Jump to content

DioNiSis

Premium Members
  • Posts

    240
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by DioNiSis

  1. DioNiSis

    Αποτελέσματα: Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2022!

    καλές γιορτές σε όλους, έστειλα και εγω.
  2. καλησπέρα, γνωρίζει κανείς τι γίνεται, ή τι πρέπει να κάνω από πλευράς μου, στην περίπτωση που χάθηκε δέμα στα ελτα κουριερ? το δέμα φαίνεται οτι έφτασε στο κατάστημα της περιοχής μου στις 7/12 , από την προηγούμενη εβδομάδα τους παίρνω τηλ και μου λένε ψάχνουν στο κατάστημα και δεν μπορούν να το βρουν.
  3. ναι. υποστηρίζουν και lan mode αλλά το αρχικό setup γίνεται μέσω της εταιρίας πάλι.
  4. DioNiSis

    Projects με microcontrollers [Arduino , ESP , clones etc]

    Το rf bridge υποστηρίζεται στο echo dot. Οπότε το home assistant στέλνει το σήμα στο echo dot και το echo dot στο rf bridge
  5. DioNiSis

    Projects με microcontrollers [Arduino , ESP , clones etc]

    Ναι το rf bridge δεν υποστηρίζεται. Εγώ αυτό που έχω κάνει είναι να το χειρίζομαι μέσω echo dot. Υπάρχει το addon alexa_media που μπορείς να εκτελείς τα routine του echo dot οπότε το χειρίζομαι έτσι χωρίς φλασαρισμα. Ίσως να υπάρχει και κάτι ανάλογο για google home αλλά δεν έχω για να γνωρίζω.
  6. DioNiSis

    Projects με microcontrollers [Arduino , ESP , clones etc]

    τα sonoff υποστηρίζονται με add-on προσθέτοντας τον ewelink account σου. αν και προτείνω να φτιάξεις εναν δεύτερο και να κάνεις share τις συσκευές σου εκει ώστε να αποφεύγεις τυχόν logoff στην εφαρμογή του κινητού αν βλέπει διαφορετικές συσκευές με ιδιο account. εδω το addon με οδηγιες. peterbuga/HASS-sonoff-ewelink GITHUB.COM Home Assistant component to control Sonoff/eWeLink devices with original firmware - peterbuga/HASS-sonoff-ewelink
  7. DioNiSis

    Projects με microcontrollers [Arduino , ESP , clones etc]

    μια λύση είναι με home assistant. βάζεις έναν αισθητήρα στην πόρτα και το home assistant θα στέλνει ειδοποίηση (πχ email, push) όταν τη βλέπει ανοικτή για χ λεπτά. βεβαια το home assistant χρειάζεται καποιο pc ή pi board για να τρέχει 24/7 . αν υπάρχει ηδη κάποιο είσαι οκ. αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτε θελει λιγο χρονο τις πρωτες μερες μεχρι να καταλαβεις πως ρυθμίζεται, αλλα μετα θα εχεις το πλεονέκτημα οτι σε μια εφαρμογή θα εχεις το χειρισμό σχεδόν καθε ηλεκτρικής/ηλεκτρονικής συσκευής ανεξαρτήτως κατασκευαστή και οχι μια εφαρμογή για καθε ενα, και θα μπορείς να κάνεις και αυτοματισμούς μεταξύ ολων των συσκευών σου.
  8. DioNiSis

    Projects με microcontrollers [Arduino , ESP , clones etc]

    για να παίρνει και rf εντολες πρεπει να υπάρχει επιπλεων και rf receiver στη συσκευή που θα παρεις. δεν χρειαζεται ιντερνετ για τον χειρισμο εντος σπιτιου. για χειρισμό εκτος σπιτιου χρειάζεται ddns και τα αντίστοιχα port forwards. στο tasmota τρέχει ενας webserver . δεν εχει δικιά του εφαρμογη. το χειρίζεσαι μπαίνοντας με browser στην ip που εχει στο δίκτυο, ή εναλλακτικά μέσω home assistant ή αλλες τριτες εφαρμογες που ομως θα πρεπει να τρεχουν σε καποια συσκευή στο lan πχ καποιο pi board. ο χειρισμος αφου γινουν ολες οι ρυθμίσεις, που δεν ειναι και ιδιαίτερα δυσκολες, μετα ειναι πολυ απλος.
  9. DioNiSis

    Projects με microcontrollers [Arduino , ESP , clones etc]

    το esp01s χρησημοποιω. εχω παρει για δοκιμη και μερικα esp 12f που εχουν ολα τα gpio του esp προσβάσιμα και στοιχιζουν σχεδον το ιδιο, αλλα δεν τα εχω δοκιμασει ακομα. το tasmota ειναι και αυτο γραμμενο σε Arduino κωδικα. μπορεις να κατεβασεις το αρχειο .bin και να το ανοιξεις με το Arduino IDE . φλασαρεται σε οτι board υπαρχει με esp chip.
  10. DioNiSis

    Projects με microcontrollers [Arduino , ESP , clones etc]

    έχω καταφέρει να το κάνω να λειτουργησει, αφου μου πηρε σχεδον 1 εβομαδα δοκιμων. αλλα, μου δουλευει μονο με ενα τροφοδοτικό απο οσα δοκιμασα και έχοντας μονο ενα pir sensor στο esp. δεν μπορω μεχρι στιγμης να εχω περισσοτερα modules στο ιδιo esp αν υπαρχει ενα pir. με relays δεν εχω θεμα. θελω για παράδειγμα να βαλω ενα esp σε καθε δωμάτιο του σπιτιου και το καθενα να εχει πανω ενα pir sensor και ενα αισθητηρα θερμοκρασιας/υγρασιας. ή ακομα και καποιο ρελε επιπλεων για καποιο φως. να μην χρησιμοποιώ οπου γίνεται 2πλα και 3πλα esp.
  11. DioNiSis

    Projects με microcontrollers [Arduino , ESP , clones etc]

    θα προσπαθήσω να το εξηγησω λιγο καλύτερα, δεν ασχολουμαι και πολυ καιρο και οι γνωσεις μου ειναι ακομα λιγες. συνδέουμε ενα ρελε πχ σε ενα pin, τοτε οταν το esp δινει ρευμα στο pin αυτο , οπλίζει το ρελε. σε ενα pir sensor γινεται το ανάποδο. οταν ανιχνευτεί κινηση, ο sensor δινει ρευμα στο pin του που ειναι συνδεμένο στο esp. στο tasmota τη λειτουργία αυτη σε ενα pin την ονομάζουν σαν "Switch, no pullup resistor". οταν εβαζα σε ενα esp τετοιο configuration σε καποιο pin αντιμετώπιζα προβληματα οπως, συνεχομενα restarts του esp, κρασαρισματα που μπορει να εχανε και τa settings που ειχα, να μην μπορει να δουλεψει με αρκετα τροφοδοτικα που δοκιμαζα , να καταφερνω να το κανω να δουλευει με το pir sensor συνδεμενο στο gpio0 και να μην θελει να δουλεψει στο gpio2
  12. DioNiSis

    Projects με microcontrollers [Arduino , ESP , clones etc]

    αυτο με τον πυκνωτή δεν το γνώριζα, θα το δοκιμάσω. αν τον κολλήσω στο πισω μερος του pin header στην πλακέτα ειναι η ιδανικότερη θεση? εγω το μεγαλυτερο προβλημα που αντιμετοπησα ηταν με modules που λειτουργούν σαν "διακοπτες", αλλα το pin συνδεσης με το esp στο module ειναι "output" και του esp πρεπει να δουλεψει σαν input, οπως pir sensor ή capacitive touch switch. με τα περισσότερα τροφοδοτικά που δοκίμαζα δεν δούλευε ή μπορει να δουλευε στο ενα pin και οχι στο αλλο , ή να κρασαρει μετα απο μερικα λεπτα. ακομα και κάποια καλωδια δεν του εκαναν και μολις τα άλλαζα δούλευε.
  13. DioNiSis

    Projects με microcontrollers [Arduino , ESP , clones etc]

    να εχεις υποψην οτι με το tasmota, αφου το περασεις, μετα τα tx και rx pins δεν χρειάζονται άλλο και σου δινει την δυνατοτητα να τα χρησιμοποιήσεις σαν κανονικα gpio pins οποτε εχεις 2 επιπλέον να "παίξεις". για την αντοχή δεν μπορώ να πω μας και πριν 2-3 μηνες αρχισα να ασχολούμαι για πρωτη φορα. Μεχρι στιγμης δεν μου εχει χαλασει καποιο esp01s. μια φορα μονο ενα αρχισε να κανει συχνα restart και μετα απο 1 μερα σταμάτησε να δουλεύει. δοκίμασα αλλο τροφοδοτικό αλλα δεν εκανε τιποτα, μονο άναβε αχνά το led του. τελικα δοκιμασα να φλασαρω ξανα το tasmota και συνήλθε και μεχρι τωρα δουλεύει απροβλημάτιστα. για το "εξω" να πω οτι εχω ενα esp01 στριμωγμένο μεσα σε ενα φορτιστη usb με ενα dht11 να κρέμεται απο ενα καλωδιο στο μπαλκονι σε σημειο που απλα δεν βρέχεται. απο τα μεσα οκτωβρη μεχρι τωρα δεν εχει χαλασει.
  14. DioNiSis

    Projects με microcontrollers [Arduino , ESP , clones etc]

    @colt3003 ριξε μια ματια και στο tasmota firmware . ειναι πολυ πιο απλο. το φλασαρεις μια φορα στο esp board και μετα τα κανεις ολα απο το web interface χωρίς να μπλέκεις με κωδικα. στην κατασκευή που εκανες πχ, σε tasmota, απλα θα επελεγες το ειδος του αισθητηρα απο το μενου, στο αντιστοιχο pin που τον εχεις συνδεσει και τελος. υποστηρίζει τους περισσότερους αισθητήρες που κυκλοφορούν και παίρνει συχνά updates νεους.
  15. DioNiSis

    Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2019 TheLab.gr - 2η Εβδομάδα

    καλές γιορτές σε όλους!
  16. DioNiSis

    Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2019 TheLab.gr

    έστειλα και εγώ , Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία!
  17. DioNiSis

    Revolut

    εγω εβγαλα καινουργια ταυτοτητα για αυτο το λογο ? κανονικα αν περασουν 15 χρονια απο την εκδοση της θεωρείτε ακυρη αλλα εδω κανεις δεν ασχολείται.
  18. είχα αγοράσει το πρώτο παλιότερα που το εχε βαλει παλι προσφορα. πρεπει να πω οτι με ειχε ταλαιπωρήσει παρα πολυ στην αρχη. το πρόβλημά του ηταν οτι οι κοπες δεν ηταν σχεδόν ποτε ευθείες. τι και αν εβαζα φραχτη οδηγο για να παει ευθεια τι και αν εφτιαξα οδηγο κοπης σαν αυτους που βλεπουμε στο youtube, απόλυτα ευθεια δεν εκοβε. το χειροτερο ηταν που έβγαινε το κοματι κοντύτερο προς την πλευρα που ηταν ο οδηγος φραχτης , και εσπαγα το κεφαλι μου να βρω πως πηγε ο δίσκος τοσο κοντα στο φραχτη, πιο κοντα απο το πλατος της βασης του. τελικα ανακάλυψα οτι η βαση του ειναι διαγώνια εύκαμπτη και αν δεν το σπρωξεις με προσοχη λυγιζει και κοβει στραβα. μάλιστα οταν το ανακαλυψα, στην επομενη επίσκεψή μου στο καταστημα πηγα και δοκιμασα και αλλα δυο που ειχε στο ραφι, το ενα ηταν μεγαλύτερο μοντελο. και αυτα ειχαν την ιδια βαση και το ιδιο προβλημα. πλεων εφτιαξα βαση και το εχω ανάποδα σαν παγκοπρίονο και ετσι κοβει παντα ευθεία.
  19. DioNiSis

    ΝΙΚΗΤΕΣ - Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2018

    παρέλαβα και εγώ σήμερα, ευχαριστώ για τα δώρα.
  20. μου συνέβη το ιδιο πριν απο ενα χρονο περιπου. καινούριο το ξυλοτρυπανο , αφου το ρύθμισα και εσφυξα οσο έπαιρνε τα 2 μαχαιρια στον οριζοντιο αξονα παω να κανω μια τρυπα , και μολις ανεβασε στροφες το δραπανο το ενα μαχαιρι γλυστραει και πεταγεται απο τον αξονα . περασε διπλα μου και καρφωθηκε στο τζαμι της μπαλκονόπορτας. ψάχνοντας μετα γιατι έφυγε, αφου το ειχα σφίξει οσο έπαιρνε, ανακάλυψα οτι δεν ειχε ανοιχτει καλα το σπειρωμα που περναγε η βιδα με αποτελεσμα να σφηνώνει η βιδα πριν τερματισει τελείως στον οριζοντιο αξονα. απο τοτε μια φορα που αναγκάστηκα να το ξαναχρησιμοποιήσω, και αφου ανοιξα το σπείρωμα, εβαλα μια καρεκλα με ψηλή πλατη μπροστα μου για ασπιδα
  21. DioNiSis

    Δημοπρασία αλληλεγγύης για το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα

    συγχαρητήρια για την προσπάθεια, έστειλα και εγώ την συνεισφορά μου.
  22. DioNiSis

    Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2018 - 4η Εβδομάδα

    εστάλη και από μένα καλή χρονιά!!
  23. DioNiSis

    ΝΙΚΗΤΕΣ - Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2018

    χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους με υγεία!
  24. καλημερα, υπαρχει στη δουλεια ενα παλιο pc IBM SurePOS 4840, https://www.cnet.com/products/ibm-surepos-500-4840-563-all-in-one-celeron-2-ghz-256-mb-40-gb-lcd-15/specs/ πριν λιγες μερες καηκε το τροφοδοτικό. πλεων τροφοδοτικό σαν αυτο που ειχε, δεν υπαρχει για να αντικατασταθεί. οποτε ψάχνουμε μια λυση, έστω προσωρινή, να λειτουργήσει για τους επόμενους 2 μηνες που τελειώνει η καλοκαιρινή σεζόν. σκέφτηκα να το αντικαταστήσω με ενα απλο atx απο pc αλλα προέκυψαν 2 θέματα. καταρχάς η τροφοδοσία της μητρικής δεν ειναι το κλασικό 24pin αλλα ενα μικτότερο 20pin. για αυτο ομως, υπάρχει λυση απο οτι ειδα με εναν ανταπτορα πχ σαν αυτο https://www.e-shop.gr/inline-power-adapter-24-pin-to-20-pin-p-PER.754317 μετα το αλλο πρόβλημα ειναι οτι το τροφοδοτικό ειχε και ενα 4pin βυσμα για μια καρτα που υπάρχει πανω στη μητρική που στο ενα καλώδιο δινει +25v 0.5a . τι μπορώ να κανω για αυτο? αν παρω πχ ενα dc/dc step-up converter και το συνδεσω σε ενα +12v ώστε να παρω +25v και να το συνδεσω στην καρτα θα δουλέψει? κατι σαν τα παρακάτω? https://www.cableworks.gr/ilektronika/arduino-and-microcontrollers/buck-and-boost-converters/boost-converter-step-up-dc-dc/dc-dc-sx1308-2a-converter-step-up-adjustable-boost-converter/ https://www.hellasdigital.gr/electronics/boost-and-buck-converters/dc-dc-sx1308-2a-converter-step-up-power-module-booster-board/ ευχαριστώ.
  25. τις stanley του πρακτικερ τις είχα πάρει πριν λιγο καιρό, ενα πακέτο ph2 και ενα pz2. παρόλο που υποτίθεται κάνουν και για παλμικό όταν τις χρησιμοποίησα με το παλμικό lidl άρχισαν να φθείρονται απο την πρώτη βίδα.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.