain. Η ερώτηση μου είναι τι θα μου προτείνατε για να ξεκινήσω, θα ήθελα κάτι σε έτοιμα templates και να μπορώ να τα ρυθμίσω όπως θέλω. Είδα παρακάτω σε άλλο θέμα ότι έχετε προτείνει το wordpress, υπάρχει και κάτι άλλο ή να κινηθώ μόνο προς τα εκεί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Wordpress Joomla Drupal.  CMS (Content Management Systems) υπάρχουν πολλά. Δες πρώτα demos από την διαχείριση του καθενός.

 

WordPress

http://www.opensourcecms.com/scripts/details.php?scriptid=88&name=WordPress

 

Joomla

https://demo.joomla.org/  και επιλέγεις εκεί που λέει Quick Joomla! Test Drive

 

Drupal

http://www.opensourcecms.com/scripts/details.php?scriptid=191&name=Drupal

 

Αφού δεις πια διαχείριση σε βολεύει περισσότερο αποφασίζεις για το template που θα επιλέξεις.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη που επανέρχομαι αλλά έχω και μια ακόμα ερώτηση επί του θέματος. Υπάρχει κάποιο software το οποίο να μπορείς να φτιάξεις αρχεία σε html, php, java και μέσω του Hosting που έχω πληρώσει να το σηκώσω με ftp?  Αυτές οι λύσεις που προτάθηκαν παραπάνω έχουν συνδρομή ακόμα και για να μπορέσω να κάνω link το domain μου με το wordpress πχ. Εγώ θα ήθελα κάτι σα το publisher της Microsoft ή κάτι παρόμοιο για να το φτιάξω εγώ.

 

Είδα και το openelement που είναι σχετικά απλό από όσο φαίνεται απλά θα ήθελα τη γνώμη σας αν έχετε δουλέψει κάποιο άλλο.

Έγινε επεξεργασία από La_MoRt
Link to comment
Share on other sites

πριν 1 λεπτό, το μέλος La_MoRt έγραψε:

Αυτές οι λύσεις που προτάθηκαν παραπάνω έχουν συνδρομή ακόμα και για να μπορέσω να κάνω link το domain μου με το wordpress πχ

Τα links που postαρα εγώ τα έβαλα για να μπορέσεις να δεις σε demo mode την διαχείριση των Wordpress,Joomla,Drupal. Ποιά συνδρομή?

 

Για να στήσεις μετά το επιλεγμένο σου CMS είτε θα το κάνεις μέσα από το control panel του hosting σου αν το υποστηρίζει ή θα πρέπει να το στήσεις κάπου τοπικά σε δικό σου υπολογιστή και μετά να το ανεβάσεις με FTP. O καλύτερος Editor είναι το Notepad++. Για κάτι ανάλογο με το Publisher της Microsoft δεν έχω ιδέα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου από προσωπική εμπειρία είναι πως θα πρέπει να προχωρήσεις με Wordpress. Επειδή προφανώς , από τον τρόπο που έθεσες το ερώτημα σου είσαι αρχάριος στο αντικείμενο , το Wordpress θα σου λύσει τα χέρια μιας και είναι το πιο εύκολο CMS για να διαχειριστείς , με άπειρα templates και plugins ( free - freemium - premium ) , και το πιο διαδεδομένο παγκοσμίως πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει άπειρο feedback για τυχόν προβλήματα και απορίες που μπορεί να έχεις. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

@La_MoRt μόνο για σήμερα, αν σε ενδιαφέρει, μπορείς να πάρεις αυτό το βιβλίο για wordpress, δωρεάν.

https://www.packtpub.com/packt/offers/free-learning

 

Γενικά σε αυτη τη σελίδα, βάζουν ένα δωρεάν βιβλίο την ημέρα. Μπορείτε να δείτε στο κάτω μέρος τι έχει μπει τις τελευταίες ημέρες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.