Jump to content



ερωτηση περι partition


γερασιμος

Recommended Posts

εχω σπασει τον σκληρο σε τρια μερη..στο πρωτο © εχω τα 98 στο δευτερο (D) εχω τα ΧP και το τριτο (E) ειναι αδειο...ιδου η ερωτηση...θελω να βγαλω τα 98 και να κρατησω μονο τα ΧΡ..γινεται χωρις να κανω format????δηλαδη να κανει boot απο τον δευτερο σκληρο??

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω δεν γίνεται

Εφόσον ο σκληρός κάνει Boot απο τον C και αυτος έχει τα 98 που θες να φορμάρεις δεν πρέπει να γίνεται. Κατά την εγκατάσταση τον xp τα windows έχουν αντιγράψει δεδομένα και στον C, αρχεία όπως το boot.ini τα οποία θα χαθούν σε περίπτωση format.

Link to comment
Share on other sites

Ναι γινεται αν πειραξεις το mbr οπως ειπε και ο sotiris.

Βαλε καποιο boot manager -Acronis OS Selector- και θα επιλεξεις ως default OS τα XP.

Μετα αν θες να αλλαξεις και τα γραμματα, να κανεις δηλαδη το C->D και D->C μπορεις να το κανεις με το Acronis Disk Director.

Link to comment
Share on other sites

Από Acronis Disk Director ή από Partition Manager διαγράφεις το διαμέρισμα που δε θες. ή ακόμη καλύτερα μετακινείς το διαμέρισμα με τα ΧΡ στην αρχή -δεν ξέρω αν γίνεται απευθείας .Μετά αφού δεις ότι δεν μπουτάρει χώνεις cd ΧΡ -> κονσόλα αποκατάστασης -> fixboot enter fixmbr enter .

Αυτές οι δύο εντολές σου χρειάζονται αλλά ίσως να τις λέω ανάποδα.Μπορί δηλαδή να πρέπει να κάνεις fixmbr πρώτα και αμέσως μετά fixboot .

Με /? στις εντολές αυτές βλέπεις τη σωστή δομή για τη γραφή τους

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.