Jump to content



κάρτα γραφικών με 2 θυρες hdmi ηχος κ εικόνα


Recommended Posts

Γεια σας,τον Ιούνιο εχω προγραμματίσει αγορά κάρτας γραφικών με 2 hdmi out πχ την gigabyte gtx ti750 n75toc2 κ εχω την εξής απορία,τα 2 hdmi λειτουργούν συγχρόνως αναπαράγοντας ήχο κ εικόνα?Θέλω να περάσω ένα HDMI σε ένα ενισχυτή ήχου κ ενα hdmi στην τηλεόραση ώστε να παίζω ήχο από τον ενισχυτή(τα ηχεία του) κ εικόνα απο την tv.τι λέτε είναι εφικτό?

Link to comment
Share on other sites

Ο ενισχυτης εχει hdmi out? Αν ναι θα κανεις την εξης συνδεση:

Ενα hdmi θα φυγει απο την καρτα και θα παει σε ενα hdmi in του ενισχυτη. Απο το hdmi out του ενισχυτη θα φυγει ενα αλλο hdmi καλωδιο και θα παει σε hdmi in της τηλεορασης. Ετσι ο ενισχυτης θα κραταει και θα παιζει τον ηχο στα ηχεια και θα κανει passthrough μονο την εικονα στην τηλεοραση! 

Απο το μενου "ηχος " στον πινακα ελεγχου θα ορισεις την καρτα γραφικων ως πηγη αναπαραγωγης ηχου!

Link to comment
Share on other sites

αυτό το γνωρίζω.

ο ενισχυτής (φαντάσου έναν μεγάλο ενισχυτή Pioneer,ο οποίος εσωτερικά είναι σαν ένα motherboard με πολλές πλακέτες κουμπωμενες πανω)είχε αυτή την δυνατότητα αλλά έχει καεί ένα τσιπάκι το οποίο είναι στην πλακέτα του hdmi out,που σημαίνει είτε αντικατάσταση του τσιπ(Είμαι Κρήτη κ εχω βρει μόνο έναν στην Θεσσαλονίκη να το κάνει)είτε αντικατάσταση της πλακέτας(με κόστος 350€, ασυμφορο).οπότε με συμφέρει είτε να το κάνω οπως περιεγραψα αρχικά αν είναι εφικτό μέσω της gpu,είτε να παίξω με οπτική ινα κ να χάσω τα hd φορμά ήχου.

Έγινε επεξεργασία από minaspit
Link to comment
Share on other sites

Με οπτικη ινα λοιπον! Απο το hdmi της καρτας, στο hdmi in της τηλεορασης. Και απο την τηλεοραση οπτικη ινα στον ενισχυτη.. Τιποτα δεν χανεις! Ολα παιζουν μεσω οπτικης ινας!

Link to comment
Share on other sites

βασικά περίπου έτσι παίζω κ τώρα. media player το οποίο έχει έξοδο hdmi k optical out κ βγάζω από το ένα ήχο  προς τον ενισχυτή κ από ττο άλλο εικόνα προς την τηλεόραση.

Link to comment
Share on other sites

αυτο που θελεις  μπορεις να το κανεις και με την καρτα γραφικων μονο.

στο μενου του ηχου στον πινακα ελεγχου θα σου εμφανιζει ξεχωριστα καθε hdmi θυρα και στελνεις τον ηχο σε οποια θελεις. ετσι μπορεις οπως λες να στελνεις τον ηχο σε αυτη που πάει στον ενισχυτή, και να μην χασεις τον hd ηχο και το 5.1 με την οπτικη.

πιθανοτατα να μην μπορεις να απενεργοποιησεις την εικονα απο την hdmi που παει στον ενισχυτή αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα. θα βαλεις την καρτα γραφικων να αναπαραγει την εικονα και στις 2 hdmi, και τον ηχο στον ενισχυτή,  θα μπορεις και να εναλασεις τον ηχο αν δε θες να εχεις τον ενισχυτή συνεχως αναμενο.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό ακριβώς υπέθεσα κ για αυτο έκανα την ερώτηση.Απλά επειδή δεν είχα ποτέ gpu με 2 hdmi out δεν ήξερα αν αυτό που σκέφτηκα είναι πραγματοποιησιμο.Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνιση.Αυτό ήθελα να μάθω.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.