Jump to content



Ελληνικά e-shop: Όντως φθηνά ή πανάκριβα;


Recommended Posts

Έκανα κάτι παραγγελίες από το priveshop το οποίο φαίνεται αρκετά έμπιστο και εξυπηρετικό με χρόνια στην αγορά.

Καθυστέρησαν-αρκετά-όλες, ειδικά δε τα κομμάτια με τις πιο εντυπωσιακά χαμηλές τιμές. Τελικά πήρα το ένα κομμάτι, μια μητρική της Asus, ενώ αναγκάστηκα να ακυρώσω τα υπόλοιπα τόσο για λόγους καθυστέρησης όσο και για τους όρους πώλησης που αναγράφονταν πίσω από την απόδειξη της μητρικής. Πουθενά στο σάιτ δεν κατάφερα να βρω αυτούς τους όρους.

 

Δεν με ενόχλησε τόσο πολύ η καθυστέρηση, δεδομένων των καλών τιμών, όσο το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκα γι'αυτήν κάθε φορά που τους ρώταγα. Επειδή το έχω ξαναδεί το έργο στις αξιολογήσεις του skroutz για το κρητικό digital master σκέφτομαι μήπως βάζουν τιμές χώμα σαν κράχτες, μη έχοντας πρόθεση να πουλήσουν σε αυτές. Ή φέρνουν παραεισαγωγή πολύ λίγα φθηνά κομμάτια και ενόσω περιμένουν νέα παραλαβή προσπαθούν να σε κρατήσουν με ψέματα.

 

Αυτά σαν σκέψεις για τα μικρά e-shops γιατί δεν μπήκα με σκοπό να τους κατηγορήσω για αυτό. Ίσως και να είμαι η εξαίρεση. Το ζήτημα είναι οι όροι πώλησης. Βλέπετε κάτι περίεργο εκεί στην  5η παράγραφο περί ελαττωματικών; Και η 7η έχει ενδιαφέρον. Ακούω απόψεις.

 

https://postimg.org/image/gk2yzo6a9/

 

Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει πώς μπορώ να μάθω αν η μητρική μου είναι παραεισαγωγή;

Link to comment
Share on other sites

Είμαι γραφείο και δεν έχω χρόνο να τους διαβάσω τώρα, αλλά:

1. Ισχύει ότι λέει η Ελληνική νομοθεσία. Οποιοσδήποτε όρος που αναφέρεται σε κάτι διαφορετικό, είναι παράνομος και καταχρηστικός

2. Δε σε ενδιαφέρει εσένα η παραεισαγωγή. Από τη στιγμή που αγοράστηκε από κατάστημα εντός ΕΕ, είναι υποχρεωμένη η αντιπροσωπεία να σε εξυπηρετήσει. Μοναδικές εξαιρέσεις, οι επιπλέον εγγυήσεις που δίνονται από τις εδώ εταιρίες. Πχ η Asus δίνει στην ΕΕ 2 χρόνια εγγύηση, αλλά η Ελληνική αντιπροσωπεία λέει 3. Προφανώς, σε παραεισαγωγή, δικαιούσαι τα 2 μόνο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Τα ξέρω αυτά που λες. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το ορχεοπρήξιμο μέχρι να βρεις το δίκιο σου, γιατί εγώ θέλω να έχω πάρε δώσε με το μαγαζί(όπως ορίζει η νομοθεσία της Ε.Ε.) και όχι να με κάνει μπαλάκι στις αντιπροσωπείες.

 

Αυτοί βάζουν μέσα καταχρηστικούς όρους και στο τέλος ένα "θα τα πούμε στα δικαστήρια" για να σε εξαντλήσουν ψυχικά και σωματικά και να πεις "δε μαμιέται". Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τους χρειαστώ για after sales.

 

εδιτ: Άσε το άλλο που λέει ότι θα εξετάσουν οι ίδιοι το προϊόν με το service τους. Ένας Θεός ξέρει τί service θα 'χουν και μετά από πόσο διάστημα θα αποφανθεί. Ή το κορυφαίο, "αν τα δέχεται η αντιπροσωπεία εμείς αρνούμαστε να παραλάβουμε".

 

Με απλά λόγια ελληνικό e-shop=μηδέν after sales στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Άρα στοιχίζουν τα περίπου τα ίδια με τα μεγάλα αν συνυπολογίσεις αυτό το κόστος. Αν έχεις όρεξη για "έχεις πακέτο" καταστάσεις με ανταλλαγή επιστολών και άλλα ρομαντικά μόνο ξένα ιντερνετομάγαζα. Δυστυχώς.

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω ότι είναι σαν τις ασφάλειες :hehe:

Πληρώνεις πολλά και μπορεί να μην τα χρειαστείς ποτέ.

Κοστίζει λιγότερο να μην κάνεις, αλλά αν σου κάτσει στραβή, θα πληρώσεις τα ίδια ή και παραπάνω και θα ταλαιπωρηθείς.

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα επιλεκτικά μόνο την 5η και 7η παράγραφο και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν ισχύουν :). Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα αντίγραφο στο Συνήγορο του Καταναλωτή, αλλά προφανώς είναι και δικαστικά μαχητοί οι όροι, δεδομένου ότι αντιτίθενται στην κείμενη νομοθεσία.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.