Jump to content



Αναζήτηση switch με link aggregation


GriGaS

Recommended Posts

Ψάχνω ένα switch το οποίο θα έχει την δυνατότητα link aggregation για τις ανάγκες των μετρήσεων σε nas reviews. Βλέπω πως εκτός από τα managed υπάρχουν και κάποια smart τα οποία είναι σημαντικά οικονομικότερα.

 

Προς το παρόν έχω καταλήξει στο TP Link SG2008 το οποίο από όσο βλέπω υποστηρίζει το πρωτόκολλο 802.3ad.

Βλέπω όμως πως υπάρχει και το TP Link SG108e το οποίο αν και αναφέρει πως υποστηρίζει link aggregation δεν αναφέρει πουθενά το 802.3ad.

 

Οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό πέραν του teaming/link aggregation/port trunking/πείτετοοπωςθελετε δεν με απασχολεί καθ'ότι η μοναδική χρήση του switch θα είναι να παίρνω κάποιες μετρήσεις κατά τα review των nas συνδέοντας ένα nas με 2 ethernet, ένα shuttle pc με 2 ethernet και οτιδήποτε άλλο με gigabit lan πέσει στα χέρια μου (κοινώς θα κάνω μετρήσεις με 2-4 clients)

 

Οποιεσδήποτε προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην χάνω κάτι σε ταχύτητα (να μπορώ πχ να πιάσω 200+ mb/sec) με προφανώς το μικρότερο δυνατό κόστος. Θα προτιμηθούν προτάσεις από το eshop.gr

 

@DJD @TifoziF1 @YDinopoulos @Wizard!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν έχω παίξει καθόλου με τέτοιες δυνατότητες, αλλά θα σου πω το εξής:

Έχω αυτό εδώ: http://www.mtmnet.com/3CGSU08.htm

Είχα λοιπόν κάποια θέματα με το Battlefield όταν έπαιζα online, όπως επίσης και με την τηλεόραση. Βλέπω μέσω Internet και αποκωδικοποιητή και συνδέεται με GBit Router, μέσω powerlines και του switch. Μου έκανε σπασίματα στην εικόνα και κολλήματα. Μιλώντας με το support, κάναμε 2-3 φορές reset τα powerlines, όπου έφτιαχνε για λίγο, αλλά μετά σταματούσε πάλι.

Για να μην τα πολυλογώ, σύνδεσα το καλώδιο από τα powerlines απευθείας στο router, χωρίς να περνάει από το switch και έπαιξε τέλεια. Έκτοτε δεν έχει κάνει τίποτα ξανά. Έκανα το ίδιο και στον υπολογιστή και εξαφανίστηκαν τα προβλήματα.

Θεωρητικά λοιπόν και ενώ δε φαινόταν να έχει κάποιο πρόβλημα στις μεταφορές αρχείων, ή είχα packet loss, ή είχα collisions, ή δεν άντεχε τα πολλά μικρά πακέτα.

Υποτίθεται ότι είναι από τα ακριβά για οικιακή ή small office χρήση.

Δεν ξέρω αν φταίει το δικό μου, δεν το νομίζω, αλλά πρόσεξέ το, γιατί μπορεί να έχουν "κρυφά" θέματα που να επιρεάσουν τις μετρήσεις σου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 Καποια στιγμη που το ειχα ψαξει, θα αγοραζα το SG2008.  Ειχα διαβασει καλες κριτικες καπου αλλα σταματησα το Project γιατι ...δεν θυμαμαι.

 

Παντως τα TP Link switches τα δουλευω πολυ καιρο και τα εμπιστευομαι. Μεχρι και σε εγκαταστασεις σε εμπορικα πλοια τα εχουμε βαλει (οταν ειχα την ΙΤ εταιρια)

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω το 108e και θα το κάνω RMA.

Δεν πιάνω πάνω από 10Mbyte transfer λόγο του συγκεκριμένου switch.

Ίσως φταίει το δικό μου και μόνο αλλά απλά έχω βαρεθεί να ασχοληθώ ακόμα για να το στείλω.

Αν θέλεις να δοκιμάσω το link aggregation ευχαριστώς αλλά γενικά έχει θέμα και δε θα παίξει σωστά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πες μας εντυπώσεις όταν έρθει η ώρα. Όπως έγραψα παραπάνω, έχω θέμα με το δικό μου και μάλλον θα το αλλάξω. Επειδή ψάχνουμε για σπίτι, περιμένω να δω τι και πως και μετά να δω τι μου χρειάζεται, γιατί ίσως να μην έχω δυνατότητα να βάλω το router δίπλα στον υπολογιστή όπως είναι τώρα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.