Jump to content



Εξήγηση γύρω από τη χρήση δίσκου


Delijohn

Recommended Posts

πριν 1 ώρα, το μέλος Delijohn έγραψε:

SrFQgN1.jpg

 

ιξπλέιν δις... α φιλ σο νταμπ :huh::o:unsure:

 

  Reveal hidden contents

χθεσινή εμπειρία με macbook pro >1000£ ενός μήνα... κατάφερε κ κόλλησε (όχι μόνο μια φορά) με ανοιχτό το photoshop, το safari και 2 μικρά pdf... φτιάχναμε μια αφίσα σε Α1.. η κοπελίτσα που τη βοηθούσα μου λέει γιατί το κάνει αυτό, μου το'χει κάνει ξανά.. δεν φτάνουν τα 8gb μνήμη; Έπρεπε να πάρω το πιο ακριβό;; 

 

 Δεν πήρα τόσο ικανοποιητική απάντηση κι επειδή δεν έχω ιδέα από αυτά τα μηχανήματα, θα ήθελα να μου εξηγήσετε, αν γνωρίζετε μόνο, τι παίζει με τη χρήση δίσκου.... 

Είπα να το μεταφέρω εδώ, να είμαστε κ σωστοί.. 

Link to comment
Share on other sites

Μα στο εξήγησα. Κρατάει χώρο το TimeMachine με διπλά και τριπλά αρχεία. Αν όμως τα χρειαστεί ο χρήστης, θα τα σβήσει, οπότε ο χώρος υπάρχει.

Δεν είναι όπως τα Win που κάνει reserve τον χώρο για το System Restore.

 

https://discussions.apple.com/thread/4467217?tstart=0

Έγινε επεξεργασία από Wizard!
Link to comment
Share on other sites

Αυτό ήθελα να διασαφηνίσω, ώστε να βρει άκρη και κάποιος μελλοντικά.

Άρα παρόλο που λέει apps ~57gb, στην ουσία είναι λιγότερο κι απλά δείχνει ότι τα'χει σαν "ασφάλεια";; Δεν ήξερα τι είναι το time machine, γι'αυτό κι είπα να ρωτήσω, μια και δεν έχω ιδέα. Το ότι δείχνει και ότι το backup πιάνει λίγο, δε με πονήρεψε. Πιο πολύ σκέφτηκα μήπως είχε κάνα cloud disk "mounted". Άρα η κοπελίτσα έχει ~40gb δεδομένα και τα υπόλοιπα είναι σαν backup που ανά πάσα στιγμή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν χώρος.. οκ :)

Έχει κ εξωτερικό κ περνά εκεί ό,τι θέλει, οπότε δεν θα'χει θέμα, απλά μου έκανε εντύπωση κι ήθελα να το γνωρίζω, μια και δεν έχω ασχοληθεί ξανά με τέτοια μηχανήματα.

 

Επίσης για τα κολλήματα, θα της το πω, αν και δεν ξέρω αν όντως είναι "πρόβλημα". Θα βαριέται να το ψάξει μα θα τη ρωτήσω από πού το πήρε κ αν είναι εύκολο, θα της πω να ρωτήσει. Δουλεύαμε πολύ ώρα το αρχείο με την αφίσα κ κάποια στιγμή που κόλλησε (απλό κόλλημα κ δεν αποκρινόταν το photoshop), της είπα να κλείσει τον safari (που ενώ δεν είχε ανοιχτά tabs) έπιανε 1+ gb στη ram. Την πρώτη φορά ξεκόλλησε έτσι, κατευθείαν. Μετά, έφαγε κ πιο άσχημο κόλλημα και δεν αποκρινόταν ούτε ποντίκι, ούτε τίποτα. Απλά σηκωθήκαμε να κάνουμε ένα διάλειμμα κ μετά από 1-2 λεπτά, επανήρθε σαν να μην συνέβη τίποτα. 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

H ουσία του backup, είτε αυτό γίνεται με το Time Machine είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, είναι να έχεις τα χρήσιμα δεδομένα και κάπου αλλού για κάθε ενδεχόμενο, κατά προτίμηση ΟΧΙ στον ίδιο δίσκο, αλλά σε κάποιον εξωτερικό. Καλό είναι μάλιστα να έχεις αυτόν τον εξωτερικό αποκλειστικά για αυτή τη δουλειά. Τα 75MBs στον εσωτερικό SSD δεν είναι από το Time Machine (θα ήταν πολλά περισσότερα), αλλά μπορείς να πας στα System Preferences -> Time Machine και να δεις α) αν είναι ενεργό το Time Machine, β) σε ποιον δίσκο πάνε τα backups, και γ) ποιοι φάκελοι και αρχεία κρατούνται backup.

 

Το ότι υπήρξε προσωρινό "κόλλημα" μπορεί να δείχνει έλλειψη μνήμης (ποτέ δεν είναι αρκετή για τέτοιου είδους δουλειές) μπορεί όμως και όχι. Και επειδή εδώ και λίγα χρόνια το soldered to the logic board έχει γίνει της μόδας, πάντα παίρνουμε το μηχάνημα με το max configuration για τα components που δεν αλλάζουν (πιο πολύ RAM και SSD, όχι τόσο CPU ή GPU).

Link to comment
Share on other sites

βασικά μου είπαν, δεν το'χω ψάξει, πως τα "retina" δεν ανοίγουν πια... ισχύει;

Ένας φίλος στο γραφείο, που έχει το προηγούμενο μοντέλο κ θεωρεί πως είναι τυχερός, έβαλε ram κι έβγαλε κ το cd drive κι έβαλε κ δεύτερο ssd.. (είχε βάλει κ πρώτο) 

 

Όσο για το κόλλημα, ήταν καθαρά θέμα ram, μια κ στα άλλα κολλήματα, κόλλαγε χοντρά κ δεν αποκρινόταν καν.. έβλεπα την ram στο τέρμα κ το μηχάνημα να συνέρχεται μετά από λίγο.. κ μιλάμε για ένα μηχάνημα ενός μήνα, με μόνο το photoshop κι office.. τέσπα, θα το ψάξει η κοπελίτσα γιατί θορυβήθηκε που μας το έκανε συνεχώς.. συνήθως με το που συνερχόταν λίγο το μηχάνημα, κλείναμε τον safari κι αμέσως ξεκολλούσαν όλα.. πιο πολύ το photoshop μας ένοιαζε που δεν θέλαμε να χάσουμε την δουλειά μας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.