Jump to content



Πρόβλημα με Toshiba Satelite C660D-14E ,και BIOS brick μάλλον ;


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

 

Πήγε να κάνει Update σε BIOS αυτόματα ο υπολογιστής , σήμερα από 1.40 σε 1.60 , αφού τερματίστηκαν όλες οι εφαρμογές αυτόματα ,και διεργασίες ώστε να είναι κομπλέ ο υπολογιστής ,ξεκίνησε το flashing πέρασε όλα τα στάδια, με πράσσινο στο 100% όλα κανονικά έφτασε στο 100% ,και έγραψε press OK to restart, πάτησα το ΟΚ ,και από εκείνη την ώρα ο υπολογιστής ενώ ανάβουν όλα τα λαμπάκια, και ακούγεται το ανεμηστήρι , δείχνει νεκρή μαύρη οθόνη.

Το έψαξα στο internet (google my friend) ,και είδα και άλλοι χρήστες είχαν το πρόβλημα αυτό ,και κάποιοι το έλυσαν με manual bios update.

Απαράδεκτο για την Toshiba να διανέμει ,μέσω server BIOS το οποίο σου κάνει ουσιαστικά brick την συσκευή σου.

 

Έβγαλα ρεύμα , έβγαλα μπαταρίες και έσω μητρικής και εξωτερική ,άδειασα το κύκλωμα από ρεύμα, έβαλα μόνο με μπαταρία  , έβαλα μόνο με πρίζα τίποτα νεκρό, εξωτερική οθόνη τίποτα νεκρό, έτσι για το ανάθεμα,να το ελέγξω αν και είμαι 100% ότι δεν φταίει αυτό.

Έβγαλα ,κάρτες μνήμης,άνοιξα όλο το σύστημα τίποτα.

 

Διάβασα για το manual update σε 1.60 ή 1.40 (δεν την βρήκα πουθενά) , πάλι τίποτα εκτός και αν κάνω κάτι λάθος.

 

USB Stick -> κατέβασα το wincrisis -> κατέβασα το bios 1.60 (DELHI10AB_10ABG_BIOS_160_WIN) το άνοιξα σαν .exe μου έβγαλε όμως 2 φακέλους ,ο ένας ήταν με όνομα DIS και ο άλλος UMA, και οι 2 είχαν μέσα από 2 αρχεία. Τα οποία και στους 2 ήταν το ίδιο όνομα και το ίδιο μέγεθος ,τα ονόματα ήταν bios.rom και το άλλο ec.rom ,δοκίμασα και με τα 2 , τα πέρασα αφού έκανα το stick bootable με το wincrisis , το αρχείο rom σε .wph κατάληξη το PHLASH16 , και το MINIDOS.sys , έβγαλα από πρίζα το λάπτοπ , έβαλα το στικάκι , κράτησα πατημένο το FN + B , έβαλα το καλώδιο ενώ το κρατούσα πατημένο τον συνδιασμό κουμπιών,πάτησα το power on άκουσα το fan να δουλεύει σε full load αντί για load κανονικό ,που δούλευε πριν ,περίμενα κανένα 30 λεπτό και τίποτα, και με το ένα και με το άλλο.

 

Γνωρίζει κάποιος κάτι επί του θέματος;

Θέλω γνώμες...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.