Jump to content

PetranEVO

Premium Members
 • Content Count

  1,178
 • Joined

 • Last visited

About PetranEVO

 • Rank
  Έχω δυσλεξία,μην ορμάτε.
 • Birthday 11/03/1990

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Περιοχή
  Θεσσαλονίκη
 • Ενδιαφέροντα
  Υπολογιστές και trackday
 • Επάγγελμα
  Άνεργος

Recent Profile Visitors

1,981 profile views
 1. Αληθώς, μα δεν έχω πεί πουθενά για μαύρα. Όλα νόμιμα θέλω,για αυτό και δεν το ψάχνω τόσο ; αν ήθελα μαύρα δεν θα το έψαχνα. Αυτό λέω και εγώ, αλλά δεν το κατάλαβες. Να το ξανά εξηγήσω. Αγοράζω μια μητρική ,χαλασμένη ,ιδιώτη eBay εντός Ε.Ε ,την επισκευάζω και θέλω να την πουλήσω νόμιμα στην Ελλάδα , είτε με απόδειξη είτε με τιμολόγιο. Πως το κάνω αφού , δεν έχω τιμολόγιο αγοράς; κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό ,ούτε καν η εφορία , που ρώτησα.Γιατί το "μεταχειρισμένο / χαλασμένο" έχει πληρωθεί ήδη ο ΦΠΑ του εντός της Ε.Ε .
 2. Όχι. Εγώ , αγοράζω κάτι από το eBay εντός Ε.Ε , από ιδιώτη , χωρίς (VAT) , όχι εταιρία ,αλλά κάπως πρέπει να δικαιολογήσω και την αγορά μου (που βρήκες τα λεφτά; ) και σε περίπτωση που είναι κάτι που επιδιορθώσω και θελήσω να το πουλήσω νόμιμα (πρέπει να έχω παραστατικό , τι παραστατικό ,όταν δεν υπάρχει τιμολόγιο ; ) Ελπίζω, να το εξήγησα όσο καλύτερα γινόταν.
 3. Ναι, πήρα 2 τηλ. έως τώρα κανείς δεν μπορεί να μου απαντήσει . Φάση και να πάω από εκεί αν χρειαστεί να πληρώσω κτλ. μου φαίνεται τόσο περίεργο , να μη μπορεί να γνωρίζει κάποιος ,λογιστής τι πρέπει να κάνω. Ενώ ενημερώνω ενδοκοινοτικά κτλ. είπα να ρωτήσω στο forum μπας και έχει ακούσει κανείς κάτι και βασιστώ εκεί ,και το προχωρήσω περαιτέρω με τον λογιστή αν άκουσε κάτι κάποιος κτλ. Δεν θέλω να βρω και κανέναν μπελά χωρίς λόγο. ( Χώρια ότι φαίνεται και αστείο να θες να είσαι νόμιμος και σωστός και να μη μπορείς να βγάλεις άκρη, πήγα και από εφορία και ούτε αυτοί ήξεραν, εκεί γέλασα πολύ)
 4. Μα δεν μιλάμε καν για αισχροκέρδια, άμα ήμουν τέτοιο ψάρι δεν θα ρωτούσα σε forum Συν ότι τι να προλάβω να κάνω μέσα σε ούτε 2 εβδομάδες δουλειάς,αφού έκλεισα λόγο covid-19 ? haha! Μιλάμε για χαλασμένο αντικείμενο που παίρνω για micro-component level repair πάνω σε μικροσκόπιο κτλ. Ναι, ιδιώτες είναι. Από εταιρίες ξέρω ότι μπορώ να δώσω VAT τιμολόγιο κτλ κτλ . αυτό το γνωρίζω. Αλλά στην περίπτωση Χ που ο μπάρμπα μήτσος της Ιταλίας θέλει να δώσει ένα σπασμένο ή καμένη μητρική κτλ. ως ιδιώτης μέσω eBay και το αγοράσω εγώ για να το φτιάξω στον χώρο μου, πως θα το βάλω "νόμιμα" μέσα,αφού δεν υπάρχει τιμολόγιο ,παρά μόνο μια απλή απόδειξη eBay ? (Αυτό είναι που δεν μπορούσαν καν να μου απαντήσουν 2 λογιστές) ,σε υποτιθέμενο έλεγχο. Όλα τα άλλα είμαι κομπλέ με έκδοση τιμολογίων κτλ.
 5. Καλησπέρα σε όλους, Μέσα στην όλη τρέλα , ξεκίνησα και εγώ έκανα έναρξη .( ο θεός μαζί μου ) εδώ και 2 μήνες εν μέσω covid-19 πάνω που τελείωσα την ανακαίνιση, έκλεισα.... Τέλειο ε; γκαντεμιά στο μεγαλείο της! Τέλος πάντων , η ερώτηση μου είναι περίεργη και κανείς δεν το απάντησε (2 λογιστές ρώτησα και τίποτα). Η έδρα μου χώρος μου είναι κυρίως για "επισκευές" επιδιόρθωση σε micro-component level , έχω βάλει και ενδοκοινωτικές συναλλαγές όπως μου πρότειναν ,για τυχόν εμπόριο που χρειαστεί πώληση κτλ. Η ερώτηση μου είναι η εξής , πολλές φορές έχει τύχει να πάρω κατεστραμμένο υπολογιστή laptop , και να διορθώσω κάποιο ic chip κτλ. μέσω eBay από διάφορους ιδιώτες (μεταχειρισμένο / part not working ) . Τι συμβαίνει με την εφορία ; Εννοώ, το αποδεικτικό ότι έρχεται στο όνομα μου (στην έδρα) , και η paypal απόδειξη του eBay ,είναι αρκετή ; Αν έχει κάποιος ιδέα. Για τόσο συγκεκριμένο κομμάτι δεν ήξερε κανείς από τους 2 να απαντήσει, γιατί δεν τα αγοράζω καινούργια,αλλά χαλασμένα,πως θα το δικαιολογήσω στην εφορία σε τυχόν έλεγχο κτλ ; Αν έχει κανείς καμία ιδέα, ή που να κοιτάξω να ξέρω. Γιατί εγώ πίστευα ότι με ενδοκοινωτικές ,και ότι φαίνεται "στην απόδειξη" του Paypal τι αγόρασα ,πόσο,και από πια χώρα είμαι νόμιμος, το να το κάνω χίλια κομμάτια μέσα στο μαγαζί και να χρησιμοποίησω πχ το GPU Chip ,ή το IC chip ή κάποιο πυκνωτή κτλ.
 6. Προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο να μη βγάζουν έτοιμο πακέτο ,συμβατό με TR4 .Δηλαδή ,φτιάχνεις ΝΕΑ υδρόψυξη , αλλά παρότι υπάρχει στην αγορά το Socket TR4 , δεν φτιάχνεις για αυτό βάση; seems legit.
 7. Θα το δοκιμάσω, αλλά το τροφοδοτικόείναι μεγαλύτερο και αυθεντικό και δοκιμάστηκε και με 2ο. Ναι . Το γνωρίζω... Δεν το δοκίμασα,θα το δοκιμάσω. Θα το κάνω καιαυτό, το 2ο κομμάτι το έχω δοκιμάσει ήδη περί εφαρμογής
 8. Μια χαρά είναι και η είσοδος , ακόμα καιτο vCore τα είχα μετρήσει ήδη... Θα βάλω linux και βλέπουμε!
 9. Σε ευχαριστώ, πολύ καταρχάς που ασχολείσαι . Από εκεί και πέρα, ναι ,κουλό ξεκουλό ,το κάνει και με νευριάζει...αχαχα! Μέχρι και το CPU όταν το είδα,πριν φύγω κτλ.μέτρησα το rail και ήταν σε σταθερό vCore κτλ. με το πολύμετρο και διακυμάνσεις δεν είχε. Έτρεξα prime,μπας και... αλλά δεν!Όλα εικασίες τώρα... Δοκίμασα ακόμα και το disable από BIOS για CPU control σε power consumption κτλ. αλλά δεν.... δεν .... δεν μου κάνει την χάρη!
 10. Είμαι σε διακοπές και το εντώπυσα.Έλεγα μπας και θα το έβλεπα , ποιο άμεσα φάση .Οπότε αναγκαστικά όταν γυρίσω. Όταν βάζω την μπαταρία πάει στην κανονική ταχύτητα όμως... Θέλω να ηρεμήσεις λίγο για αρχή !
 11. Λοιπόν , Fresh Install, Win10 , καθαρισμένο,Arctic Silver 5 ,σταθερος κρύος. Δοκίμασα με drivers win10, αυτόματους ,δοκίμασα με της dell,δοκίμασα να είναι σε "high performance" , μόνο με φορτιστή , χωρίς μπαταρία συνδεδεμένη, έλεγξα επιλογές,έκανα bios update Α25 τελευταίο . Ο επεξεργαστής όμως κλειδώνει στα 0.60Ghz ,αντί για 2.00Ghz που είναι ο επεξεργαστής i5 4310U,καινούργιος mSATA SSD . Τι στο καλό...........;;;;;
 12. Από το στόμα σου και στο θεού το αυτί ! Με τέτοια γκίνια που να μου βγεί.... 2ο άκυρο i'm grounded!
 13. γειάαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα!
 14. Τι review είναι αυτό ρε παιδιά?!Παναγίτσα μου .Για στείλτε αντίγραφο στην εταιρία μπας και μάθει από marketing!
 15. και που ξες αν δεν σου έσκαγα μούρη; Θα έβλεπα και τον αδερφό μου
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.